Hoppersi czy BO?

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ozi5000
Warzywo

Post autor: ozi5000 »

sv? ^^' sorry za te pytania, ale jest moze jakis slowniczek z tymi skrotami cobym nie robil z siebie debila xP

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

sv=armour save=obrona pancerza, czy jak to tam jest po polskiemu ;)
Speary to kiepska opcja dla nocników. Co im da dodatkowe 5 ataków z WS2 S3? Nic :P A kosztuje dużo jak mamy większy klocek nocników.
Łucznicy to nie wiem, nie grałem nigdy na nich. Ale te 16" zasięgu troche psuje nam strzelanie. Chociaż dużo gorsi od zwykłych nie są napewno, tracą tylko armour save a dostają strzelanie, które może coś zrobi czasem ;) wypróbuj ich najlepiej to będziesz wiedział czy są fajni czy do kitu/

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

sv- save (przeważnie jest as- armor sace) :)

ja wole speery, ale to juz jest deceyzja grającego a balans wygląda tak
+wali jeden szereg wiecej (i to dla mnie robi z włóczni świetną broń dla ng)
- kosztuje 1 pkt i 1 mnie as w hth (ale podczas strzelania czy magi broń ręczna i tak nie daję sava, daje tylko w hth)

Awatar użytkownika
ozi5000
Warzywo

no tak myślałem że to armor save ale literki mi sie nie zgadzały ;P no dobra, to bede probował i kombinował co im do łapy dać ;P

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Jak masz klocek 25 nocników i chcesz im dać to będzie kosztowało 25 punktów, za to lepiej dać fanatyka ;) zawsze coś zrobi

Awatar użytkownika
ozi5000
Warzywo

no w sumie racja... nie znam sie ale przewiduje ze zrobi moze nawet wiecej niz 5 NG :P

Awatar użytkownika
ozi5000
Warzywo

(zrobiłbym edit ale post jest zupełnie o czym innym, a lepiej napisac chyba nowego posta niz topic ;P)
Fanole przydają się przeciw WE? raz że las, dwa że harcownicy (xD nie mogłem się powstrzymać :P)...
A i czy wartko dawać FCG do nocników?

oczopek
Mudżahedin

ozi5000 pisze:(zrobiłbym edit ale post jest zupełnie o czym innym, a lepiej napisac chyba nowego posta niz topic ;P)
Fanole przydają się przeciw WE? raz że las, dwa że harcownicy (xD nie mogłem się powstrzymać :P)...
A i czy wartko dawać FCG do nocników?
zalezy jak grasz, i jaką masz koncepcje. na defensywie, jak sie dobrze wystawisz to fanatycy mogą troche zdziałać. jeśli chodzi o fcg to napewno muzyk, jeśli masz sztanar, to taki prosty klocek gobosów moze odbić nawet smoka, bo zaczyna z 5 cr. szef, jak nie masz na co punktów wydawać to szef też może być, szczególnie jak pamiętasz o wyzywaniu na pojedynek. :D

Awatar użytkownika
Reaper
Chuck Norris

Post autor: Reaper »

szef/champion ng to porazka ... placimy 6-7 pkt za 1 atak normalnego gobilna .. ja juz wole dolozyc te 2 gobosy ...

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Tylko, że z takim szefem mozesz mysleć o przyjęciu smoczka na klate (3 rzedy sztandar przewaga ) w najgorszym wypadku jestes na -1, a i czesto smok przegra albo o muzyka albo nie wbije duzo ran (5-6), wolniej zdejmie outnumber a jak wytrzymasz taka szarze to wpychasz mu w bok oddzial ubezpieczajacy z kolejnym czampionem a wtey masz juz bok itd. juz widzialem takie brake/y a zawsze w ten sposub mozesz sie zabezpieczyc przed szarza (klocek z boku) a jak smok nie zaszarzuje to tura dla chuk wiecej i klocek bezpieczniejszy (a to tylko 7pkt)

:)
Pozdro.

oczopek
Mudżahedin

biorąc championa przede wszystkim myślę o pojedynkach ze smokami i tym podobnymi...

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Jak dla mnie czempion u goblinów to 8 punktów Romek ;)

A jeśli chodzi o branie/nie branie, to ja nigdy nie mogę znaleźć wolnych 24 punktów na czempionów. a jak napisali przedmówcy powodów, by mieć Bossa w oddziale jest parę, uważam, że jak się nie ma co zrobić z punktami można spokojnie takiego pana dać

@Ozi
Harcownicy/nie-harcownicy, to nieważne. Fanatycy działają przecież tak samo. A las? Cóż, przeciwnik, by dopaść twoje gobbo musi je zaszarżować, a nikt ci nie karze wchodzić do lasu, więc możesz czekać na otwartym polu :P Jako stały użytkownik fanatyków muszę jednak przyznać, że ich skuteczność w walce z WE jest mniejsza niż z innymi armiami... (Ale raz Treemanowi 4 rany zdjąłem :D )
Obrazek

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Z wood elfami jest o tyle dobrze, że nie za bardzo mają czym wyciągać fanatyków

Awatar użytkownika
ozi5000
Warzywo

Właśnie rozegrałem pierwsze bitwy z lizakami i WE :D wnioski wyciągnąłem takie:
-NIGDY wiecej fanoli na skinki (tak, wiem, wiem ^^')
-mięcho raczej dam do przodu a potem dobije BO
to z lizakami, a z WE to takie:
-Hoppersi są kozaccy na driady
-Muzyk się przydaje (koledze spanikował oddział Driad i wypadł poza mape :P)
Jeszcze tylko nie wypróbowałem Doom Divera bo w pierwszej rundzie missfire, a w drugiej orzeł podleciał i wystraszyl crew.. -.-'

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

orzel nie wzbudza strachu..?

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

heheh
pewnie padl argument "fear elves"...a w koncu to byl WE orzel :lol2:

oczywiscie taki orzel zjada zaloge goblinska ale dopiero w HtH-w zadnym wypadku nie wzbudza strachu

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

TruePunk pisze:orzel nie wzbudza strachu..?
nie

Awatar użytkownika
ozi5000
Warzywo

chodzilo mi o to że moje gobosy przegrały walke i nie zdały testu na Ld :P

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Shino: dziekuje ze mi napisales.