1) tak, tylko nie do treemanabless pisze:Elfy moga teraz dolaczac do forest spiritow?
Ktos wspominal, ze warhawki maja stare hit and run? True?
Możecie dać dokladny opis moonstona, pls?
2) maja zasade fast cav. hit and run nie maja
Moderator: Gremlin
1) tak, tylko nie do treemanabless pisze:Elfy moga teraz dolaczac do forest spiritow?
Ktos wspominal, ze warhawki maja stare hit and run? True?
Możecie dać dokladny opis moonstona, pls?
Witaj!fario pisze:Z racji tego, że jest to mój pierwszy post w dziale WE witam wszystkich serdecznie!
No nie chce wyjść inaczejNajpierw rozpatrujemy znoszenie się zasad wewnątrz jednego oddziału, potem dwóch oddziałów wobec siebie. W przypadku, gdy oddział A ma ASF i ASL oraz inicjatywę 5, a oddział B ma ASF oraz inicjatywę 5 to oddziałowi A ASF i ASL się znoszą nawzajem i nie ma ani jednej z tych zasad. Oddział B nadal ma ASF i inicjatywę wyższą lub równą, więc ma przerzuty.
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
No właśnie zapis riders only jest przy ASFie i Devastating charge, więc zamysł chyba jest tutaj że oba modele mają frenzy, inaczej byłoby tak samo dopisane riders only.Shino pisze:kto oprocz herosow moze miec magiczna kose w wochu? juz nie mowiac o jej powtarzaniu?Dębek pisze:Imo te magiczne strzały można dowolnie mnożyć na wielu oddziałach.
Przecież dowolna ilość unitów może mieć magiczne kosy w wochu i nikt z tego powodu nie płacze. Nie ma zapisu, że dany rodzaj strzał to upgrade tylko dla jednego unitu, więc co tu kombinować.
gdyby tylko jezdzcy mieli frenzy to bylby zapis (riders only) przy statline.Niemniej jednak wydaje mi się że jelonki nie dostają fenzy,
Choc w sumie flluffowo to jezdzcy maja szal, wiec z przymruceniem oka bym patrzyl na to frenzy dla jeleni. Na pewno napisali by wprost gdyby mialo jedno i drugie miec frenzy.
Cóż skoro tak mówisz to wychodzi na to, że na jeleniach mamy 2 ataki. Myślałem że jest na to jakaś dodatkowa zasada, która mówi że frenzy daje +1 atak na cały model, ale jak się teraz nad tym zastanawiam to nie miałoby to sensu, bo nie wiadomo kto wykona atak.Shino pisze:gdyby tylko jezdzcy mieli frenzy to bylby zapis (riders only) przy statline.
Pewnie że się nie zgadzam,co nie znaczy że się z tym nie pogodziłem. Jakie mam wyjście? Pojde na turniej na Narbutta i zaraz dostane obskok że gram na nielegalnej rozpie, bo w AB jest zapisane enchanted arrows. Niestety mój głos raczej nie będzie miał takiej siły przebicia jak Twój czy innych weteranów tego forumShino pisze:czyli juz zgadzasz sie ze mna, ze strzaly to magic itemy?
Nie jest powiedziane że "model" ma extra attack tylko "troops" więc skoro zasadę ma i dół i góra to powinni oboje dostać +1A. Po coś jest ten dopisek rider only lub mount only w innych jednostkach.Opos pisze:Raczej jeden, modele z frenzy dostają zasadę "extra attack", a ta dodaje jeden dodatkowy atak dla całego modelu, więc logiczne, że dostaje go góra, jako, że lepiej klepie
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
co to za głosowania? Ile osób jest uprawnionych? ;P nie bardzo ogarniam hierarchie battlową jeszczehypnotic pisze:A z tymi strzałami to też nie jest takie jednoznaczne, poczekajmy na głosowanie.
To dwuznaczne zapisy w AB komplikują nam życie. Na każdym turnieju jak jest spor o zasady to wszyscy idą do Shina wiec raczej ułatwia nam życie a nie komplikuje. Inna sprawa z tym, że wyłapuje wszystkie te dwuznaczne zapisy w bookachDębek pisze:Shino, koniecznie musisz wrócić na LS. Znów będziesz mógł komplikować ludziom życie ex cathedra.
"Banda mądrali" uściślająca zasady według "widzi mi się"Me_gusta pisze:co to za głosowania? Ile osób jest uprawnionych? ;P nie bardzo ogarniam hierarchie battlową jeszczehypnotic pisze:A z tymi strzałami to też nie jest takie jednoznaczne, poczekajmy na głosowanie.
M10bless pisze:A co z unicornem? Jakie ma zasady?