Aro "Szczurki/VC" up 29.05.2019 Szkielety

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Re: Aro "Moja Galeria" up 22.12.2012 Monki Horda

Post autor: Aro »

Denis pisze:Jak pojedynczo wyglądają po prostu dobrze tak w regimencie są przekozaccy, dałeś mi motywacje żebym dalej cisnął moje szczury

Jakbym trafił na armie na takim poziomie to aż chce sie zagrać i nawet można wtedy łomot zebrać bo od ładnej armiii to jakoś tak nie boli :)
Ja właśnie tak robię, że szukam sobie fajnie pomalowanych szczurków. Później jak się czymś podpalę, to staram się jakiś schemat kolorystyczny wybrać i osiągnąc podobny poziom, co jest dla mnie mega trudne, gdyż szczury to pierwsze moje malowane figuraski.
Jakiś czas temu widziałem mega pomalowanych Stormverminów - z tym, że w NMM, którego dalej nie ogarniam. Pomysł na pomalowanie mam ;)
Ja jak jeszcze grałem więcej na 7ed, to jak grałem z kimś, kto miał ładnie pomalowaną armię, poświęcałem więcej czasu na oglądanie modeli przeciwnika niż na taktykę :D i nawet maska w plecy mnie nie ruszała :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Jezeli to są faktycznie twoje pierwsze figsy to respekt myślałem ze długo juz malujesz ja mam motywacje dzieki pomaranczowym szczurkom Cosma cudowne są :)
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Udany regiment :)

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Dzięki za wszystkie uwagi.

Mam do Was jedno pytanie.

Za jakiś czas zacznę malować Stormverminów i chciałbym ich broń pomalować podobnie do tej z obrazka:

Obrazek

To mój pierwszy test, jeżeli chodzi o tak pomalowane ostrze.

Czy mógłby mi ktoś napisać co jest źle, a co dobrze zrobione.

Chodzi mi o przejścia, bo próbowałem to tak zrobić, żeby nie było widać przejść między kolorami i wyszła lipa ;/ ](*,)

Z góry dzięki za odpowiedź.
Obrazek

Neithan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Neithan »

Podoba mnie się, ale zostawiłbym większą część ciemną jednak...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

J.w., do tego jeszcze białe fragmenty krawędzi do zaznaczenia ostrza...

Awatar użytkownika
krucjatus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: krucjatus »

Bardzo fajne ale zgadzam się z przedmówcami białe krawędzie i trochę więcej ciemnego koloru.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Postaram sie przy nastepnej dac wiecej ciemnego.
Probowalem jeszcze zrobic bron z piorunami ale lipa z tego wyszla.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Elo w Nowym 2013 roku :D

To przejdę do rzeczy: obecnie maluję działo skaveńskie i mam kilka problemów.
Pierwszy - jak rozjaśnić drewno ?? chciałem najbardziej wystające elementy pomalować bazowym kolorem, ale jakoś średnio to wyglądało i przemalowałem.
Drugi - spaczeń, pomalowałem ich trochę jednak dalej nie jest to efekt, który chciałbym uzyskać. Próbuję uzyskać kolor taki mega rażący ale nie wiem jak ;/ ktoś ma jakiś pomysł.
Do podglądu dwie fotki.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Możesz rozjaśniać zieleń poprzez dodawanie do niej żółtej farbki :] ewentualnie białej
Ostatnio zmieniony 3 sty 2013, o 23:23 przez Fuxiorr, łącznie zmieniany 1 raz.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Z drewnem zrobiłbym dwie rzeczy - delikatnie przyciemniłbym go generalnie przy wszelkich łączeniach/załamaniach/blachach/itp. Nada to troszkę głębi. Poza tym zwashowałbym go gryphon sepią, bo odcień jakiś taki zimny uzyskałeś...
A spaczeń - wygląda na wipa czekającego na rozjaśnienia. Jak masz kłopot z kolorem, to spytaj c'tana - on wrzucił ostatnio fajną zieleń kwasową, idealną dla Twoich spaczeni...

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Myślę, że porady Ci niepotrzebne gdyż bardzo ładną zieleń pokazałeś nam na ostrzu halabardy Stormvermina ;)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Co do drewna. Rozjaśniasz go jak wszystko inne. Może trochę ciemniej zrób w zagłębieniach i po prostu powyciągaj te sęki. Tutaj widzę masz bajeczną fakturę do tego. Po prostu trzeba to robić z wyczuciem. No i takie fajne cienkie kreseczki ;) Najlepiej to jeszcze z 2-3 warstwy rozjaśnień.

CO do spaczenia - po prostu musisz dojść do białego. A rozjaśniać białym/żółtym, tudzież ich mieszanką. Tylko rozjaśnienia muszą być płynne, no i bardzo rozmyte, aby sprawiało wrażenie, że świeci. Musisz próbować ;)

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Rasti pisze:Co do drewna. Rozjaśniasz go jak wszystko inne. Może trochę ciemniej zrób w zagłębieniach i po prostu powyciągaj te sęki. Tutaj widzę masz bajeczną fakturę do tego. Po prostu trzeba to robić z wyczuciem. No i takie fajne cienkie kreseczki ;) Najlepiej to jeszcze z 2-3 warstwy rozjaśnień.

CO do spaczenia - po prostu musisz dojść do białego. A rozjaśniać białym/żółtym, tudzież ich mieszanką. Tylko rozjaśnienia muszą być płynne, no i bardzo rozmyte, aby sprawiało wrażenie, że świeci. Musisz próbować ;)
No właśnie takich fajnych cienkich kreseczek nie umiem malować. Nakładam mało farby, próbuję delikatnie przejechać po części, którą chcę pomalować i wychodzi lipa ;/ Najwidoczniej potrzebuję więcej wprawy :D
Natomiast co do rozjaśnienia białym - chodzi o zwykłe przejechanie krawędzi po wcześniejszym pomalowaniu ostrza? czy dodać białego jeszcze wcześniej ??
smiejagreg pisze:Z drewnem zrobiłbym dwie rzeczy - delikatnie przyciemniłbym go generalnie przy wszelkich łączeniach/załamaniach/blachach/itp. Nada to troszkę głębi. Poza tym zwashowałbym go gryphon sepią, bo odcień jakiś taki zimny uzyskałeś...
A spaczeń - wygląda na wipa czekającego na rozjaśnienia. Jak masz kłopot z kolorem, to spytaj c'tana - on wrzucił ostatnio fajną zieleń kwasową, idealną dla Twoich spaczeni...
Postaram się coś z drewnem zrobić, tak aby wyglądało lepiej :)
Natomiast zielony C'tana rozbił mnie totalnie. Jak dla mnie to czarna magia...
Obrazek

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Jakiego koloru uzywales do rozjasniania drewna? Ja polecam komando khaki. Spaczen machnij na koncu rotting fleshem i powinno byc ok.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

The WariaX pisze:Jakiego koloru uzywales do rozjasniania drewna? Ja polecam komando khaki. Spaczen machnij na koncu rotting fleshem i powinno byc ok.
Kupiłem Komando więc jutro, może we wtorek wypróbuję ten kolor :)

Chwilkę bawiłem się z kamykiem i wyszło mi takie coś:

Obrazek

Dodatkowo lufka:

Obrazek

Odbiegająca lekko od standardu - gdzie przeważa kolor złoty. Brakuje jeszcze rozjaśnień ale to 10 min roboty.
W sumie jak będzie lipnie wyglądał model po złożeniu, to przemaluję lufę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Mi się podoba, ale kryształ na końcu lufy bym jeszcze powyciągał. Może, żeby wyglądał na "rozgrzany"? Aż do białości porozjaśniać na końcu?

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Nawiedzony +1. Coś w stylu darkangels green + skull white 1:10

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie wiem, czy ktoś usunął mojego posta, czy go nie wysłałem #-o #-o #-o . Rozjaśniaj dalej, do białego, wtedy będzie efekt jak trza...

chomik
Mudżahedin

Post autor: chomik »

Kable w innym kolorze wg. mnie lepiej by wyglądał ;)

ODPOWIEDZ