Jak tępić szczurki?
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
do tłuczenia jezzaili górnicy się nadają... tyle, że zazwyczaj jak gram ze szczurami na wieksze punkty to są w dwóch oddziałach po 10 śmerdziele...
ratlingi wchodzą nam w zasięg ale dobry gracz zasłania je czymś naszym strzelcom samemu zostawiając sobie widocznośc do strzelania np w klocki... smutne ale prawdziwe...
latarki... tu mam zawsze problem i licze że same wybuchną. Gdyby nie cholerny Ws4+ na ostrzał to był by luzik a tak? dobry gracz nie postawi blisko krawędzi obawiając się górników... jest gyros i to chyba jedyna opcja... gorzej że jak tam wleci gyros to cos pewnie wleci w niego ale może warto poswięcic go żeby ratował inne maszyny i oddziały...
ogólnie zawsze mam problem ze strzelającymi skavenami+tuneling... to mój znienawidzony wróg, którego nie moge pokonac tak, zeby chociaż solida wklepac nie wspominając o masce...
ratlingi wchodzą nam w zasięg ale dobry gracz zasłania je czymś naszym strzelcom samemu zostawiając sobie widocznośc do strzelania np w klocki... smutne ale prawdziwe...
latarki... tu mam zawsze problem i licze że same wybuchną. Gdyby nie cholerny Ws4+ na ostrzał to był by luzik a tak? dobry gracz nie postawi blisko krawędzi obawiając się górników... jest gyros i to chyba jedyna opcja... gorzej że jak tam wleci gyros to cos pewnie wleci w niego ale może warto poswięcic go żeby ratował inne maszyny i oddziały...
ogólnie zawsze mam problem ze strzelającymi skavenami+tuneling... to mój znienawidzony wróg, którego nie moge pokonac tak, zeby chociaż solida wklepac nie wspominając o masce...
latarki staram sie pocisnąć gyrosem. z tego co pamietam latarka nie walczy wręcz i od razu ucieka...
gyros też może poziać po ratlingach, ewentualnie uderzyć w hth...
na wykopki ustaw sie między klockami...te cioty miękną jak musza sie tłuc z jakimś klocem...
kurzce, nie wiem co jest ale na ostatnie 3 bitwy ze szczurami to im 2 maski zasadziłem (2350pts, ograniczenia jak na euro)..może to dlatego że nie biorę kowadła ?
gyros też może poziać po ratlingach, ewentualnie uderzyć w hth...
na wykopki ustaw sie między klockami...te cioty miękną jak musza sie tłuc z jakimś klocem...
kurzce, nie wiem co jest ale na ostatnie 3 bitwy ze szczurami to im 2 maski zasadziłem (2350pts, ograniczenia jak na euro)..może to dlatego że nie biorę kowadła ?

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
wyobraźcie sobie
4x10 jezzaili, 2 latarki dzwonek, i 2 mniejszych magów.... i wyobraźcie sobie nasze klocki po ich turze magi i strzelania....
grałem raz z czymś takim....
w 4 turze się poddałem bo z klocków piechoty zostało 2 irronów, 4 hammerersów....
4x10 jezzaili, 2 latarki dzwonek, i 2 mniejszych magów.... i wyobraźcie sobie nasze klocki po ich turze magi i strzelania....
grałem raz z czymś takim....
w 4 turze się poddałem bo z klocków piechoty zostało 2 irronów, 4 hammerersów....
I tak najgorsze jest jak gosc ma sztormowe i twoje maszyny sie zacinaja a to cholerstwo jeszcze nie chce sie wyczerpac... 

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Gosc mnie zniszczyl...
W szczurach jest jeszcze straszne to ze nie dosc ze maja w dziada tego swojego smiecia to nawet jak rozwalisz te co lepsze rzeczy to dojda ci te tunelingi, NR, giant raty czy inne globaldiery i wytluka maszyny bo nie masz jak ich zdjac... 

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ja znam jeden sposób.
Modlić się! Modlić się gorąco do wszystkich bogów krasnoludzkich, ludzkich, nieludzkich... baa nawet elfich.. tfu! O pecha na kościach dla przeciwnika. Niech mu wybuchną te latarki, banner się wyczerpie, elektrycy się zabiją a wykopki nie wykopią. To chyba jedyne co ratuje dwarfy. Jeśli się nie uda to kurcze pozostaje tylko ściągać swoje modele.
Modlić się! Modlić się gorąco do wszystkich bogów krasnoludzkich, ludzkich, nieludzkich... baa nawet elfich.. tfu! O pecha na kościach dla przeciwnika. Niech mu wybuchną te latarki, banner się wyczerpie, elektrycy się zabiją a wykopki nie wykopią. To chyba jedyne co ratuje dwarfy. Jeśli się nie uda to kurcze pozostaje tylko ściągać swoje modele.
generalnie opłaca sie walić w odziały z eletrykami - skumulować wszystko w jeden odział i jak ich zostanie mało to nie zdadzą lidery bo ranków braknie. Dobrze jest tez nie podłazić za bardzo tylko sie ładnie skitrać, zastawić - jezzaile nie bolą na dalekim zasięgu (chyba że jest ich 40
) - wykopki nie są straszne na maszyny bo nie przebijają sie raczej w 1 turze (i mamy stubborna) - jak się zredukuje magie im trochę to nasze klocki już spokojnie dają radę przeciwko ich klockom - zwłaszcza jak sie rypnie wcześniej z jakiejś klopki albo organek. Ratlingi tez się ze strzelania i kowadła ładnie ściąga 
Jednak szczury w ręku dobrego generała umiejącego się dobrze zasłonić i wybierać cele odpowiednio to bardzo ciężki przeciwnik - zwłaszcza ze storm banerem... Powiem tylko że najlepsza broń to paniki. pzdr

Jednak szczury w ręku dobrego generała umiejącego się dobrze zasłonić i wybierać cele odpowiednio to bardzo ciężki przeciwnik - zwłaszcza ze storm banerem... Powiem tylko że najlepsza broń to paniki. pzdr
Problemy :
Storm Banner
Dzwon
Kopacze
Magia
Ilość (czasem)
Po pierwsze nie bać się strzelać w dzwon z siłą 7+ (fakt może zadzwonić ale 33% że zginie a to -2 PD i koniec dzwonienia jeśli nie zginie to zadzwoni tak czy owak)
Po 2 starać się panikować
Po 3 nie ustawiać wszystkiego (maszyn) na kupie bo kopacze zjedzą (na kopaczy rzucić rune of challange jeśli sie uda)
Po 4 NIE IŚĆ DO NICH PÓKI MA STRZELANIE (eliminować strzelanie w 1 kolejności) z klockami najczesciej dwarfickie klocki dają radę (chyba że to warriorzy)
Po 5 lepiej jest przepłacić na scrollach te 25-50 pkt niż płakać że przez brak tego 1 - 2 extra scrolli zostało nam zniszczone 500 pkt (ale to sie tyczy nie tylko skavenów)
aaa i jeśli ma dzwon ustawić się tak żeby przynajmniej 1 maszynka zawsze widziała go (O ile to możliwe)
Storm Banner
Dzwon
Kopacze
Magia
Ilość (czasem)
Po pierwsze nie bać się strzelać w dzwon z siłą 7+ (fakt może zadzwonić ale 33% że zginie a to -2 PD i koniec dzwonienia jeśli nie zginie to zadzwoni tak czy owak)
Po 2 starać się panikować
Po 3 nie ustawiać wszystkiego (maszyn) na kupie bo kopacze zjedzą (na kopaczy rzucić rune of challange jeśli sie uda)
Po 4 NIE IŚĆ DO NICH PÓKI MA STRZELANIE (eliminować strzelanie w 1 kolejności) z klockami najczesciej dwarfickie klocki dają radę (chyba że to warriorzy)
Po 5 lepiej jest przepłacić na scrollach te 25-50 pkt niż płakać że przez brak tego 1 - 2 extra scrolli zostało nam zniszczone 500 pkt (ale to sie tyczy nie tylko skavenów)
aaa i jeśli ma dzwon ustawić się tak żeby przynajmniej 1 maszynka zawsze widziała go (O ile to możliwe)
on nie ma przypadkiem tego warda na 3+...?Gogol pisze:Problemy :
Storm Banner
Dzwon
Kopacze
Magia
Ilość (czasem)
Ja jak grałem ze skavenami to łatwiej zdjełem tego gnoja co na nim siedzi
Jednym słowem skaveny śmierdzą i tego nikt nie ukryje 

"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Skaveny śmierdzą tak samo jak elfy. Jest ich kilka razy więcej są tanie jak spirytus ze schodu. Do tego mają dobra magie i strzelanie a najgorszy jest ten srom baner. Po kilku grach zauważyłem jedna rzecz nie można się dać wziąć w kanapkę to chyba jedyna armia na którą przydaje się postawić kloca (oath stona).