Rozpiski nowego Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Rozpiski nowego Imperium

Post autor: PiotrB »

nie tylko ty masz taki dylemat :) ja jednak wrócę do czołgu.... może i to jest mniejsza siła ognia ale na pewno w wielu parringach jest PANEM czołgiem :) . Zawsze można przed nim coś postawić i nie pojedzie do przodu jeśli tego nie chcemy...muszę przemyśleć konfiguracje tych pistoletów. Ktoś jeszcze grał nimi na turniejach?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

No i tutaj jest jego największy plus, on się sam upilnuje, a działa nie. ;)
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Nie tylko upilnuje ale także żaden fast nie podjedzie do niego bliżej niż na 10-12 cali. Tworzy taką strefę ochronną...

a Twoja rozpa bardzo klasyczna - bezpieczna ale ciężko tym się maski wbija :) .
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Lubię wyzwania. ;) A z maskami to emp ma raczej pod górkę przy tej mecie gry (ta opinia może być chybiona po 4-ro miesięcznej przerwie :) ).

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Wybór 3działa vs 1 działo i cannon zależy tak naprawdę od reszty rozpiski i Twego pomysłu na grę.

Jeśli masz rozpę naporową, tak że wolisz nie zostawiać za sobą niechronionych cannonów to brałbym STanka. Jeśli rozpa jest raczej kontrolno-defensywna to brałbym 3 cannony.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Jest jeszcze jeden "+" na korzyść tanka... dawnoooooo na nim nie grałem, więc chyba już pora wyprowadzić go z garażu. ;)

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

ostatnio nie mialem czolgu i wogole mi go nie brakowalo.

250 pkt ktore nie pamietam kiedy ostatnio mi sie splacilo. Najczesciej ludzie potrafia grac przeciwko niemu i albo w niego zaszarzuja (przez co trzymaja do konca swiata), albo boi sie wyjechac dalej aby nie oberwac mocniej.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Mi też się nie spłaca, ale sporo magii i ostrzału w niego idzie. Demisie z kawalerią mogą wtedy dojechać z mniejszymi stratami dlatego myślę, że warto go mieć.

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Wciąż u niektórych graczy budzi strach ;] jak za te pkt to robi swoją robotę.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Stan pisze:Mi też się nie spłaca, ale sporo magii i ostrzału w niego idzie. Demisie z kawalerią mogą wtedy dojechać z mniejszymi stratami dlatego myślę, że warto go mieć.
On nie musi się spłacić w oczywisty sposób, wystarczy zbieranie batów za innych i budzenie lęku u przeciwnika.;)

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Czołg jest naprawdę spoko ,ale jesli przez cięcia mam wybrać - 3 działa albo działo i czołg to raczej trzy działa ;)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Ale czołg to też działo które może przyjąć co najmniej dwa strzały z innego działa. Blokuje , straszy , zabija a 3 armat nie upilnujesz bo imperium w pewnym momencie kontratakuje i trzeba się ruszyć a wtedy zawsze jakieś badziewie ci wskoczy.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Czołg to specyficzne narzędzie, zbiera bęcki i straszy, poza tym cannon który może podjechać. Jednak w świetle 1 tank i 1 cannon, boli mnie tylko jeden, szybko dostaje ostrzał, albo misfire przypadkowy. Piszę dlatego że nie mogę się przeboleć żeby grać na 1 całe życie miałem 2. Jednak zależy to od stylu gry ja wybieram cannona i tanka.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Nom ja też.

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

To zrezygnujcie z kurczaków :P Brak 1 działa zawsze można zastąpić laserową dzidą
Czołg + canon + dzida + kurczaki
Czołg + 2 działa + dzida i na inne zabawki starcza.
Na prawdę każdy gra na tych demisiach ?? 3+4 niby fajnie ale boli strata każdego, zaś 6 czy 7 trochę trudno manewrować i wtedy przeciwnik leje na czołg i nam te demisie strzela ostro z czegoś co zabiera as jak i magii, a to jednak ponad 400ptk.
Obrazek

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Ja mam 5 miśków i oba wózki.
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
KiciaK
Wałkarz

Post autor: KiciaK »

Ja porzuciłem demisie. Preferuję klimat piechoty. Na razie sprawdza się nie najgorzej.
Największy LARP Warhammera w Polsce -homepage: www.larpfort.pl FB funpage: www.facebook.com/FortRPG

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Jeejku na piechocie akurat się już nagrałem i dla odmiany gram sobie na kawalerii i demisiach ;] Wcześniej 90% ludu grało na halabardach a teraz jest epoka demisi i kuniów ;p

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Tez pogrywam na kawce ale w sumie piechota ma większe możliwości a niżeli kawaleria, WH można za cenę talka do Mr wcisnąć. Więcej ran posiada i dłużej ustoi. Teraz chce miksa popróbować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Co o tym sądzicie?

Arch Lector of Sigmar 160
General; Great Weapon; Armour of Meteoric Iron, Ironcurse Icon

Grey Guardian 245
Magic Level 4; Lore of Shadow, Obsidian Lodestone

Captain of the Empire 141
Full Plate Armor; Battle Standard; Enchanted Shield, Crown of Command, Biting Blade

Battle Wizard of the Bright Order 90
Magic Level 1; Lore of Fire, Dispel Scroll

Battle Wizard of the Golden Order 80
Magic Level 1; Lore of Metal, Scroll of Shielding

5 x Knightly Orders 120
Musician;

5 x Knightly Orders 120
Musician;

37 x Halberdiers 252
FCG

22 x Halberdiers 162
FCG

1 x Great Cannon 120

1 x Great Cannon 120

1 x Great Cannon 120

5 x Pistoliers 90

5 x Pistoliers 90

30 x Flagellants 360

Celestial Hurricanum 130

modeli: 117
razem: 2400

- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!

ODPOWIEDZ