Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Silverbolt
- Chuck Norris
Ubiegłeś mnie. Motyw z pojawieniem się szturmowca był niepoważny, myślałem, że to fake. Ale coś czuję, że film będzie ssał pod względem klimatu. Fabuła czy przekaz oczywiście go nie uratują, bo w Gwiezdnych Wojnach te dwie rzeczy nie występują z założenia. Liczę chociaż na widowiskowe wybuchy i rozbudowaną choreografię szermierki. Oraz cycki, niech będzie, że w takim filmie też.

Ja rozumiem, że szturmowiec może być czarny, bo później straty w klonach były uzupełniane również ludźmi, a czasem też nieludźmi.
Miecz z jelcem mi się podoba.
Najlepsza część to było Imperium Kontratakuje, ponieważ było najbardziej makabryczne i mroczne ze wszystkich, a moja ulubiona postać to Boba Fett.
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Co do przekazu to się nie zgodzę. Gwiezdne Wojny od początku do końca miało formę baśni/bajki, gdzie dobro ostatecznie wygrywa ze złem. Banalny, ale to zawsze przekaz.Klafuti pisze:[
Ubiegłeś mnie. Motyw z pojawieniem się szturmowca był niepoważny, myślałem, że to fake. Ale coś czuję, że film będzie ssał pod względem klimatu. Fabuła czy przekaz oczywiście go nie uratują, bo w Gwiezdnych Wojnach te dwie rzeczy nie występują z założenia.

Słowo "czarny" i "nieludźmi" bardzo ładnie ze sobą współgrają w tym zdaniu.Ja rozumiem, że szturmowiec może być czarny, bo później straty w klonach były uzupełniane również ludźmi, a czasem też nieludźmi.

+100.Najlepsza część to było Imperium Kontratakuje, ponieważ było najbardziej makabryczne i mroczne ze wszystkich, a moja ulubiona postać to Boba Fett.
Lest we forget:

Ostatnio tylko wciąż SoA. Ale przez Święto Dziękczynienia jeden tydzień bez odcinka... Szlag 
Przypomniałem sobie za to "Karmazynowy przypływ", bo jakiś czas już nie oglądałem.
A ze smutnych wieści - Agent J-23 już nie nadaje...

Przypomniałem sobie za to "Karmazynowy przypływ", bo jakiś czas już nie oglądałem.
A ze smutnych wieści - Agent J-23 już nie nadaje...
nie mogę się doczekać na Gwiezdne Wojny - a ten trailer to dla mnie fake
...
Z innej beczki - polecam Predestination .... bardzo mi się spodobał

Z innej beczki - polecam Predestination .... bardzo mi się spodobał

dla mnie to był Pan Samochodzik - to naprawdę smutna wiadomość (*)Sławol pisze: A ze smutnych wieści - Agent J-23 już nie nadaje...
Chłopaki - coś dobrego na wieczór...??
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
http://zalukaj.tv/zalukaj-film/21405/pr ... 2014_.htmlWojtuś pisze:Chłopaki - coś dobrego na wieczór...??
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
"Kto się boi Virginii Woolf?". Niedawno zmarł Mike Nichols, więc jest powód by sobie przypomnieć/zapoznać się z klasyką.Wojtuś pisze:Chłopaki - coś dobrego na wieczór...??
Świetny serial. Z seriali ostatnio oglądałem "Fargo". Całkiem przyjemne. W każdym razie na tyle kupili moją ciekawość oraz uwagę, że czekam na drugi sezon.Sławol pisze:Ostatnio tylko wciąż SoA. Ale przez Święto Dziękczynienia jeden tydzień bez odcinka... Szlag
Ja sobie ostatnio przypomniałem "Shake Hands with the Devil". Mocny, bardzo dobry film na podstawie fenomenalnej książki, będącej zapisem wspomnień gen. Romeo Dallaire'a o ludobójstwie w Rwandzie. Film, jak i książkę polecam.Przypomniałem sobie za to "Karmazynowy przypływ", bo jakiś czas już nie oglądałem.
Lest we forget:

Pozwolę sobie zacytować klasyka.PiotrB pisze:nie mogę się doczekać na Gwiezdne Wojny - a ten trailer to dla mnie fake...
http://www.starwars.com/video
Żeby było lepiej na leakedfilms.net jest już spiracony w całości.

PS. Gdybym był producentem do pisania scenariusza nie brałbym Arndta tylko Clive'a Barkera, ponieważ ten pierwszy na pewno nie napisze dość mrocznej historii.
Też lecęna SoA ostatnio, a że akurat jestem chory, to prawie 20 odcinków w 3 dni zrobiłem. MasakraSławol pisze:Ostatnio tylko wciąż SoA. Ale przez Święto Dziękczynienia jeden tydzień bez odcinka... Szlag
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Obejrzeć całego nie dałem rady, ale ciekawy pomysł:
http://www.starwars.com/video/the-empir ... back-uncut
http://www.starwars.com/video/the-empir ... back-uncut
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
No tak, walczącym na miecze świetlne rzadko w poprzednich filmach przydarzało się odcięcie dłoni więc taka osłona faktycznie wydaje się zbędnaChomikozo pisze: Miecz świetlny tego Sitha głupi że ja nie mogę, ale co zrobić.

"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." 

- Barbarossa
- Mniejsze zło
Choć garda wydaje się czerpać ze smutnych doświadczeń największych Jedi, wykonanie jest karkołomne. Garda bardzo często wchodzi w kontakt z ciałem właściciela - pod nią powinna być metalowa osłona, która zapobiegnie np. amputacji kciuka albo przecięciu nadgarstka, jak w spoconej dłoni miecz się lekko przesunie.
Ale ok, suspension of disbelief
Ale ok, suspension of disbelief

Nie chodzi mi o wartość obronną takiego jelca, która przecież w normalnych mieczach jest niezbędny. Jak napisał Barbarossa, przy takim designie będzie dużo prościej samemu uciąć sobie łapy zanim zrobi to przeciwnikCyel pisze:No tak, walczącym na miecze świetlne rzadko w poprzednich filmach przydarzało się odcięcie dłoni więc taka osłona faktycznie wydaje się zbędnaChomikozo pisze: Miecz świetlny tego Sitha głupi że ja nie mogę, ale co zrobić.

Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.
Też myślę, że jeśli ktoś panuje nad swoim mieczem na tyle by odbijać strzały z blastera lub rzucać go na sporą odległość i ponownie łapać, to sam na swój jelec się raczej nie nadzieje.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins."