Ponury Angus & reszta trolli

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Wgl figurka sama w sobie jest genialna.
Dobry rzeźbiarz dobre figsy ;)
aż chciałbym zobaczyć całą bandę TROLI.
Robi się, teraz na warsztacie są 2 Impalery, jak tylko skończę to sie pochwale. Kiedyś pomalowałem jeszcze Maulera. Ale przez długi czas sie obił i zmieniłem koncept malowania skóry na niebieski więc za niedługo go przemaluje.
p.s-Z tym fioletem to masz chyba jakieś zboczenie Wink widziałbym inna skórę ale ... Wink
Bo on jest albinosem. :P ;)

Awatar użytkownika
Grafik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Grafik »

A jak z jakością tych figurek? Dobrze są wykonane? Chodzi mi o porównanie ich z GW, gdyż jak raz kupiłem z Gamezone, to się tak mocno rozczarowałem niedoróbkami - aby figurkę skleić całą, trzeba było zużyć użyć "pół tony" wypełniacza do szczelin.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Bez odrobiny GS się nie obejdzie w przypadku większych i bardziej złożonych figsów ale na pewno nie jest źle.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Nowa figsa do mojej armii Trolli. Najszybciej pomalowana figurka w moim życiu. :) Ma być do gry no i szczerze to rzeźba jest tak żenująca, że nie chciałem marnować na nią więcej czasu. Taki mały przerywnik w nauce, więcej rzeczy dojdzie jak napisze maturę. :)

Obrazek

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Wygląda cąłkiem spoko :) No a jak nie siedziałeś nad nią dlugo to jest wiecej niż spoko :wink:

Mam tylko złe przeżycia z tym kolorem.. brrrr :x

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

nie no gratki muk fajniusi model :) poza tym ze caly ogolnie wyglada bardzo fajne to szczegolnie przypadla mi do gustu twarz kolesia (cool kolorki) dluga bron (kolba-drewno czy co to jest) no i iczywiscie plaszczyk :)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Rzeźba wcale nie jest żenująca, raczej oryginalna :) Malowanie dość... jednolite, że tak się wyrażę ;) Poza jest dość dynamiczna i model wygląda nieźle w takim malowaniu. Ładnie wycieniowany.

Widzę tylko chyba jakiś włos z tyłu na płaszczu albo mi się tak wydaje :twisted:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

To włosek z trawki jest. Przynajmniej na taki wygląda :P

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Impalery sztuk 2 skończone. Obydwa są identyczne różnią się jedyne podstawkami, nie wpadłem na to żeby zrobić coś dzięki czemu będę mógł ich rozróżniać. Nadrobię to chyba jakimś znaczkami na podstawkach. Ogólnie wydaje mi sie, że trzymam równy średni poziom i mam niezłe szanse na skompletowanie armii. Następny w kolejce konwertowany Winter Troll.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bonusowo zdjęcie rodzinne.
Obrazek

Przypominam, że to żadna napinka tylko moja wizja poziomu TT.
Ostatnio zmieniony 7 cze 2008, o 22:46 przez MuK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

jak tak widzisz TT xD to fajnie masz xP ogólnie teraz patrząc to trolle w większej ekipie wyglądają jakbyś je z bajki wyrwał takie kolorowe i kochane xD

a impalery to dla mnie takie gumisie tylko , że przypakowane xD

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

może tatuaże żeby ich odróżniać?;)

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

podipsać na włóczniach "ździsiek wiesiek" :wink:

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Widząc tak genialne figurki (no może poza Feralgeistem), które są tak fajnie pomalowane, to mam coraz większą ochotę zacząć zbierać tą armie. Bo klimatem figsów każdą inną Hordową frakcję bije na głowę.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

No, dlatego ich wybrałem. WM&H nie mogą narzekać na petadrowe figsy, a trolle są w tym wypadku wyjątkiem.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ano, Trolle są świetnymi modelami, mają charakter. Ładne malowanie, MuK, ale dla mnie trochę kolorowe, tak już mam. Technicznie oczywiście nic do zarzucenia nie mam, staranna, dokładna robota bez bajerów. I bardzo dobrze to wygląda. Skóra jest ładnie wycieniowana, choć nie tak wyciągnięta, jak ta fioletowa na tym poprzednim herosie, czy kto to tam jest - nie znam się :)

Aha, no i ochraniacze na ramionach oraz groty tych potężnych włóczni wyglądają jak kamienne - nie wiem, czy taki efekt miał być, ale mimo to podoba mi się - sprawiają wrażenie cięższych, niż metalowe/w NMM, poza tym kojarzą mi się z prehistorią i dodają klimatu akurat tym modelom :)

A co do różnic? Może irokezy pomalowałbyś na inne kolory? Myślę, że to by ich najbardziej odróżniło, mają to na głowach i od razu wpadnie w oko. Tak sobie gdybam... :D Podstawki proponowałbym pozostawić jednolite, chyba że będzie kiedyś jeszcze jakiś inny czempion, to można będzie mu dołożyć ekstra detale ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Zapowiedziany Winter Troll. Niestety w normalnej wersji wygląda jak Pawarotti. Nie przewidywałem robić jakichkolwiek konwersji w mojej armii, ponieważ nie umiem i to dodatkowo spowalnia prace. Jednak podstawowa wersja WT jest na tyle dziwna, że skusiłem się na chociaż minimalne modyfikacje.
Obrazek

Dorobiłem zęby, zmieniłem ustawienie prawej ręki i spiłowałem narośle, które mi sie nie podobały. Tak wygląda po podkładowaniu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Jaki ty jestes skromny jak to opisujesz; "model do gry" ;]

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Widzę Muk, że w kwestii Troli gusta mamy podobne. Też nie trawie modelu WT. No i muszę przyznać, że te niewielkie modyfikacje zmieniają mocno wygląd tego modelu. Może problem jego beznadziejności nie został rozwiązany do końca, to jednak jest dużo lepiej. Czekam na malowanie...
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Zastanawiam się czy nie dać mu do lewej łapy śnieżki :P

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »