jak składacie swoje wampiry?
Moderator: misha
Mylisz się w nowej eracie HE w sprawie ASF nie wazne kto szrżował czy miał Gw, ważne jest to kto ma wyższą inicjatywę, a w tym wypadku ghule dostają bencki od kazdego HE.F.E.A.R. pisze:Pierwszeństwo w asf ma ta jednostka która szarżowała. Czyli w tym wypadku ghule.
Ja czasem grywam na smoku i slaby to on na pewno nie jest. Trzyma poziom, choc rozpa na lordzie na koniku/nie piechte jest na pewno troche bardziej stabilna, bezpieczna.Shinue pisze:zarówno smok jak i abyssal są słabi nikt na nich nie gra.mnich12 pisze:a mam jeszcze jedno pytanko opłaca sie lepiej dać lordowi smoka czy abyssalterrora i czy dawać im magiczną broń czy zbroje
co do reszty to jest temat rzeka. ilu graczy tyle opinii.
Zlozen lorda na smoku jest wiele i wiekszosc z nich jest bardzo mordercza. Na pewno jest to opcja, ktora warto wyprobowac.
Abyussal mnie nie przekonuje, ale nie wykluczone, ze i z niego da sie cos zlozyc....
Oczywiscie ze abyssal jest grywalny. Chociaz przyznam ze w poprzedniej edycji czesciej widzialem go na stolach, mimo ze wcale slabszy nie jest - no dobra, nie ma +1 sily w szarzy juz, ale za to jest 40 pkt tanszy niz byl wiec jak dla mnie caly czas wart swojej ceny, zwlaszcza ze np. taki gryfon kosztuje 200 pkt i poza jednym atakiem wiecej i inicjatywa niczym sie nie rozni a kosztuje 60 pkt wiecej. A ze w 7 edycji hatred przechodzi na stworka to dodatkowo abyssal moze miec przerzuty na trafienie w pierwszej rundzie walki co w zasadzie czesto jest lepsze niz to ze gryfon ma o 1 wiecej WS.
Smok jak dla mnie zbiednial bo ma tylko 5 wytrzymalosci i 5 zycia, chociaz WS mu podniesli do normalnego poziomu. I chociaz w challengu z takim wampirem na smoku malo kto ma szanse to jednak w ogolnym rozrachunku wole go wsadzic na duzo tanszego abyssala, wciaz swietnie spelnia swoja role, a jak ktos ma go zastrzelic to czy smok czy abyssal to roznica tylko jednej rany...
Smok jak dla mnie zbiednial bo ma tylko 5 wytrzymalosci i 5 zycia, chociaz WS mu podniesli do normalnego poziomu. I chociaz w challengu z takim wampirem na smoku malo kto ma szanse to jednak w ogolnym rozrachunku wole go wsadzic na duzo tanszego abyssala, wciaz swietnie spelnia swoja role, a jak ktos ma go zastrzelic to czy smok czy abyssal to roznica tylko jednej rany...