Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Re: Temat filmowy

Post autor: Sławol »

"American History X" widziałem dawno temu, potem wielokrotnie do niego wracałem. Też dobry film.

Z tego typu historii polecam jeszcze "Fanatyka". No i może film z kibolami - "Hooligans" z 2005 z Frodem i Jaxem ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Naviedzony pisze:"Dom zły" był mocny. A "Antychrysta" obejrzałem do końca, ale przy momencie, w którym

[SPOILER]

martwy lis podniósł głowę i powiedział: "Króluje Chaos" śmiechłem. :D To nie jest dobry film.
No nie, nie jest. Powiedziałbym, że jest ujowy. Kumpel nas wkręcił, przekonując, że końcówka wbija w ziemię. Nie wbiła. Była ujowa jak cała reszta. Z całego tego zamieszania korzystnie wyszedł tylko kumpel który tarzał się w naszym cierpieniu :<

A z kina nie hardkorowego polecam "Dead mans shoes". Niskobudżetówka, ale kreacja głównego bohatera dla mnie mjut - szczególnie dwa dialogi dla mnie stały się instant-klasykami. Fakt, że plot twist na końcu ciutkę przewidywalny i mało szokujący, ale film jako całość naprawdę trzyma poziom.
Uerph.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Wróciłem właśnie z kina - "Expendables 3".

Staruszki z giwerami i sieczka z wybuchami + helikoptery rozbijające się o kominy, czy coś tam. Można się było pośmiać :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

No i widziałem wreszcie ostatnich "Transformersów". Niestety, dla mnie najsłabsza część. Jedynie muzyka i animacje, jak zwykle. A aktorstwo kiepskie, fabuła i przebieg filmu też.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Sławol pisze:No i widziałem wreszcie ostatnich "Transformersów". Niestety, dla mnie najsłabsza część. Jedynie muzyka i animacje, jak zwykle. A aktorstwo kiepskie, fabuła i przebieg filmu też.
+1 - nie rozumiem zachwytów nad tym filmem. Zakochałem się natomiast od nowa w Angelinie. Czarownicę obejrzałem ze sporym opóźnieniem - miałem mieszne uczucia czy chcę to oglądać- pierwszy film Angeliny po operacji i do tego bajka ze znaną fabułą. "to nie może być dobry film" - myślałem i zwlekałem... i żałuje - film niesamowity - dosknałe sceny walki fantasy - doskonała choć banalna fabuła - no i Angelina piękna i ciepła jak nigdy po mimo że gra "tą złą"... a kiedy mówi do śnieżki "bestyjko"... to łezka w oku się kręci ... polecam bo film pełen wartości - zwłaszcza ważnych dla młodych ludzi .
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

No też muszę obejrzeć, bo nie widziałem jeszcze.

Może dzisiaj sobie seans urządzę? Zobaczę...

Edyta - już obejrzałem. Bardzo przyjemny i baśniowy, a rola Jolie świetna, idealna charakteryzacja dla takiej postaci, animacje super :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

PiotrB pisze: Zakochałem się natomiast od nowa w Angelinie. Czarownicę obejrzałem ze sporym opóźnieniem - miałem mieszne uczucia czy chcę to oglądać- pierwszy film Angeliny po operacji i do tego bajka ze znaną fabułą. "to nie może być dobry film" - myślałem i zwlekałem... i żałuje - film niesamowity - dosknałe sceny walki fantasy - doskonała choć banalna fabuła - no i Angelina piękna i ciepła jak nigdy po mimo że gra "tą złą"... a kiedy mówi do śnieżki "bestyjko"... to łezka w oku się kręci ... polecam bo film pełen wartości - zwłaszcza ważnych dla młodych ludzi .
+1. Długo zwlekałem z obejrzeniem tego, w koncu dziewczyna mnie namówiła tydzien temu i nie powiem, zeby to był czas stracony. Nawet nie usnąłem przy nim :mrgreen:
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Nienawidzę Was. Właśnie zacząłem to ściągać. :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

polecam Peaky Blinders i Ripper Street ;) jako serialiki :)

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

A ja jestem po Lucy. Krótki film bo ok 90 min.
W sumie chodzi o to że główna bohaterka dostała "narkotyk" do przewiezienia w brzuchu...Traf chciał że jakis oprych przywalił w brzuch i zaczął ten narkotyk przedostawać się do organizmu...Z jednej strony mogła umrzeć, z drugiej chciała poznać co się stanie jak okiełzna magiczne 100% użycia mózgu no i chciała to za radą Pana Freemana przekazać tą wiedzę odpowiednim ludziom.
Kilka dobrych efektów, fabuła jakby nie patrzeć dość fajna, ale szybki film więc nawet nie zagrzejecie się na fotelu kinowym :)

Awatar użytkownika
Żubr
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Żubr »

Zabrałem się dziś za Wenus w futrze - Polańskiego. Intrygujący film dwójki aktorów i jednego miejsca. Ma coś w sobie, co przyciąga uwagę. Z pewnością nie jest to film na miarę Chinatown czy też Pianisty, ale myślę, że można się poświęcić i obejrzeć.

Zastanawiam się nad Nożem w wodzie powyższego reżysera, podobno Leon Niemczyk zagrał tam dobrą rolę.

Pozdrawiam, Żubr!
Dobra,dosyć tego głaskania się po pin*******. To dział armii wołoskiej a nie offu :neutral:

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Galharen pisze:
PiotrB pisze: Zakochałem się natomiast od nowa w Angelinie. Czarownicę obejrzałem ze sporym opóźnieniem - miałem mieszne uczucia czy chcę to oglądać- pierwszy film Angeliny po operacji i do tego bajka ze znaną fabułą. "to nie może być dobry film" - myślałem i zwlekałem... i żałuje - film niesamowity - dosknałe sceny walki fantasy - doskonała choć banalna fabuła - no i Angelina piękna i ciepła jak nigdy po mimo że gra "tą złą"... a kiedy mówi do śnieżki "bestyjko"... to łezka w oku się kręci ... polecam bo film pełen wartości - zwłaszcza ważnych dla młodych ludzi .
+1. Długo zwlekałem z obejrzeniem tego, w koncu dziewczyna mnie namówiła tydzien temu i nie powiem, zeby to był czas stracony. Nawet nie usnąłem przy nim :mrgreen:
Obejrzałem mocno sceptycznie nastawiony z żoną i synem. Świetny na niedzielne popołudnie. Angelina anielska.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

lepiej polećcie coś w zamian bo z nudów Alternatywy 4 tą poprawioną wersja zacząłem oglądać :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

edge of tomorrow, albo signal z s-f
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Na skraju jutra oglądałem - bardzo wysoko oceniam ten film - biorę się za Signal ! :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Też widziałem "Na skraju jutro". Świetnie się na nim bawiłem.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Signal - obejrzałem - dobry film ale nie dla mnie - zbyt mało środków zaangażowano żeby coś pokazać - no nieźle zakręcony . Na pewno znajdzie zwolenników ale nie jest to kino jakie preferuje .
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Afro pisze:to też może być dobre:
http://www.interstellarmovie.com/index-intl.php
I cóż to ma być? Bajer w sumie fajny, ale jakiś informacji na temat projektu nie uświadczyłem. Zatem strona mało użyteczna - jeżeli kluczowe informacje nie są dostępne od razu, to stronę można wyrzucić do śmieci bo nie spełnia swojej funkcji użytkowej. A pewnie ktoś wziął niemały szla za zrobienie jej.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

pisałem o tym filmie w kwietniu. sporo osób na niego czeka. trochę mało jest wiadomości na temat jego fabuły. wiadomo, że będzie chodzić o podróże kosmiczne. mam tylko nadzieję, że nie okaże się klapą jak Prometeusz.

ODPOWIEDZ