Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Piłka nożna

Post autor: smiejagreg »

Ze skargą na murawę to imho gruba przesada. Zresztą osiągnęli remis i będą mogli udowodnić swą wyższość na "superhiperdoskonale" przygotowanej murawie w domu :mrgreen: Nie wiem, po co w ogóle wyciagać ten temat. Skoro sędzia pozwolił grać, to gramy i już - obie drużyny mają te same warunki...

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

No dokładnie, jak by murawa się nie nadawała do gry to by sędzia grać nie pozwolił. Szukanie dziury w całym. Skoro na Camp Nou jest genialna to tam im przeszkadzać nie będzie i załatwią milan.

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Post autor: woolfik »

Ale wkońcu po coś są te mecze wyjazdowe i domowe. Milan gra mecz u siebie na "złej" murawie gdzie grają cały czas. Później Barcelona gra na swojej super murawie a z kolei Milan nie jest do takiej przyzwyczajony bo to wkońcu słaby klub, który nigdy nie grał na poziomie ligi mistrzów :wink:

Ingen175
Kradziej

"Głośny zakup" http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-a ... omosc.html

Co ten klub wyrabia #-o

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Myśle, że to akurat dobry zakup. Jako fan Milanu sam bym go chciał w drużynie.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Owszem, pod warunkiem utrzymania w składzie VP, warto może byłoby mieć Podolskiego jako zmiennika. Ale ON MA ZASTĄPIĆ VAN PERSIEGO :!: :!: :!: A to już zmienia ogląd całości. Raczej. Bo a nuż odpali i strzeli 30 bramek w sezonie [-o< :wink: .

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Ale przecież Podolski nie jest typową szpicą, jak miałby zastąpić Van Persiego?
Myślę, że Wenger ma inny plan.
Obrazek

Ingen175
Kradziej

Ale Van Persie odchodzi, tak czy inaczej. Więc po co w takim razie Podolski ?

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

no i Bilbao znowu już w pierwszym meczu eliminuje bardzo mocnego przeciwnika
reszta par nie jest rozstrzygnięta
Podolski tak strzeli w angielskiej 30 goli w sezonie jak Huntelaar dziś hattricka strzelił
szczyt jego możliwości to były 24 gole i to w 2 giej Bundeslidze :?
offtank Poldek:wink:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Po raz kolejny zaskakuje mnie Hannover96. Cały czas mają szanse...
DZIKU - co do 30 goli Podolskiego - patrz moje emoticony...

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

ja po prostu ciekaw jestem ile osób lubiłoby arsenal gdyby
nie Polacy tam.. tak jak kiedyś na tym forum temat piłkarski był najeżdżany
przez Celtów bardziej celtyckich od tych z Glasgow #-o

Ingen175
Kradziej

Ja lubiłem, nawet bardzo. Ale to było hmmmm prawie dekadę temu. Henry, Vieira czy Ashley Cole. A teraz lubię Arsenal za Szczęsnego i Van Persiego. I nie zamierzam się z tym kryć 8)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kibicuję Arsenalowi od czasów początków Bergkampa w tym klubie, jeszcze wtedy o Polakach się nie śniło nikomu, generalnie nie ma dla mnie wielkiego znaczenia, czy Polacy grają w nich, czy nie. Dla Polaków oglądam mecze Dortmundu, choć samemu klubowi nie kibicuję. Dla mnie od zawsze była Barca a potem dołączyli Kanonierzy - po prostu lubię style gry tych zespołów :wink: .

EDIT 2012,03,31
Niestety - znowu wróciła stara słabość z początków sezonu - beznadziejna gra w obronie Arsenalu i kompletny brak rozegrania piłki. I widać, jak bardzo brakuje Cesca w tym zespole. Arteta to chybiony zakup, nie jest w stanie zastąpić Fabregasa nawet w 10% :(

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Sędziowie we wczorajszym meczu Catania-Milan to porażka. Pełno nie słusznie podyktowanych spalonych i do tego nieuznana piękna bramka Robinho. Widział ktoś wczoraj zachowanie Tello gdzie Barcelona dostałą rzut karny? Każdy "normalny" napastnik chciałby strzelić gola, ale on sie zatrzymał i sie położył na ziemi. Według mnie nie powinno tam być tego karnego.

Ingen175
Kradziej

Ahahaha, widziałem. Niedługo napastnicy za samą swoją obecność w polu karnym będą dostawać rzuty. Kpina z footballu. A potem mówi się, ze to Real wygrywa dzięki karnym z "du*y". Jak widać klub z Katalonii święty nie jest, i karne w nagrodę dostaje.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Faulu na Tello też bym nie podyktował. Za to była inna sytuacja w pierwszej połowie, gdzie jeden z graczy Barcy był przez długi czas szarpany i w końcu przewrócony w polu karnym przy jakimś stałym fragmencie i sędzia nie podyktował ewidentnej jedenastki. Do bani to sędziowanie w Hiszpanii. Co kolejka takich "rodzynków" jest pełno...

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

gdyby wczoraj Real nie wygrał tak wyraźnie też można by się przyczepić... Ramos już w pierwszej połowie powinien wylecieć... A nie dostał drugiej żółtej do końca meczu... Rzut wolny na cztery:jeden też się nie należał...

a co do sytuacji Tello... Karny był ewidentny, skupiliście się na tym, że zwolnił, a zwolnił, bo Martinez trzymał go ręką za biodro... ale oglądać można wybiórczo :wink:

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Ale i tak to co sędziowie we Włoszech robią bije wszystko :D . Mam nadzieje na sprawiedliwy rewanż w 1/4 LM.

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Ingen175 pisze:Ale Van Persie odchodzi, tak czy inaczej. Więc po co w takim razie Podolski ?

Co za brednie. Niby skąd to wiesz?
Podolski to nie środkowy napastnik. Pewnie będzie grał za Gervinho, który szału nie robi.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Otóż to. I właśnie taką mam nadzieję. Jakby sprzedali Almunię i paru graczy z pola, to może starczyłoby na Podolskiego... Aby tylko utrzymać VP. A jak go sprzedać, to za baardzo ciężką kasę... Choć wolałbym nie [-o< .

ODPOWIEDZ