Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Re: Silesian Master 2500 pts. 8 ed. 25-26 września 2010

Post autor: Jankiel »

Ja jestem za - wolę, jak na stole jest dużo modeli i zawsze wolałem grać na duże punkty. Gdyby mnie satysfakcjonowało 15-20 to bym grał w jakiegoś skirmisha.

2999 brzmi ok, ale do tego jeszcze bardzo długa droga - i tak Ci, którzy planują zostać przy 8 edycji muszą wyłożyć kupę kasy na figsy i ew. malowanie by móc wystawić mocną armię na 2500
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Długofalowo jak najbardziej. Ja też przyjemnością patrze teraz na klimatyczny WoCh, morze maruderów, elitarny oddział piechoty kawaleria warshrine, dużo to ciekawsze niż oklepane helka działo i 3 kawy;p
Myślę że w przeciągu max roku a pewnie dużo szybciej gracze naprawde zainteresowani 8 ed będą mieli już powiększone armie.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Durin pisze:...morze maruderów...
albo maruderów :wink:

Ja też zgadzam się że standard powinien być nieco większy w tej edycji.

Na Silesianie nie było to wykonalne z powodu małego czasu jaki upłynął od wejścia nowej edycji - ludzie nie zdążyli jeszcze się wyposażyć w nowe figurki, często nawet nie wiedzą w co(co będzie skuteczne), a największym problemem jest pomalowanie tego.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Oj tam malowanie. Dobry generał i niepomalowaną armią umie grać. Nakładasz podkład, ciśniesz i masz 100+5 za gry i hobby :)

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Ciekawe jak wy myście się zachowaywali gdyby zabronili wam wystawić wasz ulubiony i w dodatku skuteczny regiment bo.. ta
i mamy to w... bo tak :P jest mi naprawdę niezmiernie przykro, że lordowie do tej pory nie do użycia (warlord skavenów, lordowie goblinów itp.) nagle zyskali szansę na pojawienie się na stołach, a dotychczas najmocniejsi nagle zrobili się niewystawialni. A lord na smoku wchodzi na 2,5 k, tyle że nie na full wypasie. GD też. Więc w czym problem? Uważam że to jeden z ważniejszych czynników balansujących tą edycję. Możesz sobie mieć wypasionego GD, ale ja za te punkty zmieszczę 2 lordów, z czego jeden będzie kosił magią, a drugi polował na tego demona.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

nawet goły sorceror tęczy na smoku nie wchodzi na 2500 ;) no ale trudno sie mówi :P
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

Robson pisze:nawet goły sorceror tęczy na smoku nie wchodzi na 2500 ;) no ale trudno sie mówi :P
3lvl z dragonhelmem wchodzi :P

dziop
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dziop »

Sorry ale niestety rezygnuje z uczestnictwa w turnieju także proszę mnie wykreślić z listy

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

Czy to co przegłosowaliście na liście sędziowskiej ostatnio będzie obowiązywało na turnieju? Np. pitka będzie działała na czołg?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Tak - wszystko, co jest przegłosowane obowiązuje (łącznie z dispelowaniem RiP na najniższej).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

jak ktoś z Lublina się wybiera to niech da znać bo mamy wolne miejsce w aucie ;)

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Jezeli ktos jedzie pociagiem od strony Krakowa, to niech da znać :D samemu trochę nudno te 3 godzinki z Tarnowa
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Nie wykluczone, że Legion będzie miał jedno wolne miejsce w aucie i ich by trzeba było wpierw spytać

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

jest nocleg na sali dla ochlejów?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Jest

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Pytałem, na razie lipa :(
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Czy zionięcie jeźdźca po użyciu Black Dragon Egg będzie sędziowane jako magiczne?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Mam pytanie. Czy jest możliwość zabrać się z kimś w sobotę po turnieju do Gliwic i potem w niedziele rano z powrotem z Gliwic na turniej?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Dębek pisze:Mam pytanie. Czy jest możliwość zabrać się z kimś w sobotę po turnieju do Gliwic i potem w niedziele rano z powrotem z Gliwic na turniej?
To zalezy w jakie miejsce Gliwic chcesz sie dostac, jak kolo mnie to bez probleu
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

Dębek pisze:Mam pytanie. Czy jest możliwość zabrać się z kimś w sobotę po turnieju do Gliwic i potem w niedziele rano z powrotem z Gliwic na turniej?
ktoś trzeźwy na pewno się znajdzie :)

jakby coś nie wyszło to zawsze można się skusić na mały spacer i dojść na przystanek autobusowy 'Brzezinka Wałbrzyska' - autobus linii '57' jeździ w miarę często

mały plan:
http://www.novem.neostrada.pl/57.bmp

rozkład jazdy '57' z tego przystanku w kierunku Gliwic:
(najbliżej centrum jest przystanek 'pl. Piłsudskiego')
http://rozklady.kzkgop.pl/index.php?co= ... trasy=1631

ODPOWIEDZ