NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Re: NoWE.

Post autor: Azgaroth »

Plotek jest wiele :) Na jakimś angielskim forum ktoś pisał, że dostaniemy oddział amazonek z łukiem i jednym cyckiem, o leśnej hydrze też tam pisali, oraz o mega wyj....ej w kosmos monstrualnej kawalerii dwukitowej na jednorożcach/jeleniach :) Jeśli tak ma być, to wolę żeby WE zatrzymały się na zawsze na 6 edycji :)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Ja z utęsknieniem czekam na nowego booka, nie ważne są plotki – patrząc na nowe podręczniki jakie wydaje GW to naprawdę nie mamy się czego obawiać – są one dość zbalansowane, nie odstają od reszty.
Obecnie WE są kopane każdym nowym FAQiem i erratą, z każdym nowym bookiem odstajemy coraz bardziej…
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Pomimo mojego braku doświadczenia też pierwszą rzeczą, która wpadła mi do głowy to tylko nowy book. Jak będzie dobrze zrobiony to i nowych jednostek nie będzie trzeba ;)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Ale nowe jednostki zazwyczaj są bardzo fajne:
- eternale
- treekiny
- wildzi
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Te, które wymieniłeś to jedne z moich ulubionych :) Nie przeczę, że nowe jednostki mogą (ale wcale nie muszą) być świetne. Chodziło mi o to, że gdyby GW chciało iść po względnie najmniejszej linii oporu to nowy book by wystarczył :)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Nie sądzę żeby GW miało problem z ilością pracy potrzebną do wydania podręcznika WE, raczej to kwestia uwagi której WE nie poświęcają (co najwyżej karcąc je FAQami:D).
Jak kiedyś będzie nowy book to na 99,9% będą i nowe jednostki.
Jakaś jednostka a’la demigryfy/jelenie by się nam przydała:)

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Jaaasne :P . Jak znam GW dostaniecie jakiś forest swarm z króliczków i wiewiórek :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

A w shooting phase będą miotacze szyszek ;P

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Tak, a lasy będą bić z plaskacza wchodzących do nich gałęziami :P .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Taa, teraza to już jest ale dla kawalerii... :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Gdzieś szła jakaś plota, że book do WE zostanie napisany od nowa z powodu zbliżającej się książki Black Library o Orionie.

Więc pewnie sporo nowego fluffu pojawi się właśnie tam i jeśli interesują nas nowe jednostki itd. to obstawiam, że ta książka powinna być jakimś wyznacznikiem czego możemy się spodziewać.

@Laik kawa na jeleniach brzmi mega.... byle nie wydali figur tak tragicznych jak demigryfy (biegające KFC [-o< )
Nie zdziwiłbym się gdyby pojawił się jakiś swarm no i zapewne coś mega dużego, kosztownego i fhooy nieporęcznego przy przenoszeniu (czyt. Arachnok w O&G, Soulgrinder w DoCH, Tesla Cannon w EMP, Mortis Engine w VC, Stonehorn w OK itd.)
... ale do wiosny 2014 daleka droga i pewnie nie raz usłyszymy inne daty.... no i z pewnością przed WE jeszcze parę razy wyjdą VC, Demony, DE, HE, OK itd.
... i 9 ed role booka :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Jak wydadzą nowego booka to aktualne wzory modelli się zmienią wszystkie ? Np. Glade Guardzi, albo driady ?
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

http://www.blacklibrary.com/Downloads/P ... on-vow.pdf

Jak co to zamówiłem sobie jedna sztukę (sklep Vanahaim), gdyz pojawiła się ostatnio w końcu w oficjalnej sprzedaży. Jeśli ktoś chce to mogę zamówić więcej - podrzucę np na Babice.
xYz

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Deus pisze:Jak wydadzą nowego booka to aktualne wzory modelli się zmienią wszystkie ? Np. Glade Guardzi, albo driady ?
Raczej wszystkie się nie zmienią. Mozliwe nawet że nie zmienią nic, a tylko dodadzą nowe modele.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... permPage=1

przyczajony jeleń po prawej i jakis avatar ; )

Ready
Mudżahedin

Post autor: Ready »

http://www.forgeworld.co.uk/Warhammer/W ... _FIRE.html
To ten awatar;) nic do lesnych napewno;)

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

faktycznie #-o , no ale dziki jeleń może byc na rzeczy ^^

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Nawiązując do dyskusji w temacie z relacjami co by tam nie zaśmiecać.

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=994204#p994204
Tutajec pisze:Moze uzyja kilku pomyslow w naszych draftach. Z tych bardziej normalnych to bym widzial te lory magii, Luki z sila 4 i bsbka ktory nie traci luku.

Z takimi zmianami to mogę grać bez tych +200 pkt ;)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Ready
Mudżahedin

Jestem całkowicie za ! ;)

chodź tak ostatnio widzę pewna tendencje, że gracze WE domagają się przynajmniej najbiedniejszej normalności w naszej armii, cokolwiek na plus(choć by jedna strona flafu w podręczniku więcej), inni gracze z innymi armiami maja apetyt na przegięcia.

Ready
Mudżahedin

Poza tym taką obserwacje poczyniłem parę dni temu, jeśli chodzi o allegro to zawsze było po 30-40 ofert sprzedażny Leśniaków a teraz jest tylko 14 z czego prawdziwe elfy to 4 oferty reszta to jakieś inne figurki. Czy aby to może o czymś świadczyć? Zamówić przez MO tez graniczy z cudem w sklepach tez ubóstwo, jeden komplet treekenów w Failcast(czasami są niezłe konwersje i to bez GS) , jeden Glade Guard i wszystko, chyba jeszcze maga jakiegoś mi znaleźli. Czyżby to miły zwiastun jakiejś nieoczekiwanej niespodzianki??

Zablokowany