pierwsza rozpa TK

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

ward munie pomoze... jesli nie umiesz utrzymac liczki bez warda przy zyciu to tez takiej z wardem nie utrzymasz... ergo jest nie przydatny
Ratuje dupę, przy nieoczekiwanych strzałach, jakiejś magii itp. Może z tym wardem przesadziłem, ale obroża, się przydaje.
niekoniecznie. HLP daje ci na tyle ogromna przewage w magii, ze king przestaje byc taki wazny...
No łał. Generuje 6 kostek w dwóch inkantacjach. King generuje 2 kostki również w dwóch. Ta przewaga w magii nie jest aż taka fajna, grałem wielokrotnie na LHP i na TK i LHP wychodzi dość blado przy innych magach- lordach (chaosowi, helficcy itp)
plakietki to najgorszy item z tk.. .potestuj sobie ile razy bys go uzyl w grze... a pamieaj, ze kosztuja 35 pkt...
Gówno prawda. Najgorszym przedmiotem jest Armour of Eternities. Poza tym plakietki kosztują 30, a nie 35 pkt. Możliwość przerzucenia słabego rzutu na magię ratuje twoje tury magii, gdyby coś nie wyszło. A możliwość przerzucenia 3 kostek dwa razy na turę jest zajefajna.
ke? rydwany sie przez driady przegbijaja? ciezka kawaleria nic nei robi? WTF? Oo
Ekhm. Z doświadczenia wiem, że klocek 4 rydwanów przechodzi przez driady niczym Khemrijski gigant przez skinki. "Ciężka" kawaleria robi dokładnie N.I.C. Podaj mi chociaż jedno praktyczne ich zastosowanie oprócz dokładania do CR.
noe maja luki... poza tym ciezko overunowac po szkieletach z championem ale to inna sprawa..
Może nie dopatrzyłem. Łucznicy to niezła jendostka, trafianie zawsze na 5+ jest fajowe na wrogich magów i powiedzmy ratlingi...
A poza tym w rozpisce za dużo scorpionów.
zastanawiam czy nie wrzucic tego do sygnaturki..
Haha... Tu się zgadzamy. Nie można mieć ich za dużo. Zwykle ma się ich za mało... :D

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ratuje dupę, przy nieoczekiwanych strzałach, jakiejś magii itp. Może z tym wardem przesadziłem, ale obroża, się przydaje.
Shino ma racje ;) kiedys tez myslalem ,ze ward jest okej ale jezeli popelnisz jakis blad (czyt. wystawisz liczke na ostrzal itp.) to ten rzut na 4+ ci za przeproszeniem gowno da :wink: Szkoda na niego marnowac pkt.
niekoniecznie. HLP daje ci na tyle ogromna przewage w magii, ze king przestaje byc taki wazny...
No łał. Generuje 6 kostek w dwóch inkantacjach. King generuje 2 kostki również w dwóch. Ta przewaga w magii nie jest aż taka fajna, grałem wielokrotnie na LHP i na TK i LHP wychodzi dość blado przy innych magach- lordach (chaosowi, helficcy itp)
HLP daje przewage w magii i to spora ale wole TK :) Mozna grac na obu wariantach ,co kto lubi :wink:
plakietki to najgorszy item z tk.. .potestuj sobie ile razy bys go uzyl w grze... a pamieaj, ze kosztuja 35 pkt...
Gówno prawda. Najgorszym przedmiotem jest Armour of Eternities. Poza tym plakietki kosztują 30, a nie 35 pkt. Możliwość przerzucenia słabego rzutu na magię ratuje twoje tury magii, gdyby coś nie wyszło. A możliwość przerzucenia 3 kostek dwa razy na turę jest zajefajna.
Plakietki nie sa IMHO takie slabe ;) ale lepiej dac Jar-a
ke? rydwany sie przez driady przegbijaja? ciezka kawaleria nic nei robi? WTF? Oo
Ekhm. Z doświadczenia wiem, że klocek 4 rydwanów przechodzi przez driady niczym Khemrijski gigant przez skinki. "Ciężka" kawaleria robi dokładnie N.I.C. Podaj mi chociaż jedno praktyczne ich zastosowanie oprócz dokładania do CR.
Mnie sie zdarzało przejezdzac rydwanami przez driady :P :wink: Ciezkiej nie lubie ale jest oplacalna :wink: To nic innego jak mobilniejszy klocek szkieletow (CR) ... Sa po prostu rozne podejscia ;) niektorzy graja na piechocie inni na kawie i tyle :P
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Naviedzony pisze: niekoniecznie. HLP daje ci na tyle ogromna przewage w magii, ze king przestaje byc taki wazny...
No łał. Generuje 6 kostek w dwóch inkantacjach. King generuje 2 kostki również w dwóch. Ta przewaga w magii nie jest aż taka fajna, grałem wielokrotnie na LHP i na TK i LHP wychodzi dość blado przy innych magach- lordach (chaosowi, helficcy itp) [/quote] jestes pierwsza osoba, ktora tak sadzi. Jak dotad sie spotykalem z zupelnie odmiennym podejscie... tzn. jak hlp rzuca czar to jest to z reguly scroll albo "wchodzi".. .przy krolu czesto jest "no to odloze kostke i zdispelowalem ten czar"
:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: albo jestes [jakikolwiek by nie był, nie zasługuje na takie słowa, majac inne zdanie n iz Ty] albo wogole cie nie rozumiem... nie chodzi tu o licytowanie sie na najgorsze przedmioty (bo tu jest jedna pozycja bodajze sie nazywa serpent staff ale mniejsza) ale o przydatnosc plakietek pokaze ci co one robia:
- kosztuja duzo (niech bedzie te 30 pkt); zajmuja ci slota arcane (nie wcodzi jar na latajacego licza Oo); blokuja inne przedmioy
a co ci daja.? ewentualny przerzut jednej inkantacji na powiedzmy 5 lub 6 (chyba, ze przerzucasz co druga na zasadzie "o mam przecietny wynik.... to moze sobie przerzuce bo na pewno teraz bedzie 3x6")
nic ci nie bede podawal... osobiscie sie tlyko ciesze bo latwiej jest grac z tk bez kawalerii jak z tk z kawaleria... inna sprawa, ze nie wiedzialem dotad, ze tak duzo graczy tk to debile... wszyscy z czolowki dotad grali na kawalerii... ciekawe jakie silne mieliby armie bez niej... :roll:

co do samych rydwanow nie liczylbym na przejscie przez driady tak ot... z doswiadczenia wiem, ze potrafia ustac wtedy nic nie robisz... rydwany powinny miec troche inne zastosowanie na we ;)
Może nie dopatrzyłem. Łucznicy to niezła jendostka, trafianie zawsze na 5+ jest fajowe na wrogich magów i powiedzmy ratlingi...
trafianie na 5+ na wrogich magow? moze jeszcze hierophantow albo samotnego generala nekrosa vc? Oo

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

to moze słow pare od gracza na HLP ;)

Casketem sie pobaw, ja sie nim baardzo długo bawiłem i nie raz zdziałał cuda, na mastery odradzam ;) .

moje zlozenie HLP: latanie, HJ, collar i czasem DS . Collar sie przydaje w przypadkach ktorych nie dasz rady przewidziec (katapulta zniesie na 10 cali albo kometa spadnie na 18), ward jest na niej niepotrzebny bo jak HLP doszedl do walki to sorry ale juz i tak popełniles jakis turbo błąd.

W rozpie brakuje carrionow, za pomocą magii mógbys nimi zdziałac niezłe rzeczy.

Na tomb Princie dałbym warda, bo jego celem jest przeciez przezyc :D

Rozpa ok, mozna nią porzezać nawet bez wyzej wymienionych zmian.

Shino ;)
4 rydwany przebijają sie przez driady.

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

19 Skeleton Warriors @ 230 Pts
Shield; Light Armour; FCG
Banner of the Undying Legion
nielegalne

4 rydwany z +1 do hita przebijają się przez wiele rzeczy, czasem nawet jak same szarże załapały
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

a juz widze czemu nielegalne :P wiec ciezka otryzmuje sztandar undying legion w sumei jednego skorpa zmainei na carriony.. a na caskecie moze cos zwojuje... ciesze sie ze moja rozpa wzbudzila tak zazarta konwersacje.. gdys srodoiwsko TK jest ubogie ... :D

ODPOWIEDZ