Wybory 2007

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pawełek
Mudżahedin

Post autor: Pawełek »

Kacper pisze:
Pawełek pisze:Prawdziwa szkoda, to że sie Schetyna dostał!
Dlaczego?
bo nikt go we Wrocławiu nie lubi.

btw - mamy nastepnego przedstawiciela Big Brothera w sejmie jest to Janusz Dzięcioł PO, to ja już wole Gadzinowskiego!
:roll:

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

Skavenblight pisze:
Tomash pisze:Dobra, teraz tych 230 prosimy o przyznanie się. No, 200 - odliczam rodzinę bliższą i dalszą ;)
Odlicz też zagranicę - chyba że znasz kogoś w Urugwaju albo RPA, kto byłby skłonny głosować.
WTF?! :roll:

.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Za granicą można było oddawać głosy na listę warszawską..

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Pawełek pisze:, to ja już wole Gadzinowskiego!
Gadzinowski mial swoj klimat 8)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

ta, taki sam jak bretonia na 17 pegazach ;p

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

lekko związane z wyborami ale słuchając pewnej piosenki edguya skojarzyłem sobie że bardzo ona pasuje do Jarosława Kaczyńskiego i wyniku wyborów.

What do you think when you spit in my face?
How does it feel to accuse and to haze?
Now look at me, I'm not one of your kind,
And I prefer to stay behind.

And walk the wicked way!

We don't wanna be like you,
Don't you get that King Of Fools?
We don't mind your life is trite,
You are the King Of Fools.

We are never gonna be like you,
We don't follow - King of Fools,
You're the blind who lead the blind.

And I walk the wicked way!

You feel at ease as you flock with the masses,
What do you see with your heads in their asses?
Keep on railing at what I believe , (I believe)
Call me insane and I am proud to be.

And I walk the wicked way!

refren: [...]

I jak pasuje wg was?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

thurion pisze:
Pawełek pisze:, to ja już wole Gadzinowskiego!
Gadzinowski mial swoj klimat 8)
TruePunk pisze:ta, taki sam jak bretonia na 17 pegazach ;p
:lol2: :lol2: :lol2:
=D>
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Jeden z najaktywniejszych posłów w Sejmie.

To że mało go widać nie znaczy że mało robi.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Katylina pisze:Jeden z najaktywniejszych posłów w Sejmie.

To że mało go widać nie znaczy że mało robi.
wlasnie bylo go sporo widac. i faktycznie byl aktywny. jednak przyszly sejm na pewno na braku tej aktywnosci nie straci :badgrin:

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

ja zawodnika kojarze glownie z joemonster.org z cyklu 'gadki naszych wybrancow' gdzie goscil regularnie

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Z całym szacunkiem panowie ale:
Gadzinowski na blogu pisze: Do piątkowej "Gazety Wyborczej" dołączony został dodatek "Bitwa Warszawska 2007 - subiektywny przegląd kandydatów do parlamentu". Z warszawskiej listy LiDu wyróżniła czterech kandydatów. Obok Borowskiego, Kalisza i Święcickiego, także i mnie. Wrodzona pycha każe mi zacytować.

GW pisze: Piotr Gadzinowski, SLD, ostatni na liście

Poseł pracowity

Ma 50 lat. Dziennikarz tygodnika "Nie" i szef ruchu społecznego o tej samej nazwie. Poseł warszawski przez ostatnie trzy kadencje. I tym razem stara się o reelekcję ze swojego ulubionego ostatniego miejsca na liście wyborczej.

Nad swoimi konkurentami góruje oryginalnymi pomysłami na kampanię. Dwa lata temu do swojej ulotki wyborczej dołączył pokaźnej wielkości gwóźdź, jak tłumaczył: "do trumny prawicy". Teraz ma ulotki pachnące. - Mają zapach lasu o poranku i hasło: "Odświeżmy zasmrodzoną przez prawicę Polskę" - mówi Piotr Gadzinowski.

Myliłby się jednak ten, kto by przypuszczał, że Piotr Gadzinowski to ironista, który niechętnie angażuje się w codzienną pracę poselską.

W poselskich statystykach wypada znakomicie. W ubiegłej kadencji był najaktywniejszym warszawskim posłem: wypowiedział się w Sejmie 214 razy, złożył 43 interpelacje i 117 zapytań.

Dociekał, jak się mają stołeczne inwestycje finansowane z państwowej kasy: lotnisko, stadion narodowy, Pałac Saski. Od lat stara się pozyskać przychylność posłów z innych regionów w sprawie dotacji na metro. Robi, co może, by ułatwić w Polsce legalny pobyt obcokrajowcom, bo sam pracował na Zachodzie i wie, jak czuje się pracujący na czarno.

Zauważał też sprawy drobne, np. wycinkę drzew na żoliborskiej Kępie Potockiej. W imieniu żołnierzy Ludowego Wojska Polskiego zwrócił też uwagę na brud na pomniku Braterstwa Broni, czyli popularnych "czterech śpiących". Proponował, by żyjące na Kabatach płazy objąć ochroną.

Dziś obiecuje, że nadal będzie walczył jak lew o dotacje dla warszawskich inwestycji. A jego główny cel to "dekaczoryzacja" Polski, czyli odsunięcie od władzy braci Kaczyńskich.

- Czy posłowie LiD są w stanie zawiązać koalicję z PO, by zepchnąć PiS do opozycji? - pytamy.

- Dziś jest za wcześnie na spekulacje. Ale w tej kwestii jest w wielu z nas wielka determinacja. Wejść w koalicję z PO wielu z nas na pewno by nie chciało, ale możemy się zjednoczyć, głosując przeciwko PiS lub np. popierając dobre projekty rządu mniejszościowego PO - mówi Gadzinowski.
Szczyci się, że w rankingu portalu Money.pl został uznany za jednego z trzech najbardziej pracowitych posłów Sejmu V kadencji. - Kosztowałem każdego podatnika około 18 gr rocznie. Przez dwa lata uzbierało się 36 gr. Chyba zapracowałem na te wydatki podatników - mówi.
[gazeta.pl]

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

no ja nie zaluje 36gr.
jak na takiego blazna (czy komika, zwal jak zwal) niewielki wydatek

i co z tego ze wypowiadal sie czesto, slyszales ktoras z jego wypowiedzi? Hong kong i te klimaty?

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Jak już mówiłem lewacy nie myją nóg, bo wierzą, że ktoś to zrobi za nich albo że NIE trzeba ich myć. ;)

Katylina: dorośnij do jakiejś sensownej ideologii. ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

pingus pisze:Jak już mówiłem lewacy nie myją nóg, bo wierzą, że ktoś to zrobi za nich albo że NIE trzeba ich myć. ;)

Katylina: dorośnij do jakiejś sensownej ideologii. ;)
pingusik tak nie szarzuj :P w Polsce nie ma pozadnej lewicy (nie mowie o komunistach, lewakach itp) i dlugo nie bedzie, dlatego wybor polityczny jest dosc okrojony... ale faktem jest ze Fanatyk w swojej obronie LiDu na kazdym froncie zdecydowanie przesadza...

slabszy wynik niz 2 lata temu jednak o czyms swiadczy, ledwo potrafiacy sie wyslowic zaciagajacy wiocha Olejniczak czy tez chory na ciezka chorobe z Filipin Kwasniewski to nie sa osoby ktore moga lewice pociagnac wyzej... Cimosiewicz czy Borowski juz predzej, ale na to zawisty SLDowski beton nigdy sie nie zgodzi ;)

podsumowujac, jedyna partia ktora jest choc potencjalnie w stanie zapewnic normalnosc w tym kraju jest PO, mam nadzieje ze za 4 lata nie bede tego odszczekiwal :roll:

pzdr !!

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

@Pingus

Poproszę o wywód odnośnie tego dlaczego socjaldemokracja jest zła - z przykładami. Bo Twoje teksty "dorośnij do jakiejś sensownej ideologii" czy o myciu nóg są po prostu durne i pozbawione argumentów.

@TP

Przeczytałeś co zacytowałem?
Zapewne nie, co widać po pytaniu, to proszę poświęć temu parę minut i przemyśl.

Panowie, więcej argumentów, mniej zaciekłości ideologicznej. Po takie rzeczy to zapraszam na fora Dziennika, Onetu i Wprost.

@Thurion
LiD popełnił dużo błędów i się z tym zgadzam. Zresztą, mam nadzieję wstąpić do SLD jeszcze w tym roku i zobaczyć jak to wygląda od środka - z tego co widać to Kwaśniewskiemu za bardzo SLD zaufało. Dlatego mają tak słaby wynik.

Ogólnym błędem LiD było wystawianie Kwacha jako twarzy LiD - powinien on bardziej grać rolę dobrego wujka lewicy albo mentora - ale na pewno nie cementu który łączy socjaldemokrację z socjalliberałami.

Olejniczak jest wieśniakiem - i dzisiejsza plotka o tym że Napieralski go zastąpi przekonała mnie żeby w końcu pójść i zacząć procedurę wstępowania do SLD.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Przychylam posta Thuriona, z wyjątkiem ostatniego zdania :)

Ta partia jest słaba, ale bliższej moim poglądom po prostu nie ma :?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

wstepuj wstepuj Fanatyk, IMO prawdziwa nowoczesna lewica w tym kraju bedzie wlasnie wtedy kiedy beda ja tworzyc ludzie ja wiem... rocznik 1975+, bo wszystko co opiera sie na korzeniach PZPR czy tez mlodziezowkach komunistycznych bedzie jednym wielkim nieporozumieniem...

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Katylina pisze: dzisiejsza plotka o tym że Napieralski go zastąpi przekonała mnie żeby w końcu pójść i zacząć procedurę wstępowania do SLD.
Dziękuję, że zdejmujesz z moich ramion brzemię tej zasługi ;)

Zgadzam się z thurionem, lewicę powinni tworzyć ludzie młodsi - jasne, starszym się niczego nie zabroni [niestety ;)] ale byłoby znacznie korzystniej dla wszystkich ;)

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Nie zgodzę się z Tobą Thurion.

Członkostwo w PZPR nie czyni z człowieka potwora ani nawet komunisty, to jest istne wypaczenie faktów.

Nie było to tak hermetyczne środowisko jak PiS albo dzisiejszy SLD - potrzebuje rekomendacji osoby która jest członkiem przynajmniej od dwóch lat - z desperacji będę chodził po biurach poselskich.

Przyznaję - PZPR zrobiła dużo złych rzeczy - nie boję się powiedzieć tego że członkowie mojej rodziny należeli do PZPR albo (na dzisiejsze standardy - głosowali na PiS). PZPR była przykrywką dla początkowo totalitarnych a potem autorytarnych rządów komunistów Kremlowskich.

Natomiast dużo ludzi (jeżeli nie duża większość) którzy należeli do PZPR należeli tam z powodu funkcji które pełnili (np. oficer Ludowego Wojska Polskiego) albo przywilejów (np. mieszkanie na Bródnie) albo po prostu z braku możliwości należenia do innych partii a chcących albo rządzić albo być częścią zmian.

Osoby które tworzą dzisiejszą lewicę byli członkami PZPR - przyznaję.
Nie protestowali wewnątrz partii bo i po co - przyznaję.
Ale ci ludzie są z późnego okresu komuny, kiedy i tak już wszsytko miało się rozlecieć - mówię o członkostwie na górze PZPR, nie pierwszych krokach albo młodzieżówkach. Nie możemy winić kogoś za przynależność do PZPR - tak samo jak nie można kogoś winić za przynależność do NSDAP.

Przyznaję, jestem przeciwny lustracji w formie w jakiej jest prowadzona - jest to polowanie na czarownice a nie rozpatrywanie kto co zrobił. I tak większość ludzi która mogła by realnie pójść do więzienia za czyny popełnione albo nie żyje albo w przeciągu 5 lat dołączy. Po co targać ich po sądach?

Za lustrację do dupy winię, paradoksalnie, polską prawicę-spadkobierców Solidarności. Jeżeli byłaby ona przeprowadzona w latach 1991(pierwsze w pełni demokratycznie przeprowadzone wybory, rok po pełni demokratycznych wyborach prezydenckich) do, na przykład, roku 1995 to byśmy dzisiaj nie mieli problemu lustracji - bo w ciągu 4 lat można było powołać IPN, przejąć teczki od esbeków na początku lat 90tych, osądzić i zapomnieć. Jeżeli ktoś współpracował z SB - jak dużo złego zrobi teraz? Komu damy sprawiedliwość? Kto zyska na tym że jutro okaże się że Fanatyk współpracował z SB i pisał raporty o BP? IPN powstał w 1998 roku - zdecydowanie za późno jak na potrzeby Polski.

Zresztą, wdając się w dyskusję odnośnie popierania lewicy - do niedzieli lewica była jedyną grupą polityczną która zyskała powyżej 40% poparcia w wyborach, w 2001 roku. Wcześniejsze wybory pokazywały że lewica miała wysokie poparcie. Niedzielny wynik parlamentarny był spowodowany następującymi rzeczami:
-kiepska kampania wyborcza
-złe dobranie twarzy na bilboardy - Kwachu w ogóle, Olejniczak mniej, więcej Borowskiego,Kalisza, Geremka, Onyszkiewicza.
-brak informacji o kandydatach, nawet na stronie LiD
-źle rozegrana debata - na debatę z Kaczorem trzeba było wysłać Borowskiego, na debatę z Tuskiem Geremka. LiD w tej kwesti dał ciała potężnie.
-kiepskie spoty telewizyjne.
-brak kopa - zamiast powiedzieć że głos na LiD to jest głos przeciwko Kaczyńskim ale też i za takimi rzeczami jak np. aborcja i większa tolerancja w stosunku do preferencji seksualnych lub religijnych to oni pozwolili Tuskowi zabrać sobie głosy i potem płakać.

A wstąpić do SLD zamierzam żeby móc to powiedzieć w partii.
Mogę mnie wyrzucić od razu - mnie boli brak normalnej lewicy.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Katylina pisze:Członkostwo w PZPR nie czyni z człowieka potwora ani nawet komunisty, to jest istne wypaczenie faktów.

(...)

Przyznaję - PZPR zrobiła dużo złych rzeczy - nie boję się powiedzieć tego że członkowie mojej rodziny należeli do PZPR (...). PZPR była przykrywką dla początkowo totalitarnych a potem autorytarnych rządów komunistów Kremlowskich.

Natomiast dużo ludzi (jeżeli nie duża większość) którzy należeli do PZPR należeli tam z powodu funkcji które pełnili (np. oficer Ludowego Wojska Polskiego) albo przywilejów (np. mieszkanie na Bródnie) albo po prostu z braku możliwości należenia do innych partii a chcących albo rządzić albo być częścią zmian.
swietne argumenty :roll: . Ty nawet nie czujesz, kiedy strzelasz sobie w kolano :lol2:

ODPOWIEDZ