Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010
Re: Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010
Ja jestem za - wolę, jak na stole jest dużo modeli i zawsze wolałem grać na duże punkty. Gdyby mnie satysfakcjonowało 15-20 to bym grał w jakiegoś skirmisha.
2999 brzmi ok, ale do tego jeszcze bardzo długa droga - i tak Ci, którzy planują zostać przy 8 edycji muszą wyłożyć kupę kasy na figsy i ew. malowanie by móc wystawić mocną armię na 2500
2999 brzmi ok, ale do tego jeszcze bardzo długa droga - i tak Ci, którzy planują zostać przy 8 edycji muszą wyłożyć kupę kasy na figsy i ew. malowanie by móc wystawić mocną armię na 2500
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Długofalowo jak najbardziej. Ja też przyjemnością patrze teraz na klimatyczny WoCh, morze maruderów, elitarny oddział piechoty kawaleria warshrine, dużo to ciekawsze niż oklepane helka działo i 3 kawy;p
Myślę że w przeciągu max roku a pewnie dużo szybciej gracze naprawde zainteresowani 8 ed będą mieli już powiększone armie.
Myślę że w przeciągu max roku a pewnie dużo szybciej gracze naprawde zainteresowani 8 ed będą mieli już powiększone armie.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
albo maruderówDurin pisze:...morze maruderów...

Ja też zgadzam się że standard powinien być nieco większy w tej edycji.
Na Silesianie nie było to wykonalne z powodu małego czasu jaki upłynął od wejścia nowej edycji - ludzie nie zdążyli jeszcze się wyposażyć w nowe figurki, często nawet nie wiedzą w co(co będzie skuteczne), a największym problemem jest pomalowanie tego.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Oj tam malowanie. Dobry generał i niepomalowaną armią umie grać. Nakładasz podkład, ciśniesz i masz 100+5 za gry i hobby 

-
- Oszukista
i mamy to w... bo takCiekawe jak wy myście się zachowaywali gdyby zabronili wam wystawić wasz ulubiony i w dodatku skuteczny regiment bo.. ta

nawet goły sorceror tęczy na smoku nie wchodzi na 2500
no ale trudno sie mówi 

RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
- Shakin' Dudi
- Masakrator
jak ktoś z Lublina się wybiera to niech da znać bo mamy wolne miejsce w aucie 

Czy zionięcie jeźdźca po użyciu Black Dragon Egg będzie sędziowane jako magiczne?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
To zalezy w jakie miejsce Gliwic chcesz sie dostac, jak kolo mnie to bez probleuDębek pisze:Mam pytanie. Czy jest możliwość zabrać się z kimś w sobotę po turnieju do Gliwic i potem w niedziele rano z powrotem z Gliwic na turniej?
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
ktoś trzeźwy na pewno się znajdzieDębek pisze:Mam pytanie. Czy jest możliwość zabrać się z kimś w sobotę po turnieju do Gliwic i potem w niedziele rano z powrotem z Gliwic na turniej?

jakby coś nie wyszło to zawsze można się skusić na mały spacer i dojść na przystanek autobusowy 'Brzezinka Wałbrzyska' - autobus linii '57' jeździ w miarę często
mały plan:
http://www.novem.neostrada.pl/57.bmp
rozkład jazdy '57' z tego przystanku w kierunku Gliwic:
(najbliżej centrum jest przystanek 'pl. Piłsudskiego')
http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co= ... trasy=1631