Wiecie, ja tam sie nie wyklocam. Ja gram na 2 czolgach

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
to znaczy że rydwan elficki może się piwotować tylko 9000000000000 razy w czasie tury ruchu... jak to się ma do:karlee pisze: a w praktyce jesli chcesz wykonac pivota w miejscu to wykonujesz pivota i 0.000000000001 cala ruchu, i juz wszystko zgodnie z zasadami![]()
Dokładnie takb_sk pisze:Pomysł z czołgiem, który musi się ruszać żeby spivotować był mój i będę go bronił. Bo rydwanu nie spivotujesz jeśli nie może się ruszyć i tak samo jest z czołgiem. Pivot jest częścią ruchu, żeby czołg sie ruszył musi na ruch przeznaczyć steam pointa. Pivot jest jak najbardziej darmowy, ale żeby sobie darmowo pivotować musisz mieć prawo do wykonania ruchu a do tego potrzebny jest steam point.
Ten czar nie działa na czołg. Tylko czary, które mają określoną siłę mają wpływ na czołg. Czyli ignorujesz ten czar.karlee pisze:Mi chodzilo o zakaz ruchu z czaru na normalnego chariota - i co wtedy ? Ruszac sie nie moze a pivotowac tak ?
Ale dobra, juz siedze cicho i bede sobie pivotowal dalej tanka za darmo
No dobrze, no ale brak wygenerowanych punktów na ruch, nie jest równoznaczne z zakazem ruchu, albo odebraniem prawa do ruchu.b_sk pisze:Pomysł z czołgiem, który musi się ruszać żeby spivotować był mój i będę go bronił. Bo rydwanu nie spivotujesz jeśli nie może się ruszyć i tak samo jest z czołgiem. Pivot jest częścią ruchu, żeby czołg sie ruszył musi na ruch przeznaczyć steam pointa. Pivot jest jak najbardziej darmowy, ale żeby sobie darmowo pivotować musisz mieć prawo do wykonania ruchu a do tego potrzebny jest steam point.
Przeczytaj mego posta jeszcze razpelcu pisze:
Ten czar nie działa na czołg. Tylko czary, które mają określoną siłę mają wpływ na czołg. Czyli ignorujesz ten czar.
To jaką statystykę Mv ma czołg? Maszynami bez obsługanów, też mogę sobie pivotovać jak mnie najdzie taka ochota?Lipti pisze:No dobrze, no ale brak wygenerowanych punktów na ruch, nie jest równoznaczne z zakazem ruchu, albo odebraniem prawa do ruchu.
Jeżeli maszyna, będzie miała specjalne zasady, które predysponują ją do tego to czemu nie?? Kiepskie porównanie. Pozatym czołg ma obsługanta w środku, nawet jak nie wygeneruje punktów pary.b_sk pisze:To jaką statystykę Mv ma czołg? Maszynami bez obsługanów, też mogę sobie pivotovać jak mnie najdzie taka ochota?
No dobrze, tylko że daj mi tutaj poparcie w zasadach. W warhamerze, jest wiele zasad nielogicznych, więc podejście takie jakie tutaj sugerujesz mnie nie rusza. Zadałem taki problem na forum, żeby mi ktoś wytłmaczył jak to jest na podstawie istniejących zasad, a nie jak się komuś wydaje i jak jest wg niego na logike. A jeżeli nie wiadomo jak to jest to niech sznaowna LL to uściśli ( i niech się zajmuje takimi rzeczami, gdzie nie wiadomo jak się zachować, a nie zmieniając zasady jak przy połowie punktów za ST), bo na różnych turniejach, różnie interpretują takie ruchy. Niechce mieć w czasie bitwy zonka, że coś w głowie poukładałem, a kolo mi nie pozwala, bo tego nie można robić.Shakin' Dudi pisze:B_sk ja tak gralem zawsze jak mowisz...i tak bede sędziowacjak zapewne i inni sędziowie wiec Lipti daj spokoj . Dam ci wytłumaczenie:
Aby skręcic samochodem wczasie jazdy niemusisz wykorzystywac paliwa tylko siłę swoich ramion aby skręcic kierownicą. Natomiast jezeli auto jest w miejscu to nijak nie mozesz skręcic...conajwyzej poruszyc kierownicą wto i we wteKPW?
Ale właśnie o to chodzi, że czołg nie ma zasady specjalnej mówiącej, że może sobie za darmo pivotować. Czołg ma zasadę, że kiedy się porusza to porusza się jak rydwan, a rydwan może spivotować w dowolnym momencie ruchu, a jak się nie rusza to nie pivotuje.Lipti pisze:Jeżeli maszyna, będzie miała specjalne zasady, które predysponują ją do tego to czemu nie?? Kiepskie porównanie. Pozatym czołg ma obsługanta w środku, nawet jak nie wygeneruje punktów pary.