Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Re: Temat filmowy

Post autor: Durin »

za 5 dni chyba premiera pilota (nie żeby od pół roku w sieci był);p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

A co sądzicie o serialu Utopia? https://www.youtube.com/watch?v=01VGtX9xfh0
Na razie nie mam kiedy, ale chyba ustawię go w kolejce do oglądnięcia, bo mnie zaintrygował :)

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Byłem na Miasto 44 i zapłaciłbym nawet dwa razy tyle za ten film. Goraco polecam, ale tylko w kinie
Za dużo swietnych efektów, zeby na kompie ogladać
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Stara prawda wychodzi - Marvel robi (niestety) lepsze filmy (przynajmniej na razie :) ), ale DC wymiata w serialach :)

I w komiksach - ja jestem pod wrażeniem Injustice - Gods among us i finału "year two" - poelcam wszystkim na YT sobie zaliczyc ten komiks.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Film "Ma-i We-i" z 2011. Polecam
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Polecam "Ziemię niczyją" Tanovicia. Na prawdę dobre, inteligentne i zabawne kino.
http://www.filmweb.pl/Ziemia.Niczyja
UWAGA: Nie pomylcie tego z amerykańskim gównem o tym samym tytule!
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

Loizok pisze:A co sądzicie o serialu Utopia? https://www.youtube.com/watch?v=01VGtX9xfh0
Na razie nie mam kiedy, ale chyba ustawię go w kolejce do oglądnięcia, bo mnie zaintrygował :)

1 sezon jest bardzo fajny , 2gi zeson dopiero zacząłem oglądać więc się nie wypowiem :)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

"Buried" - oglądać! Arcydzieło to nie jest, ale ogląda się nieźle :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Jak dla mnie to spoko , napewno nie jest stratą czasu
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Duderson pisze:Polecam "Ziemię niczyją" Tanovicia. Na prawdę dobre, inteligentne i zabawne kino.
http://www.filmweb.pl/Ziemia.Niczyja
UWAGA: Nie pomylcie tego z amerykańskim gównem o tym samym tytule!
Byłem na tym w kinie i pamiętam ten film do dzisiaj. Bardzo dobry! I nie koniecznie jest to Komedia
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

musze powiedziec, ze chyba wiekszosc seriali ktore ogladam (albo zaczalem ogladac) zaczelo sie z rozmachem:
gotham, arrow, flash, castle, family guy, supernatural (kumpel powiedzial, ze sons of anarchy tez daje rade) - naprawde polecam.

narazie jeszcze nie wiem co sadzic o agentach shield. napewno maja plusa za absorbing mana :D

troszku sie zawiodlem na z nation i scorpionie. no coz, nie musze ogladac wszystkiego ;)

zastanawiam sie tez nad tym czy nie dogonic american horror story do czwartego sezonu. widzialem tylko pierwszy. ktos ogladac 2 i 3 sezon? warto?
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

2 i 3 słabsze od pierwszego, ale ujdzie, za to początek czwartego podobno dobry znowu ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

polecam "krocząc wśród cieni" http://www.filmweb.pl/reviews/Stare%2C+ale+jare-16446# . recenzja z filmweba mówi wszystko.
kolejny film o fabule czarno białej, czyli tak jak powinno byc. nikt nie stara się zrozumieć sadystów: " a czemu? " a " ojojoj" - recepta jest prosta jak 9 mm.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

troszku sie zawiodlem na z nation
A mi właśnie przypadł do gustu, głównie za lżejsze podejście do tematu.

No i ruszył właśnie 3 sezon Arrow.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Nowy hobbit już się zbliża... i nie najlepiej jest
Czyżby Krasie wreszcie miały dostać MC ?? :lol2: :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ja ciągle liczę, że nowy Hobbit będzie dobry. Poprzednie dwa miały swoje wzloty i upadki. Ten póki co zapowiada się nie za dobrze...

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

W hobbicie dla mnie najgorszy jest ten obecny w oby częściach wyścig. Reszta jest dość na wysokim poziomie.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zaczalem Gotham, Arrowa i Flasha - wszystko nice i polecam!

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Ziemko pisze:Zaczalem Gotham, Arrowa i Flasha - wszystko nice i polecam!

A dziękuje to gdzie? xP
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Grichalk pisze:
troszku sie zawiodlem na z nation
A mi właśnie przypadł do gustu, głównie za lżejsze podejście do tematu.
Dokładnie. Jestem po 5 odcinkach i powiem, że podoba mi się potraktowanie sprawy z przymrużeniem oka(podobnie jak w większości proukcji SyFy) i nawet niezła charakteryzacja zombie. Podobnie, tylko mniej żartobliwie można obejrzeć The Strain. Teraz mam na oku Pod kopułą na podstawie Kinga, ale jak na razie niezbyt wiele mogę powiedzieć.
The Walking Dead nieco mi się przejadło. Twórcy chcieli z zadęciem i chyba im się gazy zebrały. Serial stracił impet, specyfika postaci się rozmyła i mogą co najwyżej irytować. Odczuwam chęć robienie klimatu w stylu Drogi z 2009 roku (żeby daleko nie szukać), ale chyba to nie to.
Ogólnie mam za sobą Arrow i ogląda się dobrze, chociaż nieco monotematycznie (na całe szczęście nie nudzi), American Horror Story (obecnie Sabat jest grany i wciąż nie odczuwam zmęczenia), Vikingowie (wielce zacny), Agents of Shield (ciekawe uzupełnienie wychodzących filmów), Sons of Anarchy (wszystkie sezony jak dla mnie równe, jeden z lepszych seriali, jakie widziałem).
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

ODPOWIEDZ