Eastern Europe Grand Tournament 2009

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fisch
<><

Re: Eastern Europe Grand Tournament 2009

Post autor: Fisch »

Czy za dobre chęci będzie możliwość nie trafienia na demony i VC ? :wink: :wink:

ale wtedy trafisz na któregoś z JH i też dostaniesz wklepy 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

jedne demony odpadly - James zabral nie ta walizke #-o
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

"oh James"
może za dużo martini wstrząśniętej...

niech sprawdzi czy nie zapomniał licencji :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Fisch
<><

hehe, dobre Kalesoner

nareszcie jakiś merytoryczny post w moim stylu 8)
Obrazek

_Mihau
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: _Mihau »

Fisch pisze:
Czy za dobre chęci będzie możliwość nie trafienia na demony i VC ? :wink: :wink:

ale wtedy trafisz na któregoś z JH i też dostaniesz wklepy 8)

chciałbys :wink:

_Mihau

Szaman pisze:jedne demony odpadly - James zabral nie ta walizke #-o
Demony? a to nie ten James co jest zapisany pod Dark Elfami?? :)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

_Mihau pisze:
Szaman pisze:jedne demony odpadly - James zabral nie ta walizke #-o
Demony? a to nie ten James co jest zapisany pod Dark Elfami?? :)
ten sam, ale on nigdy nie mial grac DElfami - machnal sie jego kolega, ktory go zapisywal :mrgreen:

_Mihau

Dzięki Orgom za bardzo fajny turniej, ciekawe scenariusze- i przeciwnikom- szczególnie tym dzisiejszym- Krasnalom i Leśniakom Fikola (szkoda ze musiala to być bratobójcza walka) :)
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2009, o 19:05 przez _Mihau, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lires
Ciasteczkowy Potwór

Post autor: Lires »

Dzięki organizatorom za wspanaiała organizację i jakość turnirju - klimat,scenariusze, oraz przeciwnikom za wspaniała ciężką ale miłą grę.

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

super turniej nagrody jeszcze fajniejsze :D :D :D
dzięki przeciwnikom i organizatorom za tą ilość zabawy :D :D :D
dla ludzi którym podobała się moja armia mimo ze to demony :D :D :D

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

(miałem napisana szczegolowa relacje do 3 bitwy wlacznie, ale kot nacisnal mi przebiegajac jakis klawisz od klawiatury i wszystko sie skasowalo... sorry, ale nie chce mi sie pisac jeszcze raz, wiec krotko....)

Wielkie dzieki za bardzo fajny turniej. Organizatorom za doskonale przygotowanie, oraz przeciwnikom za mile bitwy. :)

Ciesze sie, ze moje swiezo skonczone orkasy nie splewily za mocno na swoim pierwszym turnieju. Wlasciwie, to nawet calkiem spoko sie wykazaly...

W pierwszej bitwie z Welfami Fikola zwyciestwo welfów 8:12. Szlo mi dobrze i pewnie bym wygral w ladnym stylu, ale na koniec niezdany terror na generale i 1000pkt w plecy... Tak czasem bywa. :)

W drugiej bitwie z Dominikiem i jego Wojownikami Chaosu (pomoglo mi drain magic, oraz mocne strzelanie, choc niestety prawie wszystkie nadszarpniete oddzialy schowaly sie tak, ze dostalem za nie tylko polowe punktow, ablo nawet nic, jak w wypadku helenek, po ktorych zdjeciu zostali trzymajacy cale punkty zaloganci) - pierwsze zwyciestwo orkow 12:8

W trzeciej bitwie z Romkiem i Demonami Chaosu - w pierwszej turze Bloodzio dostal z klopy 4 woundy a w 6 turze dostal z tej samej klopy kolejnego glaza miedzy rogi i sie skonczyl. Poza tym znowu glowne punkty zdobyly maszyny, choc i w walce wrecz moglem sie wykazac kasujac jeden z gigantycznych klockow horrorow. Ogolnie demony sie nie przebily. 12:8 dla mojej hordy. :)

Czwarta bitwa to kolega z Wegier z klasycznym imperium , jakich sie juz u nas od dawna nie widuje. 2 czolgi, altar i jedna kawaleria poszly ze strzelania. Kilka swoich jednostek musialem poswiecic, zeby miec caly czas do czego strzelac. Smutne, ze w ostatniej turze strzal rozpaczy ze strony imperium zdjal mi Warbossa stojacego w klocuszku orkow. Moglo byc lepiej, ale jakos nie poszlo... Tylko 12:8 dla moich zielonych.

Ostatnia bitwa to bratobojcza walka Jeźdźców Hardkoru, czyli ja kontra Szwetnas z Bretką. Szwentas nie byl zachwycony, ze musial ze mna grac i wcale sie nie dziwę, bo orasy maja wiele "otwieraczy" do bretonskich puszek... :) Po tym, jak moj park maszynowy pozostal prawie nietkniety pomimo 3 komet, ktore na niego spadly, Szwentas stracil morale. A park maszynowy dzialal i robil miazge. Niedobitki, ktore przetrwaly ostrzal, zostaly dobite w walce wrecz. Wynik 14:6 dla mnie.

W sumie jedna lekka przegrana i 4 lekkie wygrane. Czyli blisko srodka - bez rewelacji, ale i bez wstydu. Ktore miejsce - zobaczymy potem.

W kazdym razie bawilem sie doskonale i bardzo za to wszystkim uczestnikom turnieju dziekuje. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Ja dziękuje wszystkim którzy przyjechali - fajnie było Was widzieć i z Wami pogadać.

No i nawet nie męczyliście sędziów za bardzo :)

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Poziom turnieju naprawdę wysoki. Zarówno pod wzgledem organizatorskim jak i obsady.
Dodakowo GT to jedyny turniej na którym można potrenować swój angielski 8)
Najpierw zagrałem z Węgrem Laszlo i Rumunem Danem bardzo sympatyczne partie.
Dalej trafiali mi się równie sympatyczni: Michał Kucharski, Smiechu i Darek ze Szczecina, który zostawił templatke zionięcia i skaterke na stole (próbowalem Cię dogonić ale nie zdołałem, pozdrawiam i rzeczy do odbioru na Draconie),

Wyniki mojej plewnej bretki:
4:16 z DE
12:8 z VC
18:2 z WE
12:8 z TK
16:4 z DE

gorąco pozdrawiam i do zobaczenia za rok na GT (oby było ponad 20 osob)
Obrazek

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

wczoraj byłem wyczerpany strasznie ale dzisiaj coś skrobnę :D
moja rozpa
bloodzio
heraldzi tenczy i przyjemności
2xhorrory
demonetki
3xfurie
4xpsy
2xfindy

Bitwa 1 Aleksander Wasita Dark Elves
Przeciwnik podszedł bez koncepcji do gry i chyba nie miał zamiaru stawiać oporu co się skończyło masakrą na moją korzyść
20;0

Bitwa 2 Tomasz Szwedow Vampire Counts
Tu wiedziałem ze polegnę , zły dobór karty sprawił ze magia mnie zagniotła. Tomek wybrał szpiega i zniszczył mi syrenkę ja natomiast pozbawiłem go regeneracji na oddziale BK. Blodzio dorwał rycerstwo ale po fazie magii i krzyczenia gul go załatwił, może jak by jeszcze turę wytrzymał to była by szansa na to że psy się dopchają żeby go wesprzeć. Mnóstwo błędów z mojej strony i niestety 4:16 dla przeciwnika. Bitwa w przyjaznej atmosferze sprawiła ze porażka nie była aż tak dotkliwa.

Bitwa 3 László Balatincz Dark Elves
Myślałem że dam rade ale po serii nie udanych rzutów nie miałem złudzeń ze coś mi wyjdzie
Szarża dwóch oddziałów findów na oddział spearelfów przegrana o jeden i po breakach zostaje jeden find na 1W.
Dalej jeszcze było gorzej a kocioł to potęgował, wiedzmy zjadały oddział za oddziałem i nie miałem jak powstrzymać tej rzezi. Suma summarum na koniec bitwy ostał mi się tylko oddział horrorów 0:20 dla Węgier.

wieczorem była fajna biba i tak naprawdę nie miałem ochoty wracać drugiego dnia, ale niestety musiałem się pojawić bo zostawiłem tam całą armie co się okazało dobrym pomysłem :D :D :D

Bitwa 4 Michał Tarka wojownicy chaosu
Blodzio strasznie się napracował zabił trzy oddziały knightów, BSBka, helke i małego maga :twisted: . Findy i psy rozpracowały lorda Khorna na jagerze i bitwa wygrana 18:2

Bitwa 5 Smiechu i TK
Nie lubię tej armii bo zawsze dostaje od niej baty. Łukasz w pierwszej turze o mały włos nie zabił mi mojego ukochanego rzeźnika (3w z katapy) co się straszliwie zemściło na nim. Strasznie mu rzuty szły na trafienia tym samym stracił szanse na powstrzymanie moich demonów. Jest pewne ze swarm w postaci 10 rydwanów nie powstrzyma na długo bloodzia :D . Totalna rzeż szkieletów i śmierć gwardii z kingiem dała mi wygraną 20:0
Bitwa nad wyraz odprężająca i przyjemna mimo gróźb Łukasza o zemście :wink:

Wygrana Best Army sprawiła że wskoczyłem na trzecie miejsce na podium za co dziękuje wszystkim którzy głosowali na "moje" demony :D :D :D
Podziękowania dla ogrów, przeciwników i oczywiście dla Darka i Kubiego bez których bym nie zagrał

Pozdrawiam i do zobaczenie za rok :D :D :D

Awatar użytkownika
M.40
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: M.40 »

Nieźle sie grało. Gratulacje zwycięzcom. No i gratulacji dla najładniejszej armi. Przegięte armie: VC, HE i DoCH :D

romek222
Plankton

Post autor: romek222 »

Wiecie czy mozna gdzies znalezc koncowe wyniki?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

romek222 pisze:Wiecie czy mozna gdzies znalezc koncowe wyniki?
Neko i Wafi maja je wrzucic jeszcze dzisiaj na strone

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

No, i elegancko. 9 miejsce wstydu nie przynosi. :)

Po wynikach mozna jednak wywnioskowac, ze scenariusze sie zbyt dobrze nie sprawdzily (chociaz mnie sie bardzo podobaly i nawet mi calkiem pomogly w bitwach). Szczegolnie mocna obsada demonow w czolowce daje do myslenia.

W top10: 4 demony, 2 VC, 2 HE, Bretka i moje zielone pokraki.
Obrazek

Awatar użytkownika
M.40
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: M.40 »

bless pisze: W top10: 4 demony, 2 VC, 2 HE, Bretka i moje zielone pokraki.
jeżeli sie nie myle. To Laszlo z 10 miejsca grał Dark Elfami a nie demonami. Więc 3 demony.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Turniej naprawde z.....sty - już dawno nie byłem na tak dobrze zorganizowanym turnieju.
Z moich przeciwników to najbardziej zapadly mi w pamieci walki z Fishem - gdzie chlopak omal nie dostał po dupie ode mnie, oraz z Rafixem gdzie pomimo sporej ilosci moich bledów i zarabistego niefarta na kosciach przegrałem 20:0.

Podziekowania kieruje do orgów, sędziów i wszystkich graczy z którymi grałem i z kturymi sie dopiero co poznałem.
Wszczególności chyba najbardziej dziękuje Rafixowi za spuszczenie wpierdziel i przy tym zarąbisty humor przy stole - Ciągle łapaliśmy z czegoś brechty - czy my czegoś nie jaraliśmy więcej niż tylko fajki??!!??

A no i nie przeżyłbym jak bym nie wspomniał o rapującym Szamanie podczas rozdawania nagród - kto wytrwał do końca to wie ocb hehehe

I pytanko takie:

Kiedy będą fotki z GT, oraz może poszła by zmianka bo wkońcu ja grałem TK, a nie VC - można by to podkręslić, gdyż byłem jako jedyny tą armią.

Pozdro.

ODPOWIEDZ