jak składacie swoje wampiry?

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

to jak w końcu z tym jest jak szarzuje na swordsmasterów ghulami i daje im popychaczke to liczy sie inicjatywa ale oni mają great wapeon i są zasarżowani przez ghuli moze ktoś wie

Awatar użytkownika
Ish
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ish »

No wlasnie:P ja juz liczylem bonus od szarzy ktory daje swoista przewage no i GW.Imo to ma wplyw na inicjatywe

dżejdżej
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dżejdżej »

według nowego faq'a asf vs asf jest zawsze po inicjatywie, nieważne kto szarżował, kto ma great weapon, a przy równej inicjatywie na 4+

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

a jak mają równą inicjatywe to co sie dzieje

Awatar użytkownika
F.E.A.R.
Wałkarz

Post autor: F.E.A.R. »

Pierwszeństwo w asf ma ta jednostka która szarżowała. Czyli w tym wypadku ghule.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

mnich12 pisze:a jak mają równą inicjatywe to co sie dzieje
rzut kostka.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

F.E.A.R. pisze:Pierwszeństwo w asf ma ta jednostka która szarżowała. Czyli w tym wypadku ghule.
Mylisz się w nowej eracie HE w sprawie ASF nie wazne kto szrżował czy miał Gw, ważne jest to kto ma wyższą inicjatywę, a w tym wypadku ghule dostają bencki od kazdego HE.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

kurcze to słabo zrobili czyli ghul nie poradzi sobie ze swordsmasterem chyba ze bedą słabe zuty xD

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

mnich12 pisze:kurcze to słabo zrobili czyli ghul nie poradzi sobie ze swordsmasterem chyba ze bedą słabe zuty xD
No raczej. Nie ta liga.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

a mam jeszcze jedno pytanko opłaca sie lepiej dać lordowi smoka czy abyssalterrora i czy dawać im magiczną broń czy zbroje

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

A jeśli koleś na smoku ma cursed booka to modyfikuje on tylko ws do 1 wtedy kiedy atakuje sie posiadacza czy w smoka tez ?

Awatar użytkownika
Shogun
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Shogun »

imo tylko posiadacza opis przedmiotu jest kiedy atakuje właściciela... a smok mimo wszystko nim nie jest

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

odpowiecie mi na pytanko tylko ci któzy sie na tym znają

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

mnich12 pisze:a mam jeszcze jedno pytanko opłaca sie lepiej dać lordowi smoka czy abyssalterrora i czy dawać im magiczną broń czy zbroje
zarówno smok jak i abyssal są słabi nikt na nich nie gra.
co do reszty to jest temat rzeka. ilu graczy tyle opinii.
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Shinue pisze:
mnich12 pisze:a mam jeszcze jedno pytanko opłaca sie lepiej dać lordowi smoka czy abyssalterrora i czy dawać im magiczną broń czy zbroje
zarówno smok jak i abyssal są słabi nikt na nich nie gra.
co do reszty to jest temat rzeka. ilu graczy tyle opinii.
Ja czasem grywam na smoku i slaby to on na pewno nie jest. Trzyma poziom, choc rozpa na lordzie na koniku/nie piechte jest na pewno troche bardziej stabilna, bezpieczna.

Zlozen lorda na smoku jest wiele i wiekszosc z nich jest bardzo mordercza. Na pewno jest to opcja, ktora warto wyprobowac.

Abyussal mnie nie przekonuje, ale nie wykluczone, ze i z niego da sie cos zlozyc....
Obrazek

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

acha dzieki za podpowiedz bless a na koniku to chodzi z tą regeneracją , a ja stwozyłem swoją rozpe na 2250 z lordem na smoku i 2 wampirami na koniach z regenerką i 13 BK

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

Oczywiscie ze abyssal jest grywalny. Chociaz przyznam ze w poprzedniej edycji czesciej widzialem go na stolach, mimo ze wcale slabszy nie jest - no dobra, nie ma +1 sily w szarzy juz, ale za to jest 40 pkt tanszy niz byl wiec jak dla mnie caly czas wart swojej ceny, zwlaszcza ze np. taki gryfon kosztuje 200 pkt i poza jednym atakiem wiecej i inicjatywa niczym sie nie rozni a kosztuje 60 pkt wiecej. A ze w 7 edycji hatred przechodzi na stworka to dodatkowo abyssal moze miec przerzuty na trafienie w pierwszej rundzie walki co w zasadzie czesto jest lepsze niz to ze gryfon ma o 1 wiecej WS.
Smok jak dla mnie zbiednial bo ma tylko 5 wytrzymalosci i 5 zycia, chociaz WS mu podniesli do normalnego poziomu. I chociaz w challengu z takim wampirem na smoku malo kto ma szanse to jednak w ogolnym rozrachunku wole go wsadzic na duzo tanszego abyssala, wciaz swietnie spelnia swoja role, a jak ktos ma go zastrzelic to czy smok czy abyssal to roznica tylko jednej rany...

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

a co myslicie o złowieszczej kopi którą dac lordowi na smoku????????

Awatar użytkownika
F.E.A.R.
Wałkarz

Post autor: F.E.A.R. »

Moim zdaniem lepiej mu bedzie dać krwiopijce. Kosztuje 20pkt mniej i smok ci dłużej postoi.

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

F.E.A.R. pisze:Moim zdaniem lepiej mu bedzie dać krwiopijce. Kosztuje 20pkt mniej i smok ci dłużej postoi.

A możesz leczyc smoka?Bo mi się wydaję, że nie.

Napisane jest, że może leczyc właściciela bądź oddział.

ODPOWIEDZ