Pytania odnosnie glosowan

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

-ustanowic go alternatywnym/rownorzednym systemem wystawiania- IMHO najzdrowsze rozwiazanie, bo kazdy bedzie mogl wybrac jeden z dwoch, wczesniej ustalonych- znanych wszystkim wczesniej, schematow bez zbednych wlasnych(niezawsze trafnych) zmian w podreczniki/CSow.
Zgadzam sie z tym.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

A niech sobie LS tworzy cos, moze im w pare osob bedzie latwiej, bo LL na pewno nic nie wymysli, co najwyzej moze zaglosowac nad efektami pracy LS.

Ale po co te glosowanie ? Czy LS nie moze zrobic tego sama bez glosowania ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Ja to glosowanie rozumiem jako chec poznania opini graczy turniejowych wfb, czy w ogole oplaca sie tracic czas na takie cos jak tworzenie alternatywnego cs, w takim sensie ma ono sens.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

mam pytanie odnosnie glosowania w sprawie glosowania na mastery (coz za karkolomna konstrukcja :lol2: )

co oznacza zapis ze nie moze sie powtorzyc taki sam sklad masterow? powinno to byc doprecyzowane
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

ja też nie rozumiem, kto układa te pytania? na pewno nie polonista

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Gdybyscie sledzili rozmowe to nie pytalibyscie... NApisze jeszcze raz sklad masterow nie moze byc taki sam co sezon wczesniej , czyli jakby taki sam sklad jaki jest w tym roku powtorzyl sie w glosowaniu to master z najmniejsza iloscia glosow wypada na rzecz nowego osrodka.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Co uznajemy za nowy osrodek ? Czy bazyliszek, mimo iz w wawie juz byly mastery uznajemy za nowy osrodek ? Czy Zielona Gore uznajemy za nowy osrodek ?

Imo podwojne nie. A wy co myslicie ? Moze to jakos doprecyzowac w glosowaniu ?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

właśnie dlatego wszystkiee mastery powinny być wrzucone do jednego wora, z zaznaczeniem, że jeden ośrodek, który w poprzednim sezonie nic nie organizował przechodzi.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

I jeszcze jedno pytanie:
ziemko pisze:Czy jestes za tym , aby nowe i stare osrodki pdoczas glosowania na mastery wrzucone byly do jednego koszyka i 10 masterow z najwieksza iloscia glosow wygrywa ( z zastrzezeniem , ze taki sam sklad masterow nie moze powtorzyc sie w kolejnym sezonie) ?? Glosowanie trwa do 20 marca.

TAK
NIE
A co jesli odpowiemy NIE ? Jakie to bedzie mialo przelozenie na glosowania o masterach ?

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

pochopnie założone głosowanie, nie przedyskutowane, wstrzymajcie się chwile, zagłosujmy na propozycje głosowań wszystkie na raz a nie na jedną lub po kolei

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Tez tak sadze.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

karlee pisze:I jeszcze jedno pytanie:
ziemko pisze:Czy jestes za tym , aby nowe i stare osrodki pdoczas glosowania na mastery wrzucone byly do jednego koszyka i 10 masterow z najwieksza iloscia glosow wygrywa ( z zastrzezeniem , ze taki sam sklad masterow nie moze powtorzyc sie w kolejnym sezonie) ?? Glosowanie trwa do 20 marca.

TAK
NIE
A co jesli odpowiemy NIE ? Jakie to bedzie mialo przelozenie na glosowania o masterach ?
Jesli bedzie Nie to zostaje system z zeszlego roku...
Glosowanie wclae nie zalozone pochopnie , bylo na ten temat juz wystarczajaco gadane poczytaj
supel odpowiednie temat zamiast marudzic...

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Do kiedy mozna zglaszac kandydatury na mastery, jak sie umawiamy?
Modzi :), ustalcie jakas date.

Proponuje do konca sezonu, czyli do WI, by glosowanie rozpoczac po WI.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Scimitar napisal:
Rozumiem, ze to w ramach Prima Aprilis ??

A co z glosami poparcia dla tego glosowania ??
A co z deklaracja Darka, ktory powiedzial, ze zaplaci PO WI ??

Drogi Scimitarze jestem modem nie potrzebuje glosow poparcia. Oczywiscie przypadek Darka jest wyjatkiem na ktory zostanie zwrocona uwaga. Informacja o podatku masterowym jest bardzo dluga , zacytuje Cie po czescie... "JEsli chce ktos zorganizowac master to ma czas do 27 , wystarczajaco dlugo temat byl o zglaszaniu masterow" . Tak samo wystarczajaco dlugo byl temat odnosnie placenia podatku za mastera , a niektorzy "maja wazniejsze sprawy na glowie" , wiec takie zarzadzenie pozwoli lepsze i szybsze egzekwowanie tego co powinno zostac juz dawno zrobione ;)

Tyle ode mnie :D

P.S. Jako mod powinienes wiedziec gdzie pisac , specjalny jest temat " pytania do glosowan" , dlatego usunalem z glosowania Twojego posta.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

a mi się podoba to podejście, przelew to 5 min roboty, iść na pocztę 30 min - więc nie płacisz podatków nie dostajesz mastera - proste jak szczanie

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

wszystko fajnie, tylko do kiedy trzeba zapłacić żeby móc kandydować? (zakładając oczywiście że ta opcja przejdzie)
Ziemko pisałeś coś że chcesz mieć kasę do połowy kwietnia, mam to uważać za wiążące?

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

To i tak jeden grzyb bo głosowanie jest tylko bacikiem na spóźnialskich, WI płaci po turnieju, bo każdy płaci po turnieju

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Supeł pisze:a mi się podoba to podejście, przelew to 5 min roboty, iść na pocztę 30 min - więc nie płacisz podatków nie dostajesz mastera - proste jak szczanie

Pisales mi tydzien temu , ze zrobicie zrzute na lokalu i mi w tym tygodniu kase wyslecie ? Polowa kwietnia to juz totalnie najpozniej , chcialbym ta sprawe czym predzej zalatwic...
Dodam do glosowania , ze od nastepnego sezonu czas na zaplacenie podatku to max. koniec danego sezonu...

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

mamy lokala 29 marca, więc 30 Ziemko dostanie kasę od nas, więc się nie stresuj Paffeu ;)

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

no własnie nasz lokal już dwa razy zmieniał termin, stąd to opóźnienie :P

ODPOWIEDZ