Freestylowe gadki
Moderator: Afro
Re: Freestylowe gadki
belcherzy powinni być w corach, to by bardzo ułatwiło
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
ta, deathstar z leadów byś zrobił ; p
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
hehe. U mnie od kiedy złamał mi się sztandar robi za bsb dopóki go nie naprawię
A na jaki format? chyba na 4k ; / kosztuje za duzo zdecydowanie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Dokładnie. Kończy ruch tak jak szedł i strzelać może tylko bezpośrednio do przodu (nie cały front arc jak Iron Blaster!).Marys pisze: Pamiętajcie, że czołg zasuwa jak aboma nie ma pivotów na końcu ruchu.
Mało tego, imho, żeby zrobić pivota do strzelania, to musi sie w tym kierunku poruszyć wydając minimum 1 SP.
Jeszcze raz gratki za znakomity wynik!
Ciekawe ile ja wytrzymam bez 2x 5 Mournfangów Klaps w dziąsło w Gdańsku zabolał, ale jeszcze nie wybił z głowy eksperymentów
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Takich kilka ciekawostek o steam tanku.
- ma terror
- strzela idealnie tam gdzie jest obrócony
-nie może gonić, overrunować, ani robić combat reformów
- nie ma greapshota
- ma terror
- strzela idealnie tam gdzie jest obrócony
-nie może gonić, overrunować, ani robić combat reformów
- nie ma greapshota
To ja mam pytanie. Skoro IB strzela jak canon, to w momencie strzału korzysta z zasad działa i maszyny wojennej, czy tylko działa bo jest rydwanem? To jest dla ogrów i bestii mega ważne pytanie.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Ciekwa interpretacja. Niestety błędna.Shino pisze:ironblaster tez strzela tylko bezposrednio do przodu, bo strzela jak cannon.
Cannons - Rulebook str 112:
"Nominate a point within the war machine's line of sight and that is not outside the cannon's maximium range"
Steam Tank - Empire Armybook str. 51:
"The Steam Cannon can only be fired directly ahead"
Widać różnicę?
Z tego co pamiętam, następne zdanie mówi, że następnie działo robi pivot w stronę celu. Ironblaster też robi pivot?Maciek P. pisze: Cannons - Rulebook str 112:
"Nominate a point within the war machine's line of sight and that is not outside the cannon's maximium range"
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Następne zdanie to o pivocie w dziale cannons:panterq pisze:Z tego co pamiętam, następne zdanie mówi, że następnie działo robi pivot w stronę celu. Ironblaster też robi pivot?Maciek P. pisze: Cannons - Rulebook str 112:
"Remember that war machines are allowed to pivot in the Movement phase, the better to bring your chosen target into the weapon's line of sight"
Abstrahując, że to dotyczy War Machines, a IB to rydwan to dalej żadnych ograniczeń, jak to jest explicite przy Steam Tanku, właśnie po to, żeby wykluczyć normalne strzelanie we line of sight (czyli front arc).