Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02
Re: Master - Drużynowe Mistrzostwa Krakowa 31.01-01.02
Przykładowa rozpiska powinna wyglądać tak (ja dopisałem dla speca cały eq + zdolności):
Team: Legion
Damian Dydu Drzystek, ID 1153 (c), Wood Elves
Spellweaver on Elf Steed: General, Magic Level 4, Lore of High Magic, Obsidian Amulet , Power Scroll, 305
Spellweaver on Elf Steed: Magic Level 4, Lore of Metal, Power Stone, Ironcurse Icon, 265
Spellsinger on Elf Steed: Magic Level 1, Lore of Beast, Dispel Scroll, 115
Glade Captain on Elf Steed: BSB, Asrai Spear , Light Armour, Shield, Dragonhelm, Hail of Doom Arrow, 154
Naestra & Arahan, Sisters of Twilight on Gwindalor: ASF, Forest Stalker, Conjoined Destiny, Sister of Twilight, Fly, Hunter’s Mount, Asrai Spear, Light Armour, Talon of Dawn, Talon of Dusk, 275
10 Glade Riders: Musician; Hagbane Tips, 230
5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 125
5 Glade Riders: Musician; Hagbane Tips, 120
6 Wild Riders: Champion, Banner of Eternal Flame, 198
6 Wild Riders: Champion, Glemi Pendent, 198
10 Sisters of the Thorn: Champion, Standard of Discipline, 295
Total: 2400
Czas obróbki jakieś 5 min.
Spellweaver on Elf Steed: General, Magic Level 4, Lore of High Magic, Obsidian Amulet , Power Scroll, 305
Spellweaver on Elf Steed: Magic Level 4, Lore of Metal, Power Stone, Ironcurse Icon, 265
Glade Captain on Elf Steed: BSB, Asrai Spear , Light Armour, Shield, Dragonhelm, Hail of Doom Arrow, 154
Naestra & Arahan, Sisters of Twilight on Gwindalor: ASF, Forest Stalker, Conjoined Destiny, Sister of Twilight, Fly, Hunter’s Mount, Asrai Spear, Light Armour, Talon of Dawn, Talon of Dusk, 275
O widzisz dzięki, już miałem błąd - napisałem C z wielkiej litery i po przecinku, a powinno być małe i w nawiasieDydu pisze:Przykładowa rozpiska powinna wyglądać tak (ja dopisałem dla speca cały eq + zdolności):
(...)

Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Format ETC jest 1000 razy lepszy niż html. Przykład
Zapisywanie do html może i jest minimalnie prostsze, ale pojawia się tam cała masa różnych bezsensownych dopisków, które tylko utrudniają znalezienie tego co istotne, np opis tego co robi bsb.

Z którego zapisu jest łatwiej odczytać czy ten noble ma barding czy go nie ma? Albo czy ma lance, halabardę, gw czy wogóle nie ma broni?Noble on Barded Elf Steed: BSB, heavy armor, lion cloak, shield, halberd, longbow, 127
Zapisywanie do html może i jest minimalnie prostsze, ale pojawia się tam cała masa różnych bezsensownych dopisków, które tylko utrudniają znalezienie tego co istotne, np opis tego co robi bsb.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Belial +1debelial pisze:O widzisz dzięki, już miałem błąd - napisałem C z wielkiej litery i po przecinku, a powinno być małe i w nawiasieDydu pisze:Przykładowa rozpiska powinna wyglądać tak (ja dopisałem dla speca cały eq + zdolności):
(...)

@Dyd
Widze też ze są różne interpretacje u siebie masz:
Wzór podany przez was natomiast jest taki
Edit[# taken] x [quantity] [core name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]
[# taken] x [quantity] [special name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]
Czyli mogę to zapisać albo tak jak poniżej czy uznać że w twoim rozumowaniu błędnie wpisałeś unity do rozpy ETC ?
2 x 5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 250
Ostatnio zmieniony 23 sty 2015, o 12:54 przez ^Karpiu^, łącznie zmieniany 4 razy.
Leoh pisze:I tak, plan jest taki aby rozpiski na turniej były wydrukowane w HTMLu(przepisane i wydrukowane przez nas)
Hmm, proponuje wiec żeby gracze wysłali w html a Wy sobie na potrzeby publikacji i sprawdzenia sami przerobicie jena ETC - wilk syty i owca cala.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
- swieta_barbara
- habydysz
To bez sensu - właśnie lepiej żeby gracze zadali sobie troche trudu - przy przepisywaniu do formatu ETC nie sprawdzisz czy ktoś nie usiłuje wcisnąć wała.
IMO nie drukujcie w ogóle rozp w HTML, to idiotyczny, nieczytelny format.
IMO nie drukujcie w ogóle rozp w HTML, to idiotyczny, nieczytelny format.
to masz źle, bo jeśli [# taken] oznacza ilość wziętych jednostek to zamiastDydu pisze:Przykładowa rozpiska powinna wyglądać tak (ja dopisałem dla speca cały eq + zdolności):
powinno być:
2 x 5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 125
i teraz popatrzmy razem na ostatnią rubrykę. Czy
a) powinno zostać 125
b) powinno być 2 x 125
c) powinno być 250
d) jeszcze inaczej...
nie mam również obowiązku domyślić się co to znaczy Glemi Pendent na jednym z oddziałów.
robisz to w 5 minut, to efekty są jakie widać. Na miejscu organizatorów nie dałbym Ci tych 9 punktów tylko odesłał do poprawki.
Wysyłanie w czasochłonnym formacie tylko po to, żebyście to przekelepywali własnoręcznie na HTML-a to chyba najlepszy argument za tym, żeby następnym razem zrezygnować z takiego formatu.
I tyle. Podobna dyskusja w ostatnim dniu zgłaszania gotowych rozpisek też świadczy o tym, że pomysł ne był najszczęśliwszy.
Nauka i wnioski na przyszłość, a teraz nie ma co jojczyć i fochować tylko rozpy słać, tak jak zostało ustalone.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2015, o 13:06 przez Bombaj, łącznie zmieniany 1 raz.
a z którego zapisu jest łatwiej odczytać ile ten koleś ma siły, save czy WS. Nie wiem, może się nie znam, ale to chyba istotniejsze informacje niż ten jego barding czy halabardaMacias pisze:Format ETC jest 1000 razy lepszy niż html. Przykład
Z którego zapisu jest łatwiej odczytać czy ten noble ma barding czy go nie ma? Albo czy ma lance, halabardę, gw czy wogóle nie ma broni?Noble on Barded Elf Steed: BSB, heavy armor, lion cloak, shield, halberd, longbow, 127

podpis był nieregulaminowy
oddajcie podpis łobuzy
oddajcie podpis łobuzy
No co ty,to ty nie znasz zasad i statystyk kilkuset jednostek w battlu? Ile lat Ty grasz w tą grę? Master to jest wysoki poziom, dla prosów, a nie dla jakiś noobów.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Bombaj w przypadku elfów to jeszcze tam pal licho jak to wyglada ale popatrz na krasie oto przykładowy Lord
Dwarf Lord Shieldberers : Gromril Armour; Shield, Runic Weapon Rune of Might x2, Runic Talisman Rune of Warding x3, Runic Armour Rune of Iron
I jak ja mam wiedzieć ile to ma kurde siły i jakiego Warda ? Z Dupy moge wrózyć że kurcze 9 siły i Ward na 1+ re rollem.
Dwarf Lord Shieldberers : Gromril Armour; Shield, Runic Weapon Rune of Might x2, Runic Talisman Rune of Warding x3, Runic Armour Rune of Iron
I jak ja mam wiedzieć ile to ma kurde siły i jakiego Warda ? Z Dupy moge wrózyć że kurcze 9 siły i Ward na 1+ re rollem.
DydDydu pisze:5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 125
2 x 5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 125
2 x 5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 2 x 125
Wszystkie 3 wersje są poprawne
Nie zgodze się z prostej przyczyny.
Podałeś 2 unity tak samo wyposażone a według poniższego zapisu
[# taken] x [quantity] [core name]: [FCG], [option1], [option2], [cost]
Poprawnie byloby:
2 x 5 Glade Riders: Musician; Starfire Shafts, 250
Gdybys miał 2 unity które ni były tak samo wyposażone poprawny zapis to byłby
5 Glade Riders: Musician,Standard; Starfire Shafts, 135
( dajmy na to bo nie wiem ile koszci sztandar do nich i czy wogole moga miec sorry nie znam wszystkich Armii jak Andrzej)
Jak ktoś chce szukać dziury w całym to znajdzie.
Wielokrotnie było nadmienione, że nikt nie będzie obcinał punktów za przecinki, za Barded Steed albo on Steed: barding. itp, itd.
To nie takie skomplikowane. Przynajmniej wyklucza to w dużo większym stopniu błędy w rozpie i zapobiega robieniu rozpy za 6 dwunasta na odpier... się.
A kontragumentując jeszcze jedną rzecz... tak, ważniejsze jest czy ma halabarde czy second hand weapon niż to ile ma inicjatywy
Wielokrotnie było nadmienione, że nikt nie będzie obcinał punktów za przecinki, za Barded Steed albo on Steed: barding. itp, itd.
To nie takie skomplikowane. Przynajmniej wyklucza to w dużo większym stopniu błędy w rozpie i zapobiega robieniu rozpy za 6 dwunasta na odpier... się.
A kontragumentując jeszcze jedną rzecz... tak, ważniejsze jest czy ma halabarde czy second hand weapon niż to ile ma inicjatywy
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.