Nagrody za ligę.

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

Zablokowany
Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nagrody za ligę.

Post autor: Xet »

Hej,

Mam taka propozycje dodatkowa. Na pucharze za DMP od 2 lat nie było updatow. Nie ma tam Rogatego sprzed 2 lat i nas sprzed roku, w tym roku dojdzie już 3 brakujaca tabliczka. Może warto byloby się tym zajac przy okazji nagrod za lige… wygrawerowac zalegle tabliczki + jedna która pojawi się już za 3 tyg chyba nie będzie probleme. Szafa który się tym zajmowal już chyba nie ma z WFB za wiele wspolnego, wiec mysle ze bylaby to dobra akcja.

Pzdr
Thurion

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Xet pisze:
Hej,

Mam taka propozycje dodatkowa. Na pucharze za DMP od 2 lat nie było updatow. Nie ma tam Rogatego sprzed 2 lat i nas sprzed roku, w tym roku dojdzie już 3 brakujaca tabliczka. Może warto byloby się tym zajac przy okazji nagrod za lige… wygrawerowac zalegle tabliczki + jedna która pojawi się już za 3 tyg chyba nie będzie probleme. Szafa który się tym zajmowal już chyba nie ma z WFB za wiele wspolnego, wiec mysle ze bylaby to dobra akcja.

Pzdr
Thurion
Hmm - pomysł bardzo dobry ale nie wiem czy jest wykonalny bo mamy dość skąpy budżet i mało czasu - zwłaszcza że już złożyłem dyspozyje na wykonanie tabliczek.

Ale moża coś spróbować - niech ktoś (nie wiem u kogo jest puchar) wyśle mi mailem (nie na PM-ce) dokładny tekst i wymiar tabliczek oraz jaką czcionką tekst był napisany na wcześniejszych tabliczkach + kilka innych detali o które pewnie dopytam w mailu.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

grawer moze cos takiego wykonac nawet w ciagu 24h. warto, warto :).

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

CzarnY pisze:grawer moze cos takiego wykonac nawet w ciagu 24h. warto, warto :).
Tam gdzie robię troche dłużej oraz kasy mamy ile mamy i nikt ze swojej raczej dorzucić nie bedzie chciał.

Jak dostanę maila na priv to się pomyśli jak napisałem wyżej - narazie jednak nic nie dostałem.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

info od Thuriona
Hej, oto dokladne zdjecia blaszek z wymiarem:
Obrazek
Obrazek

dane na blaszki:
DMP
2007

Marek Buszkiewicz
Jakub Jankowski
Tomasz Jarmoliński
Robert Mrozek
Piotr Szmajewski
DMP
2008

Adrian Choromański
Krzysztof Kołtan
Łukasz Łuczyński
Karol Pietrowicz
Adam Rzymowski

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jak sie nagrody i dyplomy podobly?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Spoko, chociaz na moim byl elf ;/ ^^

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Nie grasz nimi ?? :P Z pucharami i dyplomami bylo wiele wariacji - ani ja ani Darek - dwie osoby , ktore sie zajmowaly tym nie mogly byc na DMP i kombinatoryka z przekazywaniem dawaniem komus innemu do sklejenia byla duza , mam rozumiec , ze na koniec wszystko poszlo dobrze?

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Bardzo fajne były nagrody za top3 zeszłych lig.

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

mozna zobaczyc jakies foto? nie bylem niestety na rozdaniu nagrod - ostatni pociag odjezdzal o 18.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Z osob , ktore dostaly ta nagrode moglby ktos zrobic fote? Z Darkiem sie sporo napocilismy nad tym wszystkim , a naprawde z checia chcialbym zobaczyc efekt koncowy...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dzieki Stasiu za fotke.
Chcialbym bardzo podziekowac Kerimowi za stworzenie statuetki i Pasiakowi za zrobienie deske pod nie.
Podziekowania rowniez dla Darka za koordynacje spraw z Kerimem. A o to sama statuetka:

Obrazek

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Ziemko pisze: Chcialbym bardzo podziekowac Kerimowi za stworzenie statuetki i Pasiakowi za zrobienie deske pod nie.
Podziekowania rowniez dla Darka za koordynacje spraw z Kerimem. A o to sama statuetka:
Główne podziękowania należą się na Kerima, bo on się napracował najwicej - model tej rzeźby jest zrobiony od początku i facet siedział nad tym kilka dni. Pomysł też w sumie fajny wyślony wspolnymi siłami - kometa o dwóch ogonach zwiastująca narodziny Sigmara i wojenny młot Ghal Mazaz są jednymi z najbardziej rozpoznawalnych symboli w WFB.

Fajnie ze wspólnymi siłami Ziemka i koleżanki od dyplomów, Moimi, Pasiaka i Kerima nagrody zostały wykonane.

Mnie i Ziemka nie było na DMP - niech ktoś napisze jak odbyło się wręczenie nagród :?:

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Dyplomy dla Top 20 zostały wręczone przez Bartka podczas 5ej bitwy.

Nagrody dla Top 3 zostały wręczone oficjalnie, podczas ogłoszenia wyników, przed ogłoszeniem wyników DMP.

Poszło sprawnie i zgrabnie :)

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Furion pisze:...
Dzięki za posta - bardzo dobrym Naszym pomysłem było to, że nagrody wręczane są na DMP - największym w Polsce turnieju.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Tez mi sie wydaje, ze to bardzo dobry pomysl byl - na turnieju obecna byla wiekszosc aktywnych graczy z Polski, mozna z tego zrobic coroczny zwyczaj. Notabene ladnie sie to kombuje z zakonczeniem ligi, akurat jest troche czasu, zeby to ogarnac i zadbac o nalezyte wynagrodzenie zwyciezcow.

Co w tym roku? Proponuje rozpoczac jakas dyskusje na temat nagrod za lige 2009/2010. Jakies propozycje? Wedlug mnie dyplomy dla top10-20 + statuetki jak w tym roku to bardzo dobry pomysl, wystarczy do tego podatek masterowy w wysokosci 50zl.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Formuła rozdawania nagród była jak najbardziej ok; czas też był wyśmienity - na DMP był każdy zainteresowany.
swieta_barbara pisze:Co w tym roku? Proponuje rozpoczac jakas dyskusje na temat nagrod za lige 2009/2010. Jakies propozycje? Wedlug mnie dyplomy dla top10-20 + statuetki jak w tym roku to bardzo dobry pomysl, wystarczy do tego podatek masterowy w wysokosci 50zl.
+1, o ile zachowamy obecny stan rzeczy. Chyba, że się ta sprawa ze ScorpiousX'em ruszy.

Myślę, że można założyć, że zostajemy przy opcji podatek 50 zł, który idzie na dyplomy top20 i statuetki top3, a równorzędnie prowadzić te dyskusje o sponsoringu ligii; jedno drugiemu w ogóle nie przeszkadza jak na razie ;)

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

swieta_barbara pisze: Co w tym roku? Proponuje rozpoczac jakas dyskusje na temat nagrod za lige 2009/2010. Jakies propozycje? Wedlug mnie dyplomy dla top10-20 + statuetki jak w tym roku to bardzo dobry pomysl, wystarczy do tego podatek masterowy w wysokosci 50zl.
Na nagrody w zupełności wystarczy, choć można się pokusić o podatek w wysokości 100-150 zł od Mastera i z cześci kasy ufunować np: koszulki dla graczy na ETC lub jakieś inne rzeczy na które warto wydać $$.

W czasach kiedy Liga WFB była sponsorowna przez GW za pierwsze miejsce był Army Deal (teraz SpearHead) w kwocie 100 funtów, za drugie batalion w kwocie 50 funtów i z trzecie była walizka w kwocie 30 funtów. Całość można było wymienić na tego ekwiwalent w dowolnych figurkach. Jeśli się pogada z kim trzeba to można by te nagrody kupić po kosztach z racji tego, że idą na nagrody (czyli dużo taniej). Top 3 otrzymywało też statułetki i dyplomy. Dyplomy były także wręczane za najlepszego gracza każdą z armii.

Myślę że można by się o to pokusić i kwota 100 od Mastera by w zupełności wystarczyła.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Uwazam, ze powinno sie rozgraniczyc Lige i ETC - nie jest to impreza dla wszystkich, wiec nie wszyscy musza chciec sie dokladac do koszulek. Co innego Liga.

Nagrody rzeczowe to fajna sprawa, ale nie sadze, ze komukolwiek z czolowki Ligi tak naprawde na nich zalezy. Zwlaszcza, ze nie zlozymy sie na takie nagrody, ktore faktycznie wynagrodza caloroczne zmagania o rezultat rankingowy. Tegoroczne nagrody byly IMO zajebiste - zarowno dyplomy, jak i puchary.

Natomiast wysokosc podatku masterowego jak najbardziej powinna byc uzgodniona juz teraz. Chwilowo rozmawiamy o opcjach 50 lub 100 zl, wyzszy podatek wydaje mi sie niepotrzebny.

Za tydzien postawie glosowanie w tej kwestii, tutaj jedynie chcialem pozbierac rozne propozycje.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Hmmm podatek zostal juz ustalony i nie wiem dlaczego mialby byc jeszcze raz przeglosowywany. Na pewno za rok beda tez takie statuetki i dyplomy dla top 20 ligi. Moznaby sie pokusic o statuetki dla najlepszego gracza kazda armia , tylko wtedy koszta wzrastaja i 100 zl od mastera jak nic.

Zablokowany