Mastery 2013 - dyskusje
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Re: Mastery 2013 - dyskusje
cóż... po raz kolejny okazało się, że zabrakło nam pleców. można całymi stronami rozprawiać o kryzysie masterów, o braku dopływu świeżej krwi do warhammera, a gdy przychodzi do głosowania klub w 90% składający się z osób poniżej 18go roku życia nie dostaje mastera bo nie ma wystarczających znajomości. a niby skąd one miałyby być? rzadko jeździmy na mastery. pomijając stan armii, rodzice niechętnie puszczają młodych na odległy turniej z noclegiem. dlatego chcieliśmy by master przyjechał do nas. niestety beton okazał się zbyt twardy. powiem wam, że czuję się bardzo zdemotywowany...
Jak widać pewniejsze są głosy na master na końcu Polski lub taki robiony przez "nową ekipę" aniżeli na master w centrum kraju, robiony przez sprawdzonych ludzi którzy co turniej zbierają dobre recenzje...
W imieniu klubu dziękuję wszystkim za zaufanie i głosy, od dzisiaj w takim razie Front Wschodni zaczyna przygotowania do mastera (a jak one wyglądają możecie zobaczyć w ostatnim filmiku z roku 2012
). Robimy turniej w jeden z ostatnich dwóch weekendów kwietnia (konkretna data jest jeszcze do dogadania z dyrektorem szkoły gastronomicznej). W związku z tym, prosiłbym bardzo o zgłoszenie się organizatorów chcących robić turniej w marcu i maju - być może trzeba będzie dogadać się co do terminu. Poza tym jako gracz też chciałbym wiedzieć, który master jest po Bazyliszku 
@Shinue: nie zniechęcajcie się. Nasz głos mieliście mimo iż się nie znamy
Znajomości o których piszesz wyrabia się po prostu jeżdżąc na mastery, poznając ludzi przy stołach do gry oraz po grach, zatem zabierajcie swoje cztery litery w pociąg i mykajcie do innych
Czasami o głosach na dany ośrodek decyduje też czy "oni przyjeżdżają do nas na mastera", zatem tutaj też tracicie niestety.

@Shinue: nie zniechęcajcie się. Nasz głos mieliście mimo iż się nie znamy

Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Chciałbym podziękować wszystkim którzy oddali głos na naszą kandydaturę 
Odnośnie terminu naszego mastera to myślę że wszystko szybko i bezproblemowo ustalimy ze Snotem
Karli - Szczyrk to: 25-26.05

Odnośnie terminu naszego mastera to myślę że wszystko szybko i bezproblemowo ustalimy ze Snotem

Karli - Szczyrk to: 25-26.05
Wisła Kraków.
Przede wszystkim chcialbym podziekowac za zaufanie, ciesze sie ze propozycja mastera o podwyzszonym standardzie znalazla poparcie w srodowisku, mysle ze idziemy tym samym w dobra strone
Moze DMS nie jest masterem ale bedzie w drugiej polowie marca - Zapraszam!
Zmieniamy nazwe naszego mastera na Orle Gniazdo.
Moze DMS nie jest masterem ale bedzie w drugiej polowie marca - Zapraszam!
Zmieniamy nazwe naszego mastera na Orle Gniazdo.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
dokładnie jak Karli napisał - żeby zdobyć zaufanie innych ludzi nie możecie być anonimowi - jak zaczniecie, nawet małą grupką odwiedzać inne imprezy, na pewno Wam się uda. Przykład Białegostoku jest tu jak najbardziej na miejscu - Karli z ekipą jeździli wszędzie i dostają głosy poparcia z całego kraju!
ja osobiście wybrałem Szczyrk i XIII Drakkar. Dlaczego?
- Znam tych ludzi i wiem, że oni również staną na głowie by impreza była dobra
- Chciałem, by był chociaż jeden inny niż euro format
- Termin - w wakacje wystarczy nam DMP, Kraków i Gdańsk (mega dobrze wspominam ten wyjazd), bo wiedziałem już wcześniej, że Krk w razie czego się dogada
Już wcześniej Wam mówiono - jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć.
Mam nadzieję, że w końcu się uda.
Pozdrawiam
D.
ja osobiście wybrałem Szczyrk i XIII Drakkar. Dlaczego?
- Znam tych ludzi i wiem, że oni również staną na głowie by impreza była dobra
- Chciałem, by był chociaż jeden inny niż euro format
- Termin - w wakacje wystarczy nam DMP, Kraków i Gdańsk (mega dobrze wspominam ten wyjazd), bo wiedziałem już wcześniej, że Krk w razie czego się dogada
Już wcześniej Wam mówiono - jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć.
Mam nadzieję, że w końcu się uda.
Pozdrawiam
D.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Widzę, że zaczyna się czytanie pomiędzy wersami, albo interpretacja wierszy co autor miał na myśli. IMO nikt czegoś takiego nie napisał.A który master będzie słabszy od Waszego i który powinien wypaść?
zbędne prowokowanie na pewno nie pomaga. Do nikogo nie możesz mieć pretensji o to, ze ludzie woleli zgłosować na ośrodki/kluby które znają -chyba, że do siebie
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Uważam że zasługujecie na Mastera we Włocławku dlatego SS oddał na was swój głos, niestety Jankiel ma dużo racji poziom organizacji masterów bardzo się poprawił i ciężko się przebić przez dobre oferty chyba tylko Laik zmiażdżył wszystkich swoją ofertą, musicie jeździć jeśli mama was z domu nie puszcza to nie dziwcie się że niektórzy boją się że mama da wam szlaban na weekend w którym organizujecie swojego mastera.
Na niektóre rzeczy trzeba czasu, od nas kredyt zaufania macie i to się raczej nie zmieni, próbujcie aż się uda.
Na niektóre rzeczy trzeba czasu, od nas kredyt zaufania macie i to się raczej nie zmieni, próbujcie aż się uda.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Ja chłopaków z Włocławka poznałem na innym masterze, bodajże w Białymstoku czy w Gdańsku, więc chyba jednak trochę jeżdżą.
Ja jestem zwolennikiem nowych miejsc, bo zawsze można coś poprawić. Dlatego głosowaliśmy i na Włocławek i na Szczyrk, który jest daleko za lasami i górami. Szkoda włocławka, szkoda naszych 2 głosów za JH i Bazyla. Trudno - next time.
Włocławek - zróbcie coś co zrobił kiedyś Białystok, coś w stylu East Games United.
Spróbujcie zrobić turniej alla master - 2 dni grania, odrobinę wyższa wejściówka, wypasione nagrody, fajna impreza z soboty na niedzielę.
Tak zaczynał Białystok i im się udało zdobyć na tyle poparcia, że kolejny rok z rzędu dostają prawie maksimum głosów.
Myślę, że na taki event przyjechała by spora część graczy z Warszawy, Łodzi, Bydgoszczy, Mazur czy Białegostoku.
Nie ma co się poddawać, nie trzeba mieć imprezy klasy master i tych cholernych 300 punktów do zupełnie nierzetelnego rankingu, żeby zrobić super imprezę. Bez obrażania się i narzekań - uszy do góry i brać się do roboty!!!***
**** od razu podpowiem,
Od Bazyliszka do Białegostoku widać sporą dziurę, nawet jeśli ktoś zmieści tam jeden master to i tak jest tam miejsce na 2 duże imprezy.
Pokażcie na co Was stać i zróbice 2 dniowy lokal na zasady nowego euro wtedy. Ja Wam gwarantuję minimum z 15-20 osób z Wawy. Pozdro!
Ja jestem zwolennikiem nowych miejsc, bo zawsze można coś poprawić. Dlatego głosowaliśmy i na Włocławek i na Szczyrk, który jest daleko za lasami i górami. Szkoda włocławka, szkoda naszych 2 głosów za JH i Bazyla. Trudno - next time.
Włocławek - zróbcie coś co zrobił kiedyś Białystok, coś w stylu East Games United.
Spróbujcie zrobić turniej alla master - 2 dni grania, odrobinę wyższa wejściówka, wypasione nagrody, fajna impreza z soboty na niedzielę.
Tak zaczynał Białystok i im się udało zdobyć na tyle poparcia, że kolejny rok z rzędu dostają prawie maksimum głosów.
Myślę, że na taki event przyjechała by spora część graczy z Warszawy, Łodzi, Bydgoszczy, Mazur czy Białegostoku.
Nie ma co się poddawać, nie trzeba mieć imprezy klasy master i tych cholernych 300 punktów do zupełnie nierzetelnego rankingu, żeby zrobić super imprezę. Bez obrażania się i narzekań - uszy do góry i brać się do roboty!!!***
**** od razu podpowiem,
Od Bazyliszka do Białegostoku widać sporą dziurę, nawet jeśli ktoś zmieści tam jeden master to i tak jest tam miejsce na 2 duże imprezy.
Pokażcie na co Was stać i zróbice 2 dniowy lokal na zasady nowego euro wtedy. Ja Wam gwarantuję minimum z 15-20 osób z Wawy. Pozdro!
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Kalafior bardzo dobrze prawi. Faktycznie zapomniałem o naszym East Games United. Organizacyjnie robiliśmy mastery dwa lata przed tym zanim dostaliśmy mastera. Do tego zrobiliśmy jeszcze Rycerzy Okrągłego Spodka. Obie imprezy były ze wsparciem finansowym z zewn. dzięki czemu mogliśmy sobie pozwolić na nagrody i puchary, które zachęciły do przyjazdu osoby z innych miast. Sami też nabraliśmy wtedy doświadczenia przy robieniu dużych, dwudniowych imprez, narobiliśmy też sporo makiet i stołów. Jeśli zrobicie dwudniowego lokala z ciekawymi udogodnieniami, przynajmniej na obecnym poziomie masterowym to za rok macie to pewnie jak w banku 

Dokładnie jest miejsce na 2 duże imprezy do terminarz masterowy jest dość słaby (tzn. większość w wakacje) .Cauliflower pisze: Od Bazyliszka do Białegostoku widać sporą dziurę, nawet jeśli ktoś zmieści tam jeden master to i tak jest tam miejsce na 2 duże imprezy
Jeden slot chcemy zając DMŚ (23/24 lub 30/31 marca) - które pomimo że jest lokalem, daje marne 100 do ligi i jest za górami, za lasami, to regularnie ściąga 75-85 osób

swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
PS. Czy jakiś ośrodek zapełni tę dziurę ?? Chłopaki, marzec to dobry termin. Bierzcie go bo potem znów będzie ścisk, master co 3 tygodnie i płacz, że frekwencja nie dopisała.
Wacham sie 
Ale 2 imprezy pod rzad w wawie to slaba opcja.
Pozostaje Krakow, Poznan, łódź do zapelnienia tej luki.
Jakby DMP było na poczatku sierpnia to Ja bym najchętniej brał koniec wakacji.
Ewentualnie poczatek wrzesnia - przy zalozeniu ze Silesian odbędzie sie pod jego koniec.

Ale 2 imprezy pod rzad w wawie to slaba opcja.
Pozostaje Krakow, Poznan, łódź do zapelnienia tej luki.
Jakby DMP było na poczatku sierpnia to Ja bym najchętniej brał koniec wakacji.
Ewentualnie poczatek wrzesnia - przy zalozeniu ze Silesian odbędzie sie pod jego koniec.
Dobry terminLaik pisze: Jeden slot chcemy zając DMŚ (23/24 lub 30/31 marca)

Master w Krakowie będzie w czerwcu.
Wisła Kraków.