Nadciągają Hordy Chaosu :)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

89 marauderów, 60 warriorów.

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Ale to będzie army list mortali, mający na celu wskazanie na jakich zasadach wkomponować do mortali demony. Tak mi się wydaje aczkolwiek pada zdanie - "This means the HoCh army book can no longer be used". Z drugiej strony nie wydaje mi się, żeby w listę wsadzili wszystkie nowe zasady, bo kto potem kupi army booka? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Mauler pisze:Ale to będzie army list mortali, mający na celu wskazanie na jakich zasadach wkomponować do mortali demony. Tak mi się wydaje aczkolwiek pada zdanie - "This means the HoCh army book can no longer be used". Z drugiej strony nie wydaje mi się, żeby w listę wsadzili wszystkie nowe zasady, bo kto potem kupi army booka? :)
Mam tego WD i rozumiem, że nie będzie to żadna lipa, ale porządny Army List. A Army Book pewnie będzie zawierał zmieniony, bogatszy, poprawiony Army List - na to bym stawiał.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Obyś miał rację.
Ja liczę na to, że trochę stanieją rydwany (100 pkt), mam 3 rydwany i rzadko mogę je w takiej ilości postawić na stole :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

Czyli jak wyjdzie WD, AB booka wyrzucamy do kosza i gramy na WD? Czy to bedzie cos ala errata?
Orki, oreczki, orczyce i orczątka :) Dla koazdego cos milego :)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

w teorii hordy przestaja istniec po wyjsciu white dwarfa

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

Ciekawe co wymysla moze smoka z 7 atakami:) Tylko z powodu dwoch glow bedzie mial ich 14 :) :)
Orki, oreczki, orczyce i orczątka :) Dla koazdego cos milego :)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Book nie pójdzie do kosza bo na pewno zasady specjalne zostaną po staremu i one będą opisane w AB a nowym WD będzie tylko hasłowo opisane co i jak- np, wątpię żeby podawali od nowa definicje poszczególnych znaków. Pewnie zostanę też przedmioty z AB.

Pamiętam listę WE w Kronikach 2004- tam były statystki i koszty punktowe oddziałów oraz jakieś przedmioty.
I myślę, że wciąż będzie można w specjalach hord brać bestie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Oprócz tego co zrobią z Warriorami bardzo interesuje mnie co zrobią z Knightami. Podobno mają trafić do Speciali. Mnie bardziej jednak martwi co innego. Ostatnio wyszły 2 przegięte kawalerie (Blood Knights, Bloodcrushers) i Choseni Chaosu stracili dzierżony wraz z Gralami tytuł najmocniejszej kawalerii. Coś mi się wydaje, że go nie odzyskają, bo aby tak było musieliby zostać ostro dopakowani, co z kolei zwiększyłoby mocno ich koszt. No, ale już w czerwcowym WD zobaczymy jak ich potraktowano (przynajmniej do wydania army booka).

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Post autor: Crom »

Nie trzeba ich dopakowywać, wystarczy zmniejszyć koszt punktowy właśnie. Stosunek ceny oddziału do jego umiejętności według mnie powoduje jaki oddział jest.
A 45 pkt za chosena to jednak jest spore przegięcie, mimo ich zdecydowanej przydatności bojowej.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Przypomniałem właśnie sobie, że mają być nowe, plastikowe figurki Rycerzy Chaosu. Jest więc według mnie mocno prawdopodobne, że dostaną lance, bo bez nich za bardzo by odstawali od Blood Knights i Bloodcrushers. A z lancami mieliby S7 w szarży i S5 w kolejnych rundach walki (tak jak Blood Knights). Nie sądzę, by zostali z S5 w nowej edycji, bo to obecnie za mało jak na elitarną kawalerię. Ewentualnie mogą dostać lance przy obniżeniu siły do 4, wtedy mieliby S6 w szarży i S4 w kolejnych rundach walki, ale ja bym stawiał na S7/S5 :)

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Cholera jasna! Wszystkim moim rycerzom kroiłem lance po wyjściu 6 edycji, a teraz mam je przyklejać z powrotem? Jak dla mnie powinni dać im stałą siłę 6, 2 ataki i zostawić bez lanc :D

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

debelial pisze:Cholera jasna! Wszystkim moim rycerzom kroiłem lance po wyjściu 6 edycji, a teraz mam je przyklejać z powrotem? Jak dla mnie powinni dać im stałą siłę 6, 2 ataki i zostawić bez lanc :D
Spokojnie, z mojego powyższego posta bardzo prawdopodobną plotką (podaną na Warseer) jest to, że wyjdą plastikowi rycerze, wszystko inne to tylko moje przypuszczenia :) A w bazową S6 nie wierzę, takiej siły nie ma żaden oddział w WFB (chociaż czemu nie, ale wtedy Warriorzy musieliby mieć bazową S5 ;)).

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Przecież bazową siłę 6 mają bloodcrusherzy, a dodatkowo dwa ataki z siłą 5 od mountów, killing blow, strach i 2 rany - jakby rycerze mieli 2 ataki z siłą 6 + 1 atak z siłą 4 od mounta to chyba nie byłoby zbyt przesadzone nie?

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

debelial pisze:Przecież bazową siłę 6 mają bloodcrusherzy, a dodatkowo dwa ataki z siłą 5 od mountów, killing blow, strach i 2 rany - jakby rycerze mieli 2 ataki z siłą 6 + 1 atak z siłą 4 od mounta to chyba nie byłoby zbyt przesadzone nie?
No tak, zapomniałem, że pojawił się oddział z bazową S6 - Bloodcrushers. Dla mnie w ogóle to trochę chore. Po raz pierwszy chyba kawaleria ma 2 rany. Na dodatek jeźdźcem jest Bloodletter z S6, T4, 2 atakami i 2 ranami, a ci na piechotę mają S5, T3, 1 atak i 1 ranę. Toż to już zupełnie inny wojak. Do tego save 4+... strasznie przekombinowani ci Bloodcrushers.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Mnie ciekawi czy zostawią ulepszenia do Chosenów, czy też wrócą do wersji z poprzedniej edycji gdzie była tylko ta lepsza wersja wojowników/rycerzy. No i oczywiście kwestia marków, które u demonów działają już inaczej/ nie działają wcale...

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

debelial pisze:Mnie ciekawi czy zostawią ulepszenia do Chosenów, czy też wrócą do wersji z poprzedniej edycji gdzie była tylko ta lepsza wersja wojowników/rycerzy. No i oczywiście kwestia marków, które u demonów działają już inaczej/ nie działają wcale...
Czekamy do czerwca :) Podobno prenumeratorzy dostaną nowego WD 1 czerwca i liczę, że jakiś dobry człowiek opublikuje tego army lista jeszcze tego samego dnia na Warseer :)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Temple Guard:
Co z tego, ze maja 2W, skoro mają 4+save \=? I kosztują 70 pkt od sztuki?

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

trikk pisze:Temple Guard:
Co z tego, ze maja 2W, skoro mają 4+save \=? I kosztują 70 pkt od sztuki?
No i ward save 5+, który potrafi zdziałać cuda. Ale wcale nie zachwycam się tymi 2W, właśnie niezbyt podoba mi się to, bo to odejście od tradycyjnej idei jednowoundowej ciężkiej kawalerii z savem 2+ lub 1+. Chcieli dac Demonom cięzką kawalerię, a ponieważ demony nie noszą zbroi to musieli coś wymyslić, by była ona w miarę przeżywalna. Wymyślili 2 rany i to, że Juggernaut daje save 4+... jakoś mi to nie podchodzi.
Hehe, a Lizaki mają magiczną broń za 35 punktów negującą ward save'y i zadającą Demonom 2 rany :) Świerć dla Bloodcrusherów :) Coś czuję, że zacznie się znacznie częściej pojawiać w rozpiskach, niż dotychczas, bo jest świetna na Demony, a na inne armie też niezła, bo ostatnio mamy wysyp ward save'ów (są już nie tylko na bohaterach, ale także coraz częściej na oddziałach, co robi się lekko chore).

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

w legionie kawaleria wygladala podobnie wiec nie za bardzo rozumiem czemu tot akie dziwne, ze sie zbytnio nie zmienila pod tym wzgledem?

Zablokowany