jak składacie swoje wampiry?

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

fajnie jakby mial :twisted:
na powaznie, to tylko elfiki mają, smoki, konie, orly go nie posiadają, a że SD ma 2I to prawie zawsze bije ostatni w challangach, ale za to ma 7 Woudnów :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

jedyna opcja na to bydle to zombiaki ;)

Awatar użytkownika
Dalv
Mudżahedin

Post autor: Dalv »

A teraz zagadka:
Jak zamierzacie dojśc zombiakami do tego smoka? Czy może liczycie na to, że gracz HE zaszarżuje na was smokiem? :lol2:

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Dalv pisze:A teraz zagadka:
Jak zamierzacie dojśc zombiakami do tego smoka? Czy może liczycie na to, że gracz HE zaszarżuje na was smokiem? :lol2:
Popychaczki?
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
F.E.A.R.
Wałkarz

Post autor: F.E.A.R. »

Ja miałem zamiar zrobić takiego lorda:
1 Vampire Lord @ 700 Pts
Magic Level 3
The Arkayne: Forbidden Lore [35]
The Arkayne: Master of the Black Arts [50]
Dreadlance [60]
Flayed Hauberk [25]

1 Zombie Dragon @ [275] Pts
Morgon82 ty chciałeś coś takiego:
1 Vampire Lord @ 725 Pts
Magic Level 3; Necromancy
The Martialle: Red Fury [50]
The Courtly: Walking Death [25]
The Bestialle: Infinite Hatred [25]
Dreadlance [60]
Crown of the Damned [35]

BTW zlepiłem jeszcze jednego:
1 Vampire Lord @ 705 Pts
Magic Level 3; Necromancy
The Martialle: Red Fury [50]
The Courtly: Walking Death [25]
The Bestialle: Infinite Hatred [25]
Blood Drinker [40]
Crown of the Damned [35]

Ale i tak w przełomowym momencie obleje głupotę :)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

ale sie moje oddziały sypły bo atakował w ghuli i w wrighty

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Post autor: Morgon82 »

Szczerze? W opcji na smoku w 2-3 turze szarzujesz, a jak juz raz zaszarzujesz to zwykle idzie juz lancuchowo. W walce wrecz glupoty nie musisz rzucac, wiec tak naprawde musisz zdac jakies dwie glupoty. Na Ld 10 szansa ze oblejesz w dwoch rzutach jest na tyle mala ze mozna zaryzykowac, a przedmiot wart jest swej ceny. Bez korony to zginiesz od byle armaty, z kolei z 3+ na dystansowe to przez przypadek ktos Cie zgladzi w combacie. Ja wole zaryzykowac ale miec najlepsza z mozliwych ochrone.

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Morrok pisze:jedyna opcja na to bydle to zombiaki ;)
blood knighci z przezutami go tez przemiela

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Ja pchnalem w Star Dragona szkielety i przekazalem WS generala. Wygrywalem kazdy jeden combat o muzyka albo normalnie o 1, ale nie chcial sie polamac, dopiero szarza eterycznego Black Coacha pozwolila mi wygrac o 3, do tego z magii smierci obnizylem mu liderke o 3 i wtedy juz sie polamal :wink:

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

o to niezle morgon ja tego jeszcze niepróbowałem ale dobry pomysł jest grać na 8 wrightach i dać im WS generała z GWepons i eterycznością przeczesali mi w ture blood knightów gdyz miałem frenzi i mósiałem szarzować

Awatar użytkownika
Morgon82
Mudżahedin

Wraithy sa w tej chwili najniebezpieczniejsza jednostka jaka dysponuja wampiry. Na szczescie demony je kroja bez milosierdzia, dlatego nie kazda wampirza rozpiska obfituje w hordy eterykow. I cale szczescie.

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Zgadzam się, na inne armie eteryki to młynek do mielenia mięsa. Tylko demony maja wszystkie ataki magiczne wiec eteryki nie maja racji bytu.
Ale np na imperium? Oprocz herosów to tam nic niema chyba magicznych ataków, a my wrightami budzimy terror a ludzka liderka 7 boli.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

najbardziej po górkę z eterykami maja O&G :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

To to już w ogóle jest katastrofa. Ostatni z kumplem obmyslilismy wampira ze scoutem i supernatural horrorem (pewnie wszyscy juz na to wpadli), bieganiem i w ogóle. W pierwszej turze staje na srodku armii przeciwnika, polowa odziałów zdaje terror. A jak ktos gra na goblinach to kaplica... :wink:
Testowal ktos to kiedys?
1 Vampire @ 200 Pts
Magic Level 1; Necromancy
The Bestialle: Hunter in th Dark [25]
The Severed: Supernatural Horror [25]
Tallisman of Lycni [10]
Flayed Hauberk [25]
Sword of Might [15]

Awatar użytkownika
Hrabia
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Hrabia »

mnich12 pisze:o to niezle morgon ja tego jeszcze niepróbowałem ale dobry pomysł jest grać na 8 wrightach i dać im WS generała z GWepons i eterycznością przeczesali mi w ture blood knightów gdyz miałem frenzi i mósiałem szarzować
10 punktów za sztandar magicznych, płonących ataków. Punkty żadne a już Ci nikt takiego numeru nie zrobi :) Ja nie ruszam się bez niego z domu gdy biorę Blood Knightów.
Zaszłyszane na jakimś turnieju:
- Twój WS?
- Tak

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

n anastepnym turnieju bede pamietał o tym sztandarze bo naprawde zal było ginąć od 8 eteryków

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Lasti pisze:To to już w ogóle jest katastrofa. Ostatni z kumplem obmyslilismy wampira ze scoutem i supernatural horrorem (pewnie wszyscy juz na to wpadli), bieganiem i w ogóle. W pierwszej turze staje na srodku armii przeciwnika, polowa odziałów zdaje terror. A jak ktos gra na goblinach to kaplica... :wink:
Testowal ktos to kiedys?
1 Vampire @ 200 Pts
Magic Level 1; Necromancy
The Bestialle: Hunter in th Dark [25]
The Severed: Supernatural Horror [25]
Tallisman of Lycni [10]
Flayed Hauberk [25]
Sword of Might [15]
Ja nie testowałem, ale też na podobny pomysł wpadłem. Ogólnie moze się sprawdzić ;] Z bieganiem niestety wszędzie nie dojdziesz, a inna kombinacja, czyli (scout/ latanie/ mieczyk z terrorem się nie mieszczą ;/)

Myślę jednak, że warte do sprobowania ;]

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

próbowałem na turnieju jakiś czas temu (turniej kultu na UW) :) całkiem fajny kombos, choć mi niestety nie za każdym razem się spłacał... najbardziej splewił w bitwie z Bretonią Dębka gdzie nie mogłem złamać 5 Yoemenów ze sztandarem :/ rzuty były niestety cieniutkie... ale później zrehabilitował się zabijając 3 Wild Riderów z szarży i poganiając resztę

wampir potrzebuje jednak kilku testów... największe zamieszanie robi przy tajnych rospach :)

Awatar użytkownika
Hrabia
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Hrabia »

Też myślałem nad taką kombinacją, ale jeszcze ze sztandarem (i tak nie gram na regeneracji :twisted:). Wtedy nawet kiepskie rzuty nie wyeliminują go tak szybko.
Zaszłyszane na jakimś turnieju:
- Twój WS?
- Tak

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

no właśnie mój był bsbekiem :D cały czas rzucałem 1,2 na trafienie, albo 1 na wounda... z resztą to nie był szczęśliwy dzień :D

ODPOWIEDZ