Nie wiem czy to literówka czy celowa zmiana ów jednej literkiDębek pisze: Myślę, że porównując DoW do DoCh Furion miał na myśli DoW już po wzmocnieniu go w ramach BP.

Moderator: Barbarossa
Nie wiem czy to literówka czy celowa zmiana ów jednej literkiDębek pisze: Myślę, że porównując DoW do DoCh Furion miał na myśli DoW już po wzmocnieniu go w ramach BP.
* chodzi o ucięcie marauderów slanesha w beastach na potrzeby szamanówczy jesteś za dopuszczeniem na następnym lokalu mieszania się Wochu z Bochem na zasadzie
jednostka spec->rare
jednostka core->spec
Herosi i przedmioty nie przechodzą.
bohaterzy mogą siedzieć tylko w oddziałach z 'macierzystej armii'*
a) Tak
b) Nie
c) Nie mam zdania
Szafa, nie udawaj że nie ogarniaszszafa@poznan pisze:Literówka rzecz jasna - chodziło mi naturlanie o Woch ;D skoro to podobne armie, to dlaczego DoW ma bonusy a Woch nie?
DoW + BP + 15 mengili > Woch. i to duże >[/size]Furion pisze:Szafa, nie udawaj że nie ogarniaszszafa@poznan pisze:Literówka rzecz jasna - chodziło mi naturlanie o Woch ;D skoro to podobne armie, to dlaczego DoW ma bonusy a Woch nie?
BP + DoW = WoCh.
Mengile i działa są skrajnie wyzute z klimatu, więc zawsze rozpatruję WocH bez takich cudów, stąd będe sie trzymał wersji DoW+BP > WochDębek pisze:Oczywiście pomyliłem się. Chodziło mi o Woch.
Szafa, to może tak:
DoW+BP+Mengile=Woch+Mengile / -Mengile
Dow+BP=Woch
więc Woch>BP i Woch>Dow
i może dlatego Dow ma boosty, a Woch nie ma![]()
P.S. powyższe to tak tylko dla jaj
a dlaczego akurat tak?Aldean pisze:, z ograniczeniami magii BP, i z brakiem zakazu potrajania slotu specjal
biedna ŻabciaŻaba pisze:Euro CS ssie - skavy i De są kadłubkami a VC nawet nie tknięte.
a na turnieju na BP niby nie?Żaba pisze:dodatkowo wszystkie rozpy danej armii na EUR CS-a wyglądają tak samo...![]()
bo VCety sa mega mocna armia ktorej prawie zadne ograniczenie nie robi... nowe BP i od razu Tomek wygral mastera, a i bez zmian by sie pewnie obyło... po prostu ktos dobry musial znowu pojechac na masteraFurion pisze:To co CS robi z VC to jakiś żart - ta armia jest zboostowana pod niebiosa.
Oczywiście da się zrobić sensowne ograniczenia - 4 wraithy, zakaz recastu popychaczki, helm / drakenhof zzera hero i już da się z tym grać.thurion pisze: bo VCety sa mega mocna armia ktorej prawie zadne ograniczenie nie robi... nowe BP i od razu Tomek wygral mastera, a i bez zmian by sie pewnie obyło... po prostu ktos dobry musial znowu pojechac na mastera
bo lepiej tworzyc rozpe nie lamiąc zasad niz pozniej w trakcie bitwy ich przestrzegac. 9 kostek mozna uzyc w euro, a generowac wiecej. kolejne bitwy i moze sie pojebac imo.thurion pisze:a dlaczego akurat tak?Aldean pisze:, z ograniczeniami magii BP, i z brakiem zakazu potrajania slotu specjal
zmienilbys tyle ze zaczely by grac 4 heraldowe klockowe armie demonow w stylu, 2x jugger (gienio,bsb),2xtecza +2x horki+2x blodki+2xfurie+2xpsy+2xseekerkiFurion pisze: Równocześnie dla demonów max 1 rare, bsb zajmuje slot rare, greater daemon zajmuje slot rare, max 2 latacze.
I czuję się jakby gracze WoCh-u chcący zwykłego ugrywalnienia, zostali przyrównani do jakiś pomyleńców robiących zamach na BPAle raczej chodzi o to, ze zaczął się wyścig szczurów. Każdy chce coś wyrwac dla siebie. A nie pomyśleliście tak przez chwile, ze ludzi z LS juz to nudzi, że im się nie chce wysluchiwac tego wszystkiego? Równie dobrze imperialiści moga powiedziec coś o słabościach i prostocie swojej armii. To samo WE, nawet jak się ludzie uprą to i HE, dwarfy. Aż dojdziemy do punktu w którym ludzie zapytają: A co z demonami? Są słabe, chcemy bosta.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Oni dostali to my tez chcemy... mam nadzieje ze LS nie bedzie kierowala sie taka argumentacja.Nie rozumniem doprawdy czemu możliwość łączenia bestii i wojowników była by większą ingerencją niż wziete trochę z sufitu przedmioty dla zielonych czy spoils of war dla najemników. Przywrócono stare "quell animosity" czarnym orkom ? To czemu nie przywrócić brania sojuszników ? To samo działanie, tylko w innej skali.
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Oni dostali to my tez chcemy... mam nadzieje ze LS nie bedzie kierowala sie taka argumentacja
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE