Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Silverbolt
Chuck Norris

Re: Temat filmowy

Post autor: Silverbolt »

Pierwsza myśl jak zobaczyłem ten trailer - "wygląda jak fake" :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ubiegłeś mnie. Motyw z pojawieniem się szturmowca był niepoważny, myślałem, że to fake. Ale coś czuję, że film będzie ssał pod względem klimatu. Fabuła czy przekaz oczywiście go nie uratują, bo w Gwiezdnych Wojnach te dwie rzeczy nie występują z założenia. Liczę chociaż na widowiskowe wybuchy i rozbudowaną choreografię szermierki. Oraz cycki, niech będzie, że w takim filmie też. :roll:
Ja rozumiem, że szturmowiec może być czarny, bo później straty w klonach były uzupełniane również ludźmi, a czasem też nieludźmi.
Miecz z jelcem mi się podoba.

Najlepsza część to było Imperium Kontratakuje, ponieważ było najbardziej makabryczne i mroczne ze wszystkich, a moja ulubiona postać to Boba Fett.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Klafuti pisze:[
Ubiegłeś mnie. Motyw z pojawieniem się szturmowca był niepoważny, myślałem, że to fake. Ale coś czuję, że film będzie ssał pod względem klimatu. Fabuła czy przekaz oczywiście go nie uratują, bo w Gwiezdnych Wojnach te dwie rzeczy nie występują z założenia.
Co do przekazu to się nie zgodzę. Gwiezdne Wojny od początku do końca miało formę baśni/bajki, gdzie dobro ostatecznie wygrywa ze złem. Banalny, ale to zawsze przekaz. :wink:
Ja rozumiem, że szturmowiec może być czarny, bo później straty w klonach były uzupełniane również ludźmi, a czasem też nieludźmi.
Słowo "czarny" i "nieludźmi" bardzo ładnie ze sobą współgrają w tym zdaniu. :lol2:
Najlepsza część to było Imperium Kontratakuje, ponieważ było najbardziej makabryczne i mroczne ze wszystkich, a moja ulubiona postać to Boba Fett.
+100.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ostatnio tylko wciąż SoA. Ale przez Święto Dziękczynienia jeden tydzień bez odcinka... Szlag :D

Przypomniałem sobie za to "Karmazynowy przypływ", bo jakiś czas już nie oglądałem.

A ze smutnych wieści - Agent J-23 już nie nadaje...
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

nie mogę się doczekać na Gwiezdne Wojny - a ten trailer to dla mnie fake :)...

Z innej beczki - polecam Predestination .... bardzo mi się spodobał :P
Sławol pisze: A ze smutnych wieści - Agent J-23 już nie nadaje...
dla mnie to był Pan Samochodzik - to naprawdę smutna wiadomość (*)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

A że tak się przypomnę...
Sławol pisze:A tak do tematu - widział ktoś może "REC 4"?
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Chłopaki - coś dobrego na wieczór...??
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Ja zjadłem pizzę.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Wojtuś pisze:Chłopaki - coś dobrego na wieczór...??
http://zalukaj.tv/zalukaj-film/21405/pr ... 2014_.html
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

"Duze obciazenie! Uzytkownicy niezalogowani chwilowo nie maja dostepu do strony. Zaloguj sie"

:lol:
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

hmm... coś im się sypie :

Przeznaczenie / Predestination (2014)
Obrazek

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Wojtuś pisze:Chłopaki - coś dobrego na wieczór...??
"Kto się boi Virginii Woolf?". Niedawno zmarł Mike Nichols, więc jest powód by sobie przypomnieć/zapoznać się z klasyką.
Sławol pisze:Ostatnio tylko wciąż SoA. Ale przez Święto Dziękczynienia jeden tydzień bez odcinka... Szlag :D
Świetny serial. Z seriali ostatnio oglądałem "Fargo". Całkiem przyjemne. W każdym razie na tyle kupili moją ciekawość oraz uwagę, że czekam na drugi sezon.
Przypomniałem sobie za to "Karmazynowy przypływ", bo jakiś czas już nie oglądałem.
Ja sobie ostatnio przypomniałem "Shake Hands with the Devil". Mocny, bardzo dobry film na podstawie fenomenalnej książki, będącej zapisem wspomnień gen. Romeo Dallaire'a o ludobójstwie w Rwandzie. Film, jak i książkę polecam.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

PiotrB pisze:nie mogę się doczekać na Gwiezdne Wojny - a ten trailer to dla mnie fake :)...
Pozwolę sobie zacytować klasyka.
http://www.starwars.com/video

Żeby było lepiej na leakedfilms.net jest już spiracony w całości. :roll: A premiera w USA dopiero 18 grudnia. Mogę tylko się założyć, jak szybko go stamtąd usuną. Oczywiście obejrzę w kinie, takie filmy mają sens tylko, by puszczać je na dużym ekranie, bo tylko wtedy spełniają swoje zadanie.

PS. Gdybym był producentem do pisania scenariusza nie brałbym Arndta tylko Clive'a Barkera, ponieważ ten pierwszy na pewno nie napisze dość mrocznej historii.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Sławol pisze:Ostatnio tylko wciąż SoA. Ale przez Święto Dziękczynienia jeden tydzień bez odcinka... Szlag :D
Też lecęna SoA ostatnio, a że akurat jestem chory, to prawie 20 odcinków w 3 dni zrobiłem. Masakra
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Obejrzeć całego nie dałem rady, ale ciekawy pomysł:
http://www.starwars.com/video/the-empir ... back-uncut
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Chomikozo pisze: Miecz świetlny tego Sitha głupi że ja nie mogę, ale co zrobić.
No tak, walczącym na miecze świetlne rzadko w poprzednich filmach przydarzało się odcięcie dłoni więc taka osłona faktycznie wydaje się zbędna ;)
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Choć garda wydaje się czerpać ze smutnych doświadczeń największych Jedi, wykonanie jest karkołomne. Garda bardzo często wchodzi w kontakt z ciałem właściciela - pod nią powinna być metalowa osłona, która zapobiegnie np. amputacji kciuka albo przecięciu nadgarstka, jak w spoconej dłoni miecz się lekko przesunie.

Ale ok, suspension of disbelief :)

Awatar użytkownika
Chomikozo
Chuck Norris

Post autor: Chomikozo »

Cyel pisze:
Chomikozo pisze: Miecz świetlny tego Sitha głupi że ja nie mogę, ale co zrobić.
No tak, walczącym na miecze świetlne rzadko w poprzednich filmach przydarzało się odcięcie dłoni więc taka osłona faktycznie wydaje się zbędna ;)
Nie chodzi mi o wartość obronną takiego jelca, która przecież w normalnych mieczach jest niezbędny. Jak napisał Barbarossa, przy takim designie będzie dużo prościej samemu uciąć sobie łapy zanim zrobi to przeciwnik :wink:
Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Jak jest wyszkolony, by czymś takim władać, to sobie łap nie utnie. Jedi sami sobie modyfikowali miecze na różne sposoby, także ten nie powinien być niczym niezwykłym.

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Też myślę, że jeśli ktoś panuje nad swoim mieczem na tyle by odbijać strzały z blastera lub rzucać go na sporą odległość i ponownie łapać, to sam na swój jelec się raczej nie nadzieje.
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

ODPOWIEDZ