Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Re: Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

Post autor: Kosa »

ja tam już pisałem, ze może zrobię również feniksy ze smoków... ale nie na zasadzie ich tylko pomalowania ale sporych przeróbek, jakbym umiał robić ładne sople lodu i zmarzlinę itp. przejdę się do Ctana, na pewno udzieli parę rad, tylko, że co gorsza ten niebieski fenix mi się spodobał :P :P (pewnie móżg sobie to uroił ze względu na statystyki jego i zasady ;) ), bo ognisty fenix i tak jest słaby, nic nie zrobi na polu bitwy zbytnio.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

A od czego to zależy jeśli o zdejmowanie modeli ze stołu jako Proxów chodzi? Do kogo warto w tej sprawie napisać aby się upewnić? :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Azurix pisze:A od czego to zależy jeśli o zdejmowanie modeli ze stołu jako Proxów chodzi? Do kogo warto w tej sprawie napisać aby się upewnić? :)
jak będa nowe HE... pisz w każdym temacie turniejowym, że będziesz i że zamiast feniksów masz... napisz tak w 20 wątkach i porównaj zbadaj wynik testu ;)
Zaś najbardziej miarodajną odpowiedzią będzie pytanie w wątkach masterowych osób, które są odpowiedzialne za ocenę za malowanie.
Ogólnie ja myślę, że bądź co bądź może być z tym pewien problem... ale to się okaże już niedługo... Chociaż też chciałbym wiedzieć szybciej bo pierwszą rzeczą w mych nowych HE będą feniksy i nie wiem czy kupować feniksy czy smoki... a chciałbym wiedzieć szybko :D No i czy 2 czy jeden ale to zależy od aru ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

A ktoś z was wie może jak można łatwo i z dobrym efektem dorobić płomienie na takim Orłe aby to jednak się z Feniksem kojarzyło? Nie musi być tego dużo, tylko takie stróżki ognia? :D
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

dezodorant + zapalniczka jak będą jakieś problemy czy to feniks ognisty czy nie :mrgreen:
F.N.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

A tak na serio? Jakieś rady? ;)

Obrazek

Obrazek

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Azurix pisze:A od czego to zależy jeśli o zdejmowanie modeli ze stołu jako Proxów chodzi? Do kogo warto w tej sprawie napisać aby się upewnić? :)
Azurix zdecydowanie za bardzo się tym przejmujesz ;P. Mój znajomy grający bestiami zakupił zastępcze modele do razorgorów (by GW to zmutowany dzik) - GWowe figurki sa tragiczne. Uzywa bardzo ładnych modeli masywnych bestii z trzema głowami. Z estetycznego punktu widzenia, ja nawet wymagam aby uzywał zamienników ;P. Jak dotąd nikt nie smiał mu wytknąć brak orginalnych "pumbagorów".

http://www.coolminiornot.com/shop/netherhound.html
vs rarozrgor by GW
http://www.dakkadakka.com/gallery/104554-.html?m=2

I teraz Azurix sam możesz sobie odpowiedzieć, czy możesz zabronić mojemu uzywać podczas gry tych alternatywnych figurek :P.

Jak widać, kumpel nawet nie próbował nawiązywać do dzika - bestia to bestia ;P
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2013, o 15:43 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Swooping Strike - a model upgraded has Devastating Charge and +1S on the turn he charges.

ale niewiadomo kto to będzie miał... DP na pewno nie bo akurat były skany z ich strony, smoki?? feniksy? (piechota) a może to jest własnie ten bolec na latającym rydwanie :D
F.N.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Tylko że Alternatywny Model to nie to samo co Prox. Proxem jest model danej jednostki z tego samego systemu, ale innej armii lub jednostki, który nieskonwertowany zastępuje tą daną jednostkę ;)

Tutaj jest jednak kwestia taka, że według mitologii, Orzeł i Feniks różnią się tylko kolorem :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Moim zdaniem AR zrobi tak właśnie
Banner albo Book of Heoth i Scroll
0-1 Frost Pheonix.

Wydaje się logiczne i w ich stylu;)
Ja nie wiem Banner jest fajny, ale to oznacza, zero magii i zero ochrony na magię, a to trochę ból.

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Azurix pisze:Tylko że Alternatywny Model to nie to samo co Prox. Proxem jest model danej jednostki z tego samego systemu, ale innej armii lub jednostki, który nieskonwertowany zastępuje tą daną jednostkę ;)

Tutaj jest jednak kwestia taka, że według mitologii, Orzeł i Feniks różnią się tylko kolorem :)
Jak dla mnie jak pomalujesz model GW orła np. na ładne ogniste kolory to nie widzę problemu. Aczkolwiek nie pochwaliłbym cię za dobór modelu pod feniksa - GWowe orzełki są mocno średnie ;P

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Loremaster pisze:Moim zdaniem AR zrobi tak właśnie
Banner albo Book of Heoth i Scroll
0-1 Frost Pheonix.

Wydaje się logiczne i w ich stylu;)
Ja nie wiem Banner jest fajny, ale to oznacza, zero magii i zero ochrony na magię, a to trochę ból.
i dlatego pewnie bardziej tradycyjnym wyjściem będzie ksiązka+scrol.
Zaś jak ktoś się pokusi i BotWD to wezmie SD a to nie oznacza jakiejś wielkiej biedy, bo może wziąć maga 2lvl albo nawet i dwóch z np. sceptrem/shieldingiem/feedbackiem... a może i jednak dragon mage też wejdzie w taki komplet. Hah i tak będzie fajnie i nie ma co płakać, że nie będziemy mogli mieć ksiązki+szmaty+scrola... bo na pewno to będzie zbanowane.

No i ta zasada swooping strike, kurde swoop to runąć... więc moze to zasady skycuttera, albo smoki to będą mieć? Jak widać jest to upgrejd, a moze i feniksy również... kojarzy mi się na pewno z czymś co lata.
F.N.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Kal_Torak pisze: Jak dla mnie jak pomalujesz model GW orła np. na ładne ogniste kolory to nie widzę problemu. Aczkolwiek nie pochwaliłbym cię za dobór modelu pod feniksa - GWowe orzełki są mocno średnie ;P
Kto powiedział, że mam zamiar wykorzystać te metalowe Orzełki? Miałem na oku parę ładnych modeli innych firm, ale chyba wykorzystam do tego celu: https://dl.dropboxusercontent.com/u/80649550/Eagle.jpg bo strasznie mnie urzekł :P

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Kosa pisze:Swooping Strike - a model upgraded has Devastating Charge and +1S on the turn he charges.

ale niewiadomo kto to będzie miał... DP na pewno nie bo akurat były skany z ich strony, smoki?? feniksy? (piechota) a może to jest własnie ten bolec na latającym rydwanie :D
Orły, pojawila się taka plotka gdzies na ulthuan.net
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2013, o 16:09 przez Galharen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Orły mają upgrady do ASF i Armour Piercing, wątpię aby to miały.
Raczej może te orły od rydwanu, to mają albo Skycutter, albo Gryf

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Loremaster pisze: Raczej może te orły od rydwanu, to mają albo Skycutter, albo Gryf
Roki, mozliwe, ze własnie one to mają... chociaż wolałbym na smoczkach :D
Gryfa i tak nie widzę w rozpach, może w końcu pójdą po rozum do głowy i zaoszczędzą na papierze i tuszu i go nie będzie po prostu :P

No i powtórzmy, że smoki mają opcję być magami z lore of fire :)
Zaś DM jeśli będzie mógł wziąć firebala to będzie miał +4 do casta, tez niezłe. Więc 3x firebal w stricte uderzeniowej i napierdzielającej rozpie? :)
F.N.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ale ładnie spamujecie. :)
A czy nie macie więcej informacji o kosztach punktowych? Kilka zostało podanych, ale co z resztą?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Jutro/wtorek i po problemie As :)
Będzie można zamknąć tą historię spamu i oficjalnie otworzyć temat o VIII edycyjnych HE :D
F.N.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Myślicie, że komuś będzie się chciało zrobić coś takiego: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=39&t=33498 ale dotyczące Army Booka do High Elves? :D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Nie lepiej kupić booka? :mrgreen:

Ale skoro się zgłosiłeś ;)
F.N.

ODPOWIEDZ