Partia Politczna, poglądy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Re: Partia Politczna, poglądy

Post autor: Rzymek »

Wybacz ze bedę niemiły ale sprawdź dokładnie kim jest anarchista a jesli naprawdę poczuwasz sie do tej ideologii to w gruncie rzeczy musisz odłączyć sobie net;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

kubon pisze:KOŚCIÓŁ czyli instytucja która nie powinna sie interesować polityką
nie powinna sie interesowac polityka z jakiegos konkretnego powodu? czy po prostu ci to nie pasuje?
Dlatego odciąłem sie od kościoła
dlatego, ze pansto jest swieckie a ty estes anarchita? wiesz, ze tu jest cos nie tak...

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Rzymek pisze:Wybacz ze bedę niemiły ale sprawdź dokładnie kim jest anarchista a jesli naprawdę poczuwasz sie do tej ideologii to w gruncie rzeczy musisz odłączyć sobie net;)
rozumiem że net jest odrzucany przez anarchizm
czy przez swobode wypowiedzi czy może przez rozwijenie technologi?
[-X
mam nadzieje że nie byłem niemiły
na koniec dodam że anarchistą nie jestem
w świecie powinin być jakiś porządek

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Tak, w gruncie rzeczy anarchizm potępiając państwo powinien odrzucać wszystkie jego twory a obecna technologia jest wytworem rywalizacji państw i w 90% jej rozwój jest przez te państwa finansowany lub ogólnie tworzony w ramach państwowych zamówień zbrojeniowych czego dowodem jest np komputer przy którym siedzimy;)

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Rzymek pisze:Wybacz ze bedę niemiły ale sprawdź dokładnie kim jest anarchista a jesli naprawdę poczuwasz sie do tej ideologii to w gruncie rzeczy musisz odłączyć sobie net;)
Tylko wiesz że to nie jest ideologia :lol2: Ja staram sie odrzucać wszelka ideologie i sam stwarzać swoje zdanie ;) a poza tym jestem na tyle inteligętnym człowiekiem że nie wszysto da się odrzucić jesteśmy skazani na telewizję czy internet
Rzymek pisze:kubon napisał(a):
KOŚCIÓŁ czyli instytucja która nie powinna sie interesować polityką

nie powinna sie interesowac polityka z jakiegos konkretnego powodu? czy po prostu ci to nie pasuje?
Nie powinien się nią interesować ponieważ z założenia Państwo jest instytucja świecką a kosciół wręcz odwrotnie :roll:
jeśli byś dokładnie czytał posty to byś wiedział :roll:

dlatego, ze pansto jest swieckie a ty estes anarchita? wiesz, ze tu jest cos nie tak...[/quote]

Odciąłem sie dlatego że widze ten cały cyrk - ojca Rydzyka i mocherowych beretów - tą nietolerancje w słowach kapłanów itp. itd. Można by długo wymieniać, poza poprostu jestem niewierzący - ateista no cóż :roll: Resztę powodów jeśli jesteście inteligętnymi ludźmi to znajdziecie w moich postach :roll:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Tylko wiesz że to nie jest ideologia :lol2: Ja staram sie odrzucać wszelka ideologie i sam stwarzać swoje zdanie ;) a poza tym jestem na tyle inteligentnym człowiekiem że nie wszysto da się odrzucić, jesteśmy skazani na telewizję czy internet

Nie powinien się nią interesować ponieważ z założenia Państwo jest instytucja świecką a kosciół wręcz odwrotnie :roll:

dlatego, ze pansto jest swieckie a ty estes anarchita? wiesz, ze tu jest cos nie tak...
Odciąłem sie dlatego że widze ten cały cyrk - ojca Rydzyka i mocherowych beretów - tą nietolerancje w słowach kapłanów itp. itd. Można by długo wymieniać, poza poprostu jestem niewierzący - ateista no cóż :roll: Resztę powodów jeśli jesteście inteligętnymi ludźmi to znajdziecie w moich postach :roll:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

kubon pisze:

W PRLu tez nie powinien byl sie zajmowac polityka?

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

CzarnY pisze:
kubon pisze:

W PRLu tez nie powinien byl sie zajmowac polityka?
Jako kościół czyli instytucja tak !
jako prywatne osoby nie !

Ksiądz tylko dlatego ze jest księdzem nie jest instytucja kościoła i może mieć przecież poglądy polityczne
Ważne, zeby nie robił tego gdy jest w pracy (na ambonie)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

CzarnY pisze: W PRLu tez nie powinien byl sie zajmowac polityka?
nie oceniajmy tego co było - nie zmienimy tego, lepiej patrzeć w przyszłość i nie popełniać błędów przeszłości
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Tylko wiesz że to nie jest ideologia :lol2: Ja staram sie odrzucać wszelka ideologie i sam stwarzać swoje zdanie ;) a poza tym jestem na tyle inteligętnym człowiekiem że nie wszysto da się odrzucić jesteśmy skazani na telewizję czy internet
Owszem jest ideologią i to wyjtkowo idiotyczną a wielcy anarchisci byli najbardziej popierzonymi ideologami polityki jakich znam. Jeżeli jestes anarchistą który używa owoców państwowości i kapitalizmu to nie jesteś anarchistą tylko hipokrytą;) Stwierdzanie że jestes na coś skazany jest śmiechu warte bo zgodnie z tą zasadą musialybyś nienawidzić żydow będąc mieszkańcem III Rzeszy albo zabijać codziennie ludzi w Kambodży lat Khmerowskich;)
Ponadto księża moga mieć przekonania polityczne ale instytucja kościoła nie dość że nie powinna się mieszać do polityki to nie powinno się namawiać i celebrować łamania konstytucji jakim jest subsydiowanie olbrzymimi pieniędzmi tej zgrai darmozjadów. Rozdzielenie kościoła od państwa jest po to by chronić to drugie przed tym pierwszym a nie żeby banda przygłupów którzy nazywają się ludźmi z wyższym wykształceniem(którym swoją drogą jest Magister Teologii co na język logiczny oznacza "Mistrza poznania w niepoznawalnym")

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

kubon pisze:
Tylko wiesz że to nie jest ideologia :lol2: Ja staram sie odrzucać wszelka ideologie i sam stwarzać swoje zdanie ;) a poza tym jestem na tyle inteligentnym człowiekiem że nie wszysto da się odrzucić, jesteśmy skazani na telewizję czy internet
Ja tylko jako student politologii: anarchizm to jest ideologia. Jedyną grupą w skrzydłach politologii która nie jest ideologią to konserwatyzm, który nazywa się "state of a mind".

To tyle ode mnie.

PS. PWN mówi że :
PWN pisze:ideologia «system poglądów, idei, pojęć jednostki lub grupy ludzi»

Grabz
Kretozord

Anarchia-stan bezpaństwowy w którym nie ma ośrodków władzy i
nie obowiązują żadne normy prawne
dezorganizacja,stan chaosu

czy anarchista powinien odrzucać również wynalezienia koła

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Post autor: antonio »

"Jestem anarchistą, jestem anarchistą, znowu nie spuszczę wody." :wink:

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

antonio pisze:"Jestem anarchistą, jestem anarchistą, znowu nie spuszczę wody." :wink:
:D

dobre podsumowanie.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

,, Państwo bez przemocy jest uporządkowana anarchią"
Anarchia nie zawsze musi oznaczać chaos, wiem że w słowniku pisze ze to oznacza chaos ale jeśli chodzi o praktykę to anarchiści nie chcą chaosu - wręcz przeciwnie nie chcą instytucji rządzących które taki chaos stwarzają ( policja - która zamiast zajmować się prawdziwymi bandytami - niepokoją spokojnych ludzi, Wojsko które nęka niewinnych mieszkańców bo się im nudzi, i na koniec Tych którzy tym wszystkim władają i tych którzy podejmują decyzje które owy chaos czynią).

,, Nazwali nasz Anarchistami, bo odrzuciliśmy ucisk państwa. Odrzuciliśmy metody jakie oni stosują, przeciwko naszej ziemi i jej mieszkańcom. Powstał RUCH anty polityczny bez przywódców, systemów i praw. Używający naturalnych ludzkich uczuć na drodze do wolności.
CzarnY pisze:W PRLu tez nie powinien byl sie zajmowac polityka?

Nie rozpatrujmy tego co było kiedyś tylko co jest teraz
,,Może powinniśmy przestać myśleć o przeszłości i przyszłości, przecież wiemy że życie można spotkać tylko w chwili obecnej"

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Naprawdę chciałbyś, pomijając całą głupotę systemu bez systemu, żeby świat był rządzony przez naturalne ludzkie odruchy?;) bo wiesz , typowym powodem zgonu byłby wtedy grot włóczni w klatce piersiowej;) Anarchia zakłąda chaos, zlikwidowanie praw zlikwiduje jakiekolwiek rozgraniczenie i faktycznie policja się nie przyda do niczego;) I jak sie okazało wszyscy Anarchiści w historii byli wielkimi hipokrytami, jak Proudhon czy Bakunin. Wybacz ale ja lubie jak cywilizacja sie rozwija a nie popada w regres;) A już największą obsuwe mam jak widze wielkie rzesze antyglobalistow ktorzy umawiają się na wiece przy pomocy internetu i telefonow komórkowych a następnie wsiadają w rejsowe samoloty i pociagi i wrzeszczą że globalizm to zło;)

Grabz
Kretozord

niestety anarchia musi oznaczać chaos
czynnik ludzki o tym decyduje
bez odgórnych regulacji człowiek zamienił by się w bestje
mnóstwo jest i dzisiaj jednostek niebezpiecznych [np mordercy]
a co byłoby bez praw regulujących takie zachowania

co do policji fajna to ona nie jest ale gdzie dzwonisz jak opendzlują ci samochód?

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Ghost Busters? Da brothas from da hood? No.no....we don't call 911 here... 8)

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Jeśli nie umiesz czytać dokładnie a tylko przeinaczać kilka słów to nie chce nic z tobą nic do czynienia. Sorry ale nie mam zamiaru się z wami kłócić, nie będę was do niczego przekonywał na siłę i jesli macie takie zdanie to sobie miejcie i mnie nic do tego. Mogę zaakceptować dobrowolnych niewolników systemu którym jesteś. A ja nie zamierzać sie kłócić z kimś kto jest zamknięty na wszelkie argumenty jak bretoński rycerz w zbroje płytową.

Grabz
Kretozord

zbroja na taki mróz?

jeśli uraziłem to sory nie to było moim celem

:?

ODPOWIEDZ