a wiesz jak szaleją z tym spellem speary ?Rabsp pisze:ale DP maja z naszych jednostek najwięcej ataków(bo sa jeszcze konie)
Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Master of reality
- Oszukista
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
I sold my soul for rock'n roll
ogolnie chodzilo mi o jednostki ze speciali
ale jak ustawisz 50 spearmanów w hordzie to moga poszalec ^^ tylko teraz pytanie... kto w to zaszarzuje?
DP maja ta przewage, że maja dluzszy zasieg szarzy i sa bardziej mobilni, szybciej dochodza do wroga.
mi ogolnie sie sprawdzili i narazie jestem zadowolony pogramy zobaczymy
Pozdrawiam
ale jak ustawisz 50 spearmanów w hordzie to moga poszalec ^^ tylko teraz pytanie... kto w to zaszarzuje?
DP maja ta przewage, że maja dluzszy zasieg szarzy i sa bardziej mobilni, szybciej dochodza do wroga.
mi ogolnie sie sprawdzili i narazie jestem zadowolony pogramy zobaczymy
Pozdrawiam
dobra dobra, bez ironi prosze
nie każdy grał juz na 8ed 1000 bitew jak Ty ja troche poczytałem w lipcu, a teraz dopiero co się zabrałem za 8 na powaznie po DMP
jak narazie, ten czar najbardziej mi sie spodobal... odwraca losy bitwy w 1 ture CC
6 z Lifa tez dosc dobrze sie sprawdzilo na klocek 40 horrorów. Po 2 dwellersach klocek stopniał do 9
nie każdy grał juz na 8ed 1000 bitew jak Ty ja troche poczytałem w lipcu, a teraz dopiero co się zabrałem za 8 na powaznie po DMP
jak narazie, ten czar najbardziej mi sie spodobal... odwraca losy bitwy w 1 ture CC
6 z Lifa tez dosc dobrze sie sprawdzilo na klocek 40 horrorów. Po 2 dwellersach klocek stopniał do 9
No faktycznie, ciężko zauważyć moc czaru, który daje bonus +6 do siły całej jednostce
A gdybyś na horrorach użył life+shadow, to w jedną turę zredukowałbyś je z 40 do 7
A gdybyś na horrorach użył life+shadow, to w jedną turę zredukowałbyś je z 40 do 7
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
To trzeba było tak żłożyć magów
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=616245#p616245
Skuteczność gwarantowana
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=616245#p616245
Skuteczność gwarantowana
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
no wlasnie sek w tym ze chcialem zagrac bez tego malego maga 1lvl wogole ale jest ryzyko ze arcy z shadowem nie dostanie tego co trzeba...
mam pytanko... czy jak np. rzucilem 2x 6 na generowanie PD, to wykorzystać BoS, JotD i dodatkowe kostki za kazdego maga na szóstkach moge jak zwolni mi sie miejsce w PDkach ?
mam pytanko... czy jak np. rzucilem 2x 6 na generowanie PD, to wykorzystać BoS, JotD i dodatkowe kostki za kazdego maga na szóstkach moge jak zwolni mi sie miejsce w PDkach ?
tak jak na poczatku myslelm, ze cos sie z niego da wycisnac, tak teraz uwazam, że przy takiej ilosci maszyn jakie beda sie pojawiac na stolach, bardzo duzej ilosci czarów mogących zagrozić naszemu smoczkowi i steadfastowi sam SD nie wystarczy... DE maja ta przewage, że maja w rarach hydranty, wiec mozna pograc na duzej ilosci LT, ale u HE moze byc ciezko...Szymon pisze:.I czy Star dragon ma sens bycia w rozpisce?
NieRabsp pisze: mam pytanko... czy jak np. rzucilem 2x 6 na generowanie PD, to wykorzystać BoS, JotD i dodatkowe kostki za kazdego maga na szóstkach moge jak zwolni mi sie miejsce w PDkach ?
W fanowej jak najbardziej. W realiach turniejowych nie za bardzo.Szymon pisze:I czy Star dragon ma sens bycia w rozpisce?
No niestety, też wolałbym inaczej. Ale jest jasno napisane, że generowanie PD jest na początku fazy.
jesli udowodnisz ze obrazenia z miscastow pochodzą od przeciwnika to jak najbardziejPłaszcz Mistrza Wiedzy Tajemnej 40 punktów
Po włożeniu bladoszarej opończy właściciel zdaje się być niczym
więcej, jak tylko bezcielesną iluzją.
Właściciel i jednostka, w której walczy, uzyskują Magiczną
Ochronę na 2+ przeciw atakom magicznym przeciwnika.
Ochrona nie ma zastosowania przy strzelaniu i w walce wręcz.
edit:
w anigelskim pisze troche inaczej - '[...]]caused by spells.'
niestety jednak miscasty to nie czary ale cos innego...
tak samo banner of world dragon nie broni przed tym
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2010, o 13:42 przez Szmyt, łącznie zmieniany 1 raz.