Nowe modele od GW

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Re: Nowe modele od GW

Post autor: Stan »

Rozszerzenie do silver tower - jakiś slayer priest, sloughterpriest, mag tzeentcha, rycek-anioł z łukiem. Podobno będą za połowę normalnej ceny, brzmi kusząco.

Obrazek

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Post autor: Dancaarkiiel »

Z tymi skrzydłami, "heroiczną" pozą i uber-koks pancerzem wygląda jak postać z pierwszego lepszego azjatyckiego mmo. x)
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Można go też skleić z lampionem:
https://www.games-workshop.com/en-GB/St ... hts-Azyros
Ale jak kupować ten zestaw to raczej dla pozostałej trójki a tego pana odsprzedać dalej.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Druchii pisze:Kubencjusz. Łyknąłeś to jak młody pelikan. Gratsy.
Dzięki ziom!

Awatar użytkownika
Malkolm
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malkolm »

Malkolm pisze:A może te gobliny to nie efekt Tzeentcha a wstęp do Spiderfang Grots? Mają kategorię na stronie GW. Ostatnio wyszły modele orków, może szykują się jakieś spidergroty jako armia? :mrgreen:

Kontynuując poprzednie wypociny - na warscrollu z WD Spidergroty nie mają powiązań z Tzeentchem , tylko "Destruction, Grot, Scuttling" więc możliwe że w Sigmarze przyszłe gobliny będą bujać się na sieci :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Loremaster
Oszukista

Post autor: Loremaster »

Fajne te figurki w większości. Widziałem że Quest można dostać za 375 zł. Mega cena jak na ilość figurek i całą resztę gry.

tiny
Chuck Norris

Post autor: tiny »

Możesz kupić już za 350zł w jednym ze sklepów internetowych ;)

Awatar użytkownika
Qsownik
Chuck Norris

Post autor: Qsownik »

A na stronie GW reklama Total War: Warhammer. I dwa hasła - 'buy the game' oraz 'collect the miniatures'. No i fajnie, że w grze jest Bretonnia.
Coś mi się wydaje, że jeśli gra będzie się dobrze sprzedawać a AoS nie, to chyba zrozumieją swój błąd.

Awatar użytkownika
Dalv
Mudżahedin

Post autor: Dalv »

Qsownik pisze:A na stronie GW reklama Total War: Warhammer. I dwa hasła - 'buy the game' oraz 'collect the miniatures'. No i fajnie, że w grze jest Bretonnia.
Coś mi się wydaje, że jeśli gra będzie się dobrze sprzedawać a AoS nie, to chyba zrozumieją swój błąd.
Oby właśnie tak było. Ktoś nagra się Empire, a potem wchodzi na stronę GW i widzi space marines w pokemonowych zbrojach z azjatyckich MMO jako wojowników Sigmara. :D

Swoją drogą patrzenie na streamach jak ludzie z innych krajów cisną z góry na dół po AoS krzepi serce 8)

Awatar użytkownika
Kruszyna
Mudżahedin

Post autor: Kruszyna »

Co tak cicho ostatnimi czasy, nic GW nie wypuszcza?
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Wypuszcza podstawki do 40k i farby

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Teraz będzie repack Broodlorda, Tech-priesta i kontenery.

Awatar użytkownika
salix

Post autor: salix »

witam

może nie powinienem się wypowiadać... a może powinienem- z warhamcem nie mam już nic wspólnego od kilku lat skończyłem na 6-7 edycji (warmaszynka to jest to) ale z utęsknieniem i sentymentem śledze forum i ogólnie warhamca. czy ktoś może wytłumaczyć co się dzieje w uniwersum tej niegdyś wspaniałej gry? moją najlepszą nacją są krasnoludy ale jak patrze na te nowe figsy to serce boli... nie żebym się czepiał czy cos bo figsy same w sobie są ładne- tylko co się stało z żelazną spójnością armii? może się nie znam ale wpychanie jakiegoś smokora w armię Kraśków- masakra. a te pseudo slayerzy- co to jest? i w ogóle poziom rzeżby figurek jest spoko tylko patrząc na ogół wszystkich armii widzę swoistą monotonię wydaje mi się że wszystko leci na jedno kopyto i nie ma już tej widocznej granicy między małymi kulkowatymi krasnalami a cukierkowymi elfami, teraz to wszystko jest takie jakieś dysproporcjonale i w ogóle. a te ceny? masakra warhammer powoli staje się produktem wysoce luksusowym i to po części zmusiło mnie do zmiany systemu. a co do ethernali fajna nacja ale strasznie zajeżdza manticową basileą a w ogóle to w tej armi figsy są łudząco podobne do space marinsów...

jak to się mówi komuno wróć- nie wiem dokąd zmierza gw ale ja nie dałem rady podążać razem z nim

pozdro
Kloc orków wbija się w 3 obslugantów i krasiowego master inżyniera- fartem wbija ino 1 rane, krasie oddają 5 ran i orkowie czmychają...po kilku nieudanych szarżach- kloc orków znika bezpowrotnie a inżynier spokojnie wraca do maszyny...

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

salix pisze:czy ktoś może wytłumaczyć co się dzieje w uniwersum tej niegdyś wspaniałej gry?
Nic się nie dzieje. Skończyło się. Chaos wygrał.

Awatar użytkownika
salix

chyba Burdel :P
Kloc orków wbija się w 3 obslugantów i krasiowego master inżyniera- fartem wbija ino 1 rane, krasie oddają 5 ran i orkowie czmychają...po kilku nieudanych szarżach- kloc orków znika bezpowrotnie a inżynier spokojnie wraca do maszyny...

Awatar użytkownika
Inglief
Mudżahedin

Post autor: Inglief »

Ależ oczywiście, że się dzieje. Chłopi w Imperium usiłują nie umrzeć z głodu, kultyści snują intrygi, orki tłuką się z kim popadnie po górach, a krasnoludy ćmią fajki przy Bugmansie narzekając na losowe tematy.

Łamagi co stworzyły Age of Sigmar nie tworzyły tego świata więc nie mają co do niego głosu
"This quiet offends Slaanesh! Things shall get loud now."

tiny
Chuck Norris

Post autor: tiny »

mowcie co chcecie ale warmahordes nie sa tansze od aos i wh40 wiec bez pitolenia,jedynie start jest tanszy bo gra sie mniejsza iloscia modeli...

Awatar użytkownika
salix

maszynka ma swoisty klimat gdzie każda jednostka jest cenna, warhammer to takie mięso armatnie fala troopsów zalewa inną falę troopsów by po 4 rzutach kośćmi zostało 5 jednostek. kwestia liczebności armii. zatrzymałem się na 7 edycji i przyjemnie grało mi się na ponad 2500 tyś. pkt (nie wiem jak z kolejnymi edycjami) i powiem, że na armię musiałem wydać sporo kapuchy a i tak kilka figsów musiałem proxować albo dawać zapychacze do oddziałów co średnio mi się podobało. druga kwestia- malowanie armii- jakbym miał malować 100 sztuk klonów to by mi ręka zwiędła, a tak masz max 2 takie same oddziały po 10 typa.

ps: czy tylko ja nie widze różnicy pomiędzy ironbreakerami, hamerersami a longbeardsami?
Ostatnio zmieniony 5 cze 2016, o 09:50 przez salix, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
salix

Qsownik pisze:A na stronie GW reklama Total War: Warhammer. I dwa hasła - 'buy the game' oraz 'collect the miniatures'. No i fajnie, że w grze jest Bretonnia.

i znowu miliony dzieciaków będzie siedziało godzinami przed kompem przy wirtualnym warhamcu nie mając żadnego wpływu na rozgrywke. takie coś wyplenia stare dobre spotkania przy pifku i przy figurkach i przy dyskusjach nad rozważeniem niejasnych sytuacji zasadowych,,,

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Zgadzam się, szkoda że gry na PC robią się bardziej popularne. Mimo wszystko trzeba ich zrozumieć bo świat idzie do przodu.

ODPOWIEDZ