WIELKI DRACON
Akurat Busza zdanie jest zbieżne z moim - łuk na BSB jest legalny - jemu chodziło o używanie dwuraka przez Black Orkowego.karlee pisze:Ostatnio ktos podal tutaj (bodajze buszmen?) fajna interpretacje: BSB WE luk moze sobie miec, ale uzywac moze go dopiero po stracie sztandaru. IMO bardzo rozsadne i zgodne ze wszystkimi zasadami
A te teksty o trzymaniu sztandaru to "fluffowe pierdzenie". A jak ktoś chce o realizmie gadać, to BSB wbija sztandar w ziemię, oddaje strzał z haila i biegnie dziarsko dalej. Albo ma po prostu sztandar na plecach jak figsy 40kowe lub japońscy samuraje coniektórzy.
Argumentów mogę wynaleźć masę, ale zasady są jednoznaczne - począwszy od tego, że łuk nie jest bronią dwuręczną (w świetle zasad z RB). Ale koniec tego offtopu.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Blasz wyslal zgloszenie , czy mam mu przypomniec ?
To z Black Orkiem jest podobnie. Wbija sztandar w ziemię albo ma go na plecach. Wtedy wyciaga dwuraka, nawala i idzie dalejScimitar pisze:Akurat Busza zdanie jest zbieżne z moim - łuk na BSB jest legalny - jemu chodziło o używanie dwuraka przez Black Orkowego.karlee pisze:Ostatnio ktos podal tutaj (bodajze buszmen?) fajna interpretacje: BSB WE luk moze sobie miec, ale uzywac moze go dopiero po stracie sztandaru. IMO bardzo rozsadne i zgodne ze wszystkimi zasadami
A te teksty o trzymaniu sztandaru to "fluffowe pierdzenie". A jak ktoś chce o realizmie gadać, to BSB wbija sztandar w ziemię, oddaje strzał z haila i biegnie dziarsko dalej. Albo ma po prostu sztandar na plecach jak figsy 40kowe lub japońscy samuraje coniektórzy.
Argumentów mogę wynaleźć masę, ale zasady są jednoznaczne - począwszy od tego, że łuk nie jest bronią dwuręczną (w świetle zasad z RB). Ale koniec tego offtopu.
Tak, tylko że tutaj jeszcze by się znalazły zasady czy FAQi (choćby stare), przeczące temu.DaBoss pisze:To z Black Orkiem jest podobnie. Wbija sztandar w ziemię albo ma go na plecach. Wtedy wyciaga dwuraka, nawala i idzie dalejScimitar pisze:Akurat Busza zdanie jest zbieżne z moim - łuk na BSB jest legalny - jemu chodziło o używanie dwuraka przez Black Orkowego.karlee pisze:Ostatnio ktos podal tutaj (bodajze buszmen?) fajna interpretacje: BSB WE luk moze sobie miec, ale uzywac moze go dopiero po stracie sztandaru. IMO bardzo rozsadne i zgodne ze wszystkimi zasadami
Draconis - FOR EVER !!!
Na zachętę publikuję listę nagród:
1. Batalion, puchar I miejsce
2. BOX, 10 kostek, puchar II miejsce
3. BOX, 10 kostek, puchar III miejsce
4. BOX
5. BOX
6. BOX
7. BOX
8. BOX
9. 15 kostek QW, podstawki MAS
10. 10 kostek QW, podstawki MAS
oprócz tego około 30 nagród pocieszenia rozlosowanych pomiędzy osoby, które nie zostaną w inny sposób nagrodzone
1. Batalion, puchar I miejsce
2. BOX, 10 kostek, puchar II miejsce
3. BOX, 10 kostek, puchar III miejsce
4. BOX
5. BOX
6. BOX
7. BOX
8. BOX
9. 15 kostek QW, podstawki MAS
10. 10 kostek QW, podstawki MAS
oprócz tego około 30 nagród pocieszenia rozlosowanych pomiędzy osoby, które nie zostaną w inny sposób nagrodzone
Draconis - FOR EVER !!!
- Bladeweaver
- Mudżahedin
Wyslal tylko raz a 2225;) po moim mailu dostalem rozpe a 2500:D napisalem kolejego maila moze teraz bedzie a 2250Ziemko pisze:Blasz wyslal zgloszenie , czy mam mu przypomniec ?
Dobra wyslalem mu esa , zeby dobra podeslal...
Czy nocleg sobota / niedziela w koncu cos kosztuje?
Nocleg z soboty na niedzielę nic nie kosztuje osób grających. Osoby przyjezdne domyślnie traktujemy, że korzystają z noclegu. Natomiast gracze z Trójmiasta i okolic powinni to zaznaczyć w zgłoszeniu. Przy bardzo dużej liczbie zgłoszeń pierwszeństwo mają osoby przyjezdne.
Nocleg z piątku na sobotę kosztuje 10 zł i trzeba to zgłosić koniecznie w zgłoszeniu.
Osoby towarzyszące płacą 10 zł za każdy nocleg oraz dodatkowo 3 zł za identyfikator.
Podczas turnieju tak jak w latach ubiegłych będzie "bufet" z napojami i ciastkami za free. Z soboty na niedzielę ognisko z kiełbaskami dla wszystkich uczestników.
Nocleg z piątku na sobotę kosztuje 10 zł i trzeba to zgłosić koniecznie w zgłoszeniu.
Osoby towarzyszące płacą 10 zł za każdy nocleg oraz dodatkowo 3 zł za identyfikator.
Podczas turnieju tak jak w latach ubiegłych będzie "bufet" z napojami i ciastkami za free. Z soboty na niedzielę ognisko z kiełbaskami dla wszystkich uczestników.
Draconis - FOR EVER !!!
Mogę wziąć wiwernę i jeźdźców (tyle, że niestety mają łuki), ale orków wszystkich sam używam, więc niestety musisz jakoś inaczej skołować.
A licky boom boom down!!!
Nie mam pewności, ale chyba tak.Meter pisze:Scimitar pisze:
a będzie tam kawa? bo jak dla mnie bez kawy ani rusz
Draconis - FOR EVER !!!
OK wezmę.Inferno pisze: b_sk to jak mozesz wez dla mnie viverne i lekka
A licky boom boom down!!!