Blog VegaMStudio

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Zablokowany
VegaMStudio
Chuck Norris

Re: Blog VegaMStudio

Post autor: VegaMStudio »

Nie nie żadne napięcie , ja poważnie pytałem bo nigdzie fajnej kolorystyki dlatego czekam na jakieś prace (nie zamierzam oceniac jakości ich wykonania tylko dobór kolorów), zdjęcia pyknę już z podstawka pewnie w nocy jak zawsze dopiero znajdę czas bo żonka męczy i trzeba ją ululać do snu hehe

VegaMStudio
Chuck Norris

finalna wersja
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Bardzo fajny dwarf. Efekt końcowy świetny =D> , szczególnie że te skull passowe modele są moim zdanie żałośnie zrobione (płaskie, dwuformowe z mało uwydatnionymi szczegółami)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

VegaMStudio
Chuck Norris

Arbiter Elegancji pisze:Bardzo fajny dwarf. Efekt końcowy świetny =D> , szczególnie że te skull passowe modele są moim zdanie żałośnie zrobione (płaskie, dwuformowe z mało uwydatnionymi szczegółami)
przyznam że powiedzieć że z przyjemnością to się malowało to bym zgrzeszył ... modele są paskudne ale właśnie dlatego pomalowałem ten model .. co do reszty oddziału to aż się boję ich do podstawek przyklejać

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

krasnal bardzo fajny, tylko tarcza mi się nie podoba, w porównaniu do reszty wyglada naprawdę kiepsko. No i chyba tej torby z tylu też już Ci się nie chciało dopieszczac ;)

Ale od przodu jak najbardziej super :)
Obrazek

Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

Post autor: maciek_89 »

"krasnal bardzo fajny, tylko tarcza mi się nie podoba, w porównaniu do reszty wyglada naprawdę kiepsko. No i chyba tej torby z tylu też już Ci się nie chciało dopieszczac ;)"

to samo rzuciło mi się w oczy:)
Ale tym nie mniej bardzo wysoki poziom =D>

Awatar użytkownika
kalcior
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kalcior »

Faktycznie nad tarczą można by jeszcze popracować ... ale sam efekt końcowy jest świetny ... zwłaszcza, że faktycznie te figurki nie są za fajne do malowania. Co będzie teraz mazane ??

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

wszystko ok
ale kolniezyk a wlosy ci zjechal ]:-> w sesie jego kolor (z tylu) mysle ze to dosc wazne ]:->
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

Fajny ale tarcza do bani :? może lepsza będzie jakaś niebieska z końcówkami złotymi ??:D
podpis usunięty z powodu zbyt dużego rozmiaru -- administracja

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Za to mi się tarcza właśnie podoba - nie wiem dlaczego uważacie, że jest słaba

Ale mógłbyś malować jakieś ciekawsze rzeczy niż warriorzy ze skullpasa :P
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

VegaMStudio pisze:
grahnar pisze:bardzo ładny nie mam nic do zarzucenia :) prawie takie jak moje tylko moje lepsze ;)
:) , a masz może jakieś fotki swojej armii ?? zupełnie nie mam pojęcia jak pomalować cały oddział może widok twoich oddziałów byłby dla mnie pomocny? jak byś był tak uprzejmy. chodzi mi o te konkretne modele czyli wojowników ze skull pass
bez przesady aż tak ładnie to nie maluję :) moje są lepsze dlatego że są moje :P

P.S. tych jeszcze nie pomalowałem do końca :)

P.P.S.juz wiem co mi się nie podoba :) krasnoludy nie robią przedmiotów z drewna nawet w podręczniku do nich napisane jest :) dlatego mnie tak razi ten drewniany trzon młota, ale to tylko takie fluffowe pierdzenie :P
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2009, o 18:07 przez grahnar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Post autor: Khunag »

Za%20to%20mi%20się%20tarcza%20właśnie%20podoba%20-%20nie%20wiem%20dlaczego%20uważacie,%20że%20jest%20słaba
Mi się podoba bardziej, niż młot, bardziej metalicznie wygląda :)
Ale%20mógłbyś%20malować%20jakieś%20ciekawsze%20rzeczy%20niż%20warriorzy%20ze%20skullpasa
Ale właśnie rzadko można zobaczyć te figurki fajnie pomalowane :)

...no chyba, że w takiej formie: http://www.chaos-dwarfs.com/images/snot ... sses08.jpg :wink:

Awatar użytkownika
TomaszT

Post autor: TomaszT »

Model fanie pomalowany, ja ze swoim też chwilę się męczyłem tylko trochę inny schemat kolorystyczny sobie wybrałem jak chcesz to zobacz tutaj: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=13460.

Co do uwag, to malowanie młota i tarczy mi jakoś nie leży. Gdybyś chciał zrobić efekt łuszczącej się farby to trochę inaczej bym do tego podszedł. Tutaj to niestety wygląda jak byś domieszał do metalika trochę niebieskiego a potem to przejechał drybrushem z samego metalika. W stosunku do reszty figsy, to nie bardzo to wygląda. Podoba mi się za to kolor brody, podałbyś jakiś przepis?

VegaMStudio
Chuck Norris

Ciężko mi powiedzieć jakie kolory bo na farbkach nazwy się pościerały a i mieszanek nie pamiętam na oko robiłem ...

ogólnie to jasny brąz jako podstawa , potem glazami z chesnuta i bronz ink nadałem cienie czyli nałożyłem tam gdzie ma być ciemniej , potem 3 rodzaje pasków co jaśniejszy coraz krótszy (1 na całość brody - tam gdzie jaśniej i tam gdzie ciemniej inkami przez nałożenie 3 jasnego odcienia daje fajny efekt) potem 2 i 3 rozjaśnienie brązem i żółta (z odrobina czerwieni) można użyć od razu pomarańczu byle nie samego tylko z brązem (jasność lepiej otrzymać przez rozjaśnienie białą brązu a nie dodanie więcej żółci) - im więcej czerwieni tym broda będzie bardziej ruda (nakładane jaśniejsza tam gdzie ma być najjaśniejsza broda )
na koniec 1 glaz praktycznie nie widoczny z czesnut inka (rozwodniony 10 razy) dla wygładzenia warstw i tyle

a teraz wrzuciłem na blat to... marne to modele więc pewnie na troszkę lepsze tt maznę
w sumie nic nie skończone dużo roboty przede mną , 8 kolesi
Obrazek

Awatar użytkownika
lewy
Kontakt:

Post autor: lewy »

jak na razie się nieźle prezentuje, czekam na całość

Awatar użytkownika
RAFIX
Falubaz

Post autor: RAFIX »

1 i 4 mają jakieś takie jedno poziomowe brody ale to chyba jeszcze poprawisz.
top od sztandaru jakiś taki... nie podoba mi się
Zapowiada się naprawdę nie źle, czekam na następną aktualizacje z niecierpliwością :D

VegaMStudio
Chuck Norris

Obrazek

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

VegaMStudio, naprawdę wielkie WOW! Świetne malowanie =D> =D> =D>
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

na tym zdjęciu to wyglądają na taki TT. Warrior był lepszy. Średnio mi się podoba ten niebieski wash (jak zgaduje) wciśnięty gdzie się da. Subtelnie nałożony w kilku miejscach byłby ok, a tak to troche kiepsko wygląda imo.
Obrazek

VegaMStudio
Chuck Norris

to jest TT więc jak na takie wygląda to git , oczywiście ten niebieski to nie ink , jest to mieszanka : hawk turquoise + scurfy green+darck green ink+ice blue i w końcowym efekcie nie będzie aż tak widoczne

Zablokowany