Pytania odnosnie glosowan

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Pytania odnosnie glosowan

Post autor: Ziemko »

Zakladam jeszcze raz temat - jesli jest jakies pytanie , albo ktos chce skomentowac glosowanie czy cokolwiek jaka inna rzecz z nia zwiazana niech pisze tutaj - innych modow prosze o niekasowanie postow w glosowaniach tylko wrzucanie ich tutaj.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Może mi ktoś tak po ludzku wytłumaczyć co jest złego w kontach klubowych?

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

skoro i tak wszyscy gadają poprzez jedno konto to może od razu dopuścimy ich wszystkie loginy do wypowiedzi, w ten sposób wszyscy będą gadać o wszystkim

w momencie gdy klika osób pisze posty przez jeden klubowy login, login ten generuje klika razy więcej postów, często posty te nie są ze sobą powiązane ponieważ są to wypowiedzi kliku osób, ale widnieją na forum pod tym samym loginem, robi się bałagan, trudno ustalić coś konkretnego, dogadać się

z założenia kluby mają wybierać swoich reprezentantów którzy będą się wypowiadać na LL, czyli grupę lokalnych graczy osób reprezentuje jedna, dwie, max trzy osoby. nosi to pewne znamiona elitarności ale porządkuje obgadywanie i rozwiązywanie różnych problemów poruszanych na LL

pozdro 8)

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

esgaroth pisze:w momencie gdy klika osób pisze posty przez jeden klubowy login, login ten generuje klika razy więcej postów, często posty te nie są ze sobą powiązane ponieważ są to wypowiedzi kliku osób, ale widnieją na forum pod tym samym loginem, robi się bałagan, trudno ustalić coś konkretnego, dogadać się
A merde!
Opierasz się na czymś Tomku, czy tylko sobie tak teoretyzujesz o własne wymysły?
Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Kielon, a pamietasz z historii co sie stalo z tym co merde krzyczal za glosno? (;

konta klubowe psuja relacje interpresjonalne - tak wiem ze kogos nie lubie i moge sie dopieprzac do kazdego jego posta. jak ten ktos udziela sie z konta klubowego to mi poprostu glupio, i tyle : P
podobne przypadki mozna by mnozyc.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Czy głosowania będą przeniesione na forum BP?

Na gildie niw chce mi się wchodzić bo mam non stop problemy z logowaniem(przez co nie głosowałem w kilku kwestiach).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

@Kielon: teoretyzuje :P, na serio! :P

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

Reyki pisze:Czy głosowania będą przeniesione na forum BP?

Na gildie niw chce mi się wchodzić bo mam non stop problemy z
logowaniem(przez co nie głosowałem w kilku kwestiach).
Calkowicie przenosimy sie na BP.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

taka mala uwaga w sumie nieistotna ale zeby bylo jasne

w % glosowan mam 71 a zdaje sie bralem udzial w kazdym bez wyjatku chyba ze cos pomianalem, mozna to sprawdzic??

oczywiscie sprawa nie naglaca.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Gajowy pisze:taka mala uwaga w sumie nieistotna ale zeby bylo jasne

w % glosowan mam 71 a zdaje sie bralem udzial w kazdym bez wyjatku chyba ze cos pomianalem, mozna to sprawdzic??

oczywiscie sprawa nie naglaca.
hmm chyba miales mniej glosowan, bo pozniej zostales dodany do LL. Sprawdzimy... jak cos poprawimy :)
Ostatnio zmieniony 13 sty 2008, o 09:55 przez Szmajson, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Tez mnie ciekawi czemu nie mam 100% , ktore niby przegapilem ?

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Ziemko pisze:Tez mnie ciekawi czemu nie mam 100% , ktore niby przegapilem ?
take it easy :)
To nie wyścigi, ważne że bardzo wysoki %. Wszystko wyzeruje sie za 3 miechy.

(wszystko przejrze w ciagu tygodnia).

Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

jakbys mogl i mnie sprawdzic w wolnej chwili (; chociaz nie jest to sprawa zycia i smierci, i jak jest z tym problem to olej

pzdr

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Szmajson pisze:
Ziemko pisze:Tez mnie ciekawi czemu nie mam 100% , ktore niby przegapilem ?
take it easy :)
To nie wyścigi, ważne że bardzo wysoki %. Wszystko wyzeruje sie za 3 miechy.

(wszystko przejrze w ciagu tygodnia).
Nie no daj spokoj Szmaja pelen chill , tylko ciekawi mnie co mnie ominelo ;)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

no ja mam 5 glosowan lae nie wiem jak podeslac adresy do konkretnych postow a nie do calej strony gdzie post sie znajduje, bralem udzial w 5 i to byly wszystkie podczas mojego pobytu na LL,, ostatecznie % sie dla mnie nie liczy ale fajnie jest miec 100%, pelen loozik.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

tabelka poprawiona

Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Mnie zastanawia to czy propozycja Barba ze stworzeniemiem jakiegos wyrownywacza odnosnie armii mialaby byc pomocnikiem dla organizatorow turniejow czy z gory narzuconym dla wszystkich Csem... JEsli uzywanie mialoby byc dobrowolne to jestem za , jesli narzucone na wszystkich to jestem przeciw.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Podobnie jak Ziemko - jestem za, jeśli te rozwiązania (CSy, procenty itp) były jakoś skodyfikowane, ale użycie ich pozostawione gestii organizatorów. Pisałoby się w regulaminie "takie-a-takie zasady" wraz z odpowiednim linkiem i wiadomo.

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

Post autor: krecik_77 »

Standard "Limited" jest także pewnym CS-em - przyjął się i ma się dobrze. W dobie demonizacji ( i nie tylko ) rozpisek można przyjąc nowy, na pewno równoległy do "Limited" standard, który pomoże nam ratować światek polskiego WFB od jedynie komercyjnie uzasadnionych działań GW.

Buszman
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: Buszman »

ale przeciez limited nie narzuca nic na sile.
nikt nie zabroni Ci zrobic turnieju do ligi, ktory nie bedzie "limited".

to ma byc sensowyny CS (albo cokolwiek), ktory ma pomoc organizatorom uczynic turnieje jednolitymi jesli chodzi o ograniczenia.

nie kapuje w ogole po co to glosowanie. jesli LS zrobi juz gotowy projekt mozemy:
-przyjac to jako glowny model turniejowy- taki jakim obecnie jest limited;

-ustanowic go alternatywnym/rownorzednym systemem wystawiania- IMHO najzdrowsze rozwiazanie, bo kazdy bedzie mogl wybrac jeden z dwoch, wczesniej ustalonych- znanych wszystkim wczesniej, schematow bez zbednych wlasnych(niezawsze trafnych) zmian w podrecznikach/CSow.

-odrzucic, co nie pomoze nam w niczym i nie zmniejszy glupoty obecnych i kolejnych tworow GW.

apeluje wiec o pelne poparcie dla opcji utworzenia CSa, badz innego systemu balansujacego nasza piekna (za czasow 6ed.) gre.
Ostatnio zmieniony 7 paź 2008, o 15:56 przez Buszman, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ