Nagrody za ligę.
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
- swieta_barbara
- habydysz
Re: Nagrody za ligę.
No to moze inaczej - czy ktos chcialby podrozenia podatku masterowego, ale jesli nie znajdzie sie pare osob, ktore by cos takiego poparly, to zostawiamy wszystko jak jest. Tegoroczne nagrody wypadly b. dobrze, a jak cos jest dobre, to najlepiej tego nie ruszac.
O ile te 10x 50zł starczyło w tym sezonie na te dyplomy + statuetki, to nie ma sensu tego podwyższać.
@Ziemko, Dalmar
A właśnie, starczyło tego podatku na te rzeczy?
@Ziemko, Dalmar
Starczyło choć Top3 Ligi (Robson, Ja i Młody) z jeszcze poprzedniej Ligi musiały dorzucić troche kasy od siebie żeby całość się zbilansowała.Furion pisze: @Ziemko, Dalmar
W związku z tym, że cześci na nagrody zostały wykonane w zasadzie także na przyszły rok, to za rok mamy w zasadze 500 zł do wydania w całości. Części do nagród są u mnie. W wykonanie takich nagród najdroższa jest robocizna lub koszt formy do odlewu, a wykonanie kilku kopi więcej już nie jest znacznym kosztem stąd z Ziemkiem zdecydowaliśmy że zrobimy od razu na przyszły rok.
Przychylam się do zdania Kacpra, że jeśli chodzi o Ligi vs. ETC i koszulki to był pomysł na szybko.Furion pisze:O ile te 10x 50zł starczyło w tym sezonie na te dyplomy + statuetki, to nie ma sensu tego podwyższać.
Ja jestem żeby podwyższych kasę do 100 zł i rozdać nagrody w kwocie i formie jaką proponowałem na przedostatnim post-cie. Moim zdaniem poupadł nieco prestiż dla Top3 Ligi i poza miejscem na ETC które Top3 ma zagwarantowane, powinny być też jakieś nagrody rzeczowe, bo to każdego i zawsze to ucieszy np: zawsze można zbierać nową armię. Ważne żeby te nagrody nie były za duże z wiadomych powodów - 100, 50 i 30 funtów jest optymalne. Kiedyś zdarzyo się że oprócz wspomnianych nagród zwycieżca Ligi miał ufundowany przez GW przelot, hotel i wejściówkę na Games Day-a w Angli, co przy mojej propozycji jest dość znikomą nagrodą.
100 zł to nie jest też jakiś makabryczny wydatek dla organizatora Mastera, bo budżet takiej imprezy wynosi zawsze min. kilka tysięcy złotych i jeśli jest jakaś $$ górką to całość jest przeznaczona na nagrody (my tak na WI robimy).
Moim zdaniem dziwnie wygląda też to, że na więszkości Masterów są niezłe nagrody rzeczowe, a Mistrz Polski niedostaje nagród wcale, albo tylko symbiliczną statułetkę. Jak się jeszcze zdarzyć że akurat Mistrz Polski będzie w czołowce tych Masterów bez nagród rzeczowych to już jest moim zdaniem troche porażka.
przecież dyplom i statuetka to najpiękniejsza nagroda.
po co mistrzowi polski box/blister z figsami ? czy może ma dostać bon do wykorzystania w Faberach? : P imo tak jak jest - jest dobrze.
100zł to jest wydatek dla organizatora mastera, może nie za duży ale wole jak będzie przeznaczony na np ciasto(białystok) czy chleb ze smalcem ( łódź) dla wszystkich graczy niż jakieś 'nagrody' które wylądują na allegro za moment
po co mistrzowi polski box/blister z figsami ? czy może ma dostać bon do wykorzystania w Faberach? : P imo tak jak jest - jest dobrze.
100zł to jest wydatek dla organizatora mastera, może nie za duży ale wole jak będzie przeznaczony na np ciasto(białystok) czy chleb ze smalcem ( łódź) dla wszystkich graczy niż jakieś 'nagrody' które wylądują na allegro za moment
@Dalmar
Wiadomo, że 100zł przy budżecie kilku tysięcy to pikuś. Tylko czy to jest naprawdę potrzebne? W moim odczuciu nie; zwycięzcy lig nie potrzebują blisterków, a statuetka i dyplom to najbardziej prestiżowa nagroda jaką można dostać. Tymbardziej że jak mówisz, że na ten rok forma na statuetki jest gotowa, to te 500zł jest "na czysto". Można pomyśleć o dyplomach dla najlepszych armii, skoro można te środki ulokować gdzie indziej.
Tak więc jestem zdania, że nie ma potrzeby podwyższać podatku.
pozdrawiam
Furion
Wiadomo, że 100zł przy budżecie kilku tysięcy to pikuś. Tylko czy to jest naprawdę potrzebne? W moim odczuciu nie; zwycięzcy lig nie potrzebują blisterków, a statuetka i dyplom to najbardziej prestiżowa nagroda jaką można dostać. Tymbardziej że jak mówisz, że na ten rok forma na statuetki jest gotowa, to te 500zł jest "na czysto". Można pomyśleć o dyplomach dla najlepszych armii, skoro można te środki ulokować gdzie indziej.
Tak więc jestem zdania, że nie ma potrzeby podwyższać podatku.
pozdrawiam
Furion
nie do konca taki pikus, zazwyczaj budzet masterow dopinany jest na ostatni guzik i darek dobrze o tym wie, chocby ostatnia inkwizycja. nie fajnie jest jesli organizator musi doplacac jeszcze dodatkowe pieniadze ze swojej kieszeni zeby ktos tam dostal blisterek za wygranie ligii...
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.
Nic nie wyląduje na allegoro bo gracz może sobie wziąć ekwiwalent w dowolnym asortymencie z GW.Jasiuuu pisze: 100zł to jest wydatek dla organizatora mastera, może nie za duży ale wole jak będzie przeznaczony na np ciasto(białystok) czy chleb ze smalcem ( łódź) dla wszystkich graczy niż jakieś 'nagrody' które wylądują na allegro za moment
Furion daj w takim razie propozycjeFurion pisze:
skoro można te środki ulokować gdzie indziej.

Panowie czy nie widzicie dysonansu między tym, że ktoś dostaje za wygranie Mastera dyplom, statułetkę i batalion do jakieś armii, a za wygranie Ligi dostaje dyplom i statułetkę, choć musi się sparwać cały rok, a nie tylko na jednym dwudniowym Masterze. 50 więcej to nie jest big deal zwłaszcza, że kwota nagród za Mastera dla wszystkich oscyluje czasami w kwocie powyżej 1000 zł.
Jerzyn mimo to twierdzę, że 50 zł więcej nic nie zmieni przy budżecie imprezy, bo to tylko 50 zł przy min. kilku tysiącach. Zawsze można pogadać ze sponsorami żeby 100 w cash-u była na ten cel o czym można napisać na forum i powiedzieć przy wręczaniu nagród.Jerzyn pisze:nie do konca taki pikus, zazwyczaj budzet masterow dopinany jest na ostatni guzik i darek dobrze o tym wie, chocby ostatnia inkwizycja. nie fajnie jest jesli organizator musi doplacac jeszcze dodatkowe pieniadze ze swojej kieszeni zeby ktos tam dostal blisterek za wygranie ligii...
widziales kiedys sponsora co dal pieniadze na turniej wfb? ja tego nie uswiadczylem, chociaz turniei robiliem swego czasu bardzo duzo i kontakty z roznymi sponsorami byly...
Tak - załatwiałem nawet w ten sposób na talony z $$ za wygranie. Wiesz 100 zł to nie aż tak dużo.Jerzyn pisze:widziales kiedys sponsora co dal pieniadze na turniej wfb? ja tego nie uswiadczylem, chociaz turniei robiliem swego czasu bardzo duzo i kontakty z roznymi sponsorami byly...
talony to ok, bo wtedy sponsor wie, ze ich uzyjesz u niego w sklepie...
wiem ze 100zl to nie tak duzo z jednej strony, ale kiedy czasem budzet sie przelewa, to te 100zl moze byc duzo. inna sprawa, czy wogole potrzebna jakakolwiek podwyzka? czy chcialbys tak bardzo dostac blisterek za wygranie ligii?
wiem ze 100zl to nie tak duzo z jednej strony, ale kiedy czasem budzet sie przelewa, to te 100zl moze byc duzo. inna sprawa, czy wogole potrzebna jakakolwiek podwyzka? czy chcialbys tak bardzo dostac blisterek za wygranie ligii?
+1.Jasiuuu pisze:przecież dyplom i statuetka to najpiękniejsza nagroda.
ja tam nawet kiedys jakiegos boxa wygralem, do tej pory kurzy sie na polce. nagrody rzeczowe fundowane z kieszeni orgow masterowych to pomylka.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.
Za 100 zł od Mastera myślę, że będzie to 100, 50 i 30 funtów po cenach producenta w dowolnych figurkach - już moja w tym głowa żeby to załatwić. Jakiś tam blisterek jest pomyłką i nie podlega to dyskusji.Jerzyn pisze:czy chcialbys tak bardzo dostac blisterek za wygranie ligii?
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2009, o 09:07 przez Dalmar, łącznie zmieniany 1 raz.
- swieta_barbara
- habydysz
Darek ma sporo racji - i moze nawet niekoniecznie nagrody dla top3, ale chociaz cos naprawde zajebistego dla zwyciezcy. Choc top3 (tak jak na masterach) tez bylby fajny. Jesli chodzi o Bazyliszka, moglibysmy dac 100zl.
Dokładnie o to chodzi - mi się udało za jedną z Lig wybrać dużego Demona Slaanesha z Forge World-a, a wtedy zaczynałem zbierać Demony z SoCh - wiecie jaka była to dla mnie radocha dostać taką unikatową i grywalną figurkę do armii którą zbierałemswieta_barbara pisze:Darek ma sporo racji - i moze nawet niekoniecznie nagrody dla top3, ale chociaz cos naprawde zajebistego dla zwyciezcy. Choc top3 (tak jak na masterach) tez bylby fajny. Jesli chodzi o Bazyliszka, moglibysmy dac 100zl.

Moim zdaniem nakład z Naszej strony nie jest duży, bo to tylko o 50 zł więcej, a w końcu nagroda za Ligę jakoś wygląda.
Dalmar pisze:Furion daj w takim razie propozycje
Nie mieszajmy dwóch spraw; jestem zdania, że zwycięzcy lig nie potrzebują blisterków, dlatego nie uważam podnoszenia podatku za konieczność - to jeden temat. A drugi to gdzie w tym roku ulokować te wolne 500zł.
Skoro pytasz o to drugie - to może by zrobić dyplomy / statuetki dla najlepszych graczy daną armią?
I kolejna bardzo ważna sprawa - jeżeli mówimy o zwiększeniu podatku masterowego, to powinni się tu wypowiedzieć przede wszystkim organizatorzy masterów. Ja ani żadnego nie organizuje, ani żadnego nie organizowałem, więc nie czuję się kompetentny do decydowania o czyjejś kieszeni.
Jeżeli wydanie 100-150zł będzie akceptowalne przez zdecydowaną większość organizatorów masterów, można dalej o tym pogadać.
pozdrawaim
Furion
Zgadza się - wypowiedziałem się ja, Kacper, Jerzyn i Gobos za Poznań za PGA jak zrozumiałem.Furion pisze:
I kolejna bardzo ważna sprawa - jeżeli mówimy o zwiększeniu podatku masterowego, to powinni się tu wypowiedzieć przede wszystkim organizatorzy masterów. Ja ani żadnego nie organizuje, ani żadnego nie organizowałem, więc nie czuję się kompetentny do decydowania o czyjejś kieszeni.
Czekam z niecierpliwością pozostałych.
moim zdaniem statuetki + dyplomy wystarcza. czolowka i tak na pewno ma juz pomalowane, odbajerzone armie i watpie, zeby box z figurkami czy nawet batalion znaczaco poprawil im stan posiadania
.
zdecydowanie wolalbym te dodatkowe 50 zl wydac na ciasto/kawe/hebate dla wszystkich uczestnikow mastera, tudziez kupic jakis blister i nagrodzic o jedno miejsce wiecej.
doplata do wyjazdu 8 osob na ETC to moim zdaniem gruba przesada.

zdecydowanie wolalbym te dodatkowe 50 zl wydac na ciasto/kawe/hebate dla wszystkich uczestnikow mastera, tudziez kupic jakis blister i nagrodzic o jedno miejsce wiecej.
doplata do wyjazdu 8 osob na ETC to moim zdaniem gruba przesada.