Czołgi
Moderator: #helion#
Re: Czołgi
chłopaki czytałem te erraty i nie moge znaleźć tych statystyk. Weź ktoś napisz je
Zwróćcie uwagę na nową erratę. W movement nie ma zapisku, że czołg po spaleniu szarży jedzie swoim pełnym ruchem. To znaczy, że po spaleniu szarży...stoi w miejscu.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Dziwne to... Przez tyle jeździł, że aż teraz ciężko sobie wyobrazić, czemu ma stać w miejscu... Ale za to nie będzie już na pałę jechał 15" i stał pół centymetra przed całą armią wroga
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
a to mnie coraz bardziej utwierdza w tym, zeby odpalić w bok od tego systemu i przejść całkowicie na okrąglaki, bo już mnie te kolejne poprawki poprawek coraz bardziej zniechęcają do grania ....... tylko szkoda prawie dwóch lat zbierania i czekania na malowanie mojej już dośc wielkiej armii ....
w erracie jest jeszcze ciekawsza rzecz, ale w dziale rulebooka; Stom, Thunderstomp, i breath ataki działają w CC ale są traktowane jako shooting a nie CC ataki, czyli z tego co kojarzę nie wliczają się do rezultatu jeśli się mylę w tej kwestii to mnie poprawcie
Generał w oddziale z +1 do LD też dostaje +1 ale regon w którym siedzi nie może brać od niego LD to też jest dobre
Generał w oddziale z +1 do LD też dostaje +1 ale regon w którym siedzi nie może brać od niego LD to też jest dobre
- Infernal Puppet
- Masakrator
Nieźle kombinujesz RAW-owcu ale nie tędy droga. To nie strzelanie tylko trafienia rozlosowywane jak strzelanie, coś jak impakty. Co wyniku walki oczywiście się liczą .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
żaden Rawowiec Infernal, po prostu pytanie i odpowiedź tak jest skonstruowane a nie inaczej, więc można doszukiwać się błędu, dla mnie ważniejsza była ta druga informacja, bo możliwe że razora na IC zamienię właśnie na +1 do LD, a dlaczego?? mam grand misia ze stubbornem w rozpie, dzięki temu reszta armii będzie mieć 10ld w zasięguco trochę poprawi sytuuację
Numer z generałem w kawalerii z +1Ld i 10Ld na ludzikach jest jak najbardziej legalny w świetle nowego FAQ. Testowałem to na Silesianie (razem ze stubbornem) i wyszło całkiem klawo. Oddział z gościem też ma 10, bo bierze Ld od najwyższej wartości w oddziale a nie z zasady Inspiring Presence .
Co do ataków typu thunderstomp to one nie są strzelaniem a tylko rozdzielane są jak strzelanie. Nie ma to wpływu na sposób zaliczania do wyniku walki.
Maciek
Co do ataków typu thunderstomp to one nie są strzelaniem a tylko rozdzielane są jak strzelanie. Nie ma to wpływu na sposób zaliczania do wyniku walki.
Maciek
Coś w tym jest, za często nie gram turniejowo, ale 8 na razie bardziej mnie odstrasza niż zachęca. Za to domowo wciągnąłem kolejnego ze swoich znajomych i prawdopodobnie zrobimy miks 6 i 7 ed, bardziej zasady 6 a armybooki 7ed i będziemy tak jeździć mi tam szkoda by było 6 lat zbieraniamati.pl pisze:a to mnie coraz bardziej utwierdza w tym, zeby odpalić w bok od tego systemu i przejść całkowicie na okrąglaki, bo już mnie te kolejne poprawki poprawek coraz bardziej zniechęcają do grania ....... tylko szkoda prawie dwóch lat zbierania i czekania na malowanie mojej już dośc wielkiej armii ....
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
spoko, zrobię chyba to co zrobił Shino, ostatnio jak go spotkałem, rozpakowywał demony 40k w cytadeli i pytał czy ja też odpadłem od battla, bo jego khemri stoją juz w szafce i czekają na lepsze czasy reasumując chyba imperium zakonserwuje się w szafce, a teraz odpalę space marines
Witam,
Takie pytanko nubka, działo czołgowe ma zasięg 18 cali ale czy moge powiedzieć, że strzelam na 17 i turlnąć 10 i potem jeszcze 10 ? czy moge strzelać tylko tak, zeby nie przekroczyć zasiegu 18 cali ?
Wielkie dzięki za odp.
P.
Takie pytanko nubka, działo czołgowe ma zasięg 18 cali ale czy moge powiedzieć, że strzelam na 17 i turlnąć 10 i potem jeszcze 10 ? czy moge strzelać tylko tak, zeby nie przekroczyć zasiegu 18 cali ?
Wielkie dzięki za odp.
P.