Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Re: Temat filmowy

Post autor: Stan »

Na "Sędzia" byłem w kinie i film bardzo dobrze wspominam. Chociaż film niczym szczególnym się nie wyróżnił, to prędzej tutaj bym upatrywał oscara niż w boyhood. Dla mnie ten drugi film był po prostu nudny. Może po prostu nie umiem docenić, może nie chciałem docenić. Ale raczej odradzam.

Fanom Marvela mogę polecić Agent Carter. Jest trochę spokojniejszy niż inne seriale Marvela, osobiście urzeka mnie klimat przed i powojennej Ameryki, może dlatego tak mi się spodobał ten serial.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Pierwszy odcinek czeka na swoja kolej;p

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Stan pisze:film był po prostu nudny.
film był kręcony przez kilka lat! bogaterowie dorastali na planie - choćby dla tego warto go obejrzeć - jak ktoś będzie go oglądał niech zwróci uwagę na zamazany z czasem napis Toyota na pikupie :)
Stan pisze:Fanom Marvela mogę polecić Agent Carter
dziś zacznę go oglądać :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

bogaterowie dorastali na planie - choćby dla tego warto go obejrzeć
Jak już pisałem, może po prostu nie umiem tego docenić, jak dla mnie można było kręcić ten film przez tyle z ciekawszym scenariuszem.
Chociaż może to kwestia scenariusza z dawnych lat, gdyby film miał swoją premierę w roku w którym rozpoczęły się zdjęcia, zapewne zostałby lepiej przyjęty.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Boyhood - ten film zapadnie w pamięci.

1. Najciekawszy w nim jest pomysł na realizację. Film opisuje dorastanie 6 letniego chłopaka przez następne 12 lat. Dosłownie. Kręcony był przez 12 lat z tymi samymi aktorami. Bardzo fajnie można oglądać jak chłopak i jego rodzina się zmieniali przez ten czas. Czegoś takiego nigdy nie było. Fascynujące.

2. Scenariusz i gra aktorska, zdjęcia itd. Poprawne, ale bez rewelacji.

3. Ciekawy sposób pokazywania dorastania. Dokładnie tak jak się pamięta dzieciństwo: takie mniej lub bardziej znaczące momenty w życiu, które zapadły w pamięć. Przepychanki z siostrą w samochodzie, wydłubanie martwego ptaka za domem, moment kiedy ojciec nie dotrzymał obietnicy i takie tam. Fajna perspektywa.

Budapest Hotel - też bardzo dobre kino. Polecam.

Reszty praktycznie nie widziałem, zatem do torrentów :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Kto oglądał II wieże dzisiaj od 20.00?
Ja oglądałem i mi się podobało. Nawet łażenie hobbitów nie było wcale takie złe :)

p.s. word przy słowie hobbit nie pokazuje błędu!!!

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Komentarz mojego znajomego, IMO bardzo trafny:
"Wystarczy obejrzeć 5 minut tego filmu by zrozumieć dlaczego seria WP dostała 17 Oscarów, a Hobbit ani jednego..."

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

POwiem tak: w WP II towers było pokazane - przyjaźń, poświęcenie, straty w miarę sensownie pokazane, jakieś dowodzenie.
W Hobbicie, ma się wrażenie że akcja toczy się w ciagu dwóch dni i chyba wszyscy mają telefony, ale nikt nie ma zwiadu :)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Hehe, gdyby WP był kręcony jak ostatni Hobbit to już na samym początku filmu gdy Nazgule panoszą się po Bree to wieśniacy i dzieci by wyszli i zatłukli je widłami ;-)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Karli pisze:Hehe, gdyby WP był kręcony jak ostatni Hobbit to już na samym początku filmu gdy Nazgule panoszą się po Bree to wieśniacy i dzieci by wyszli i zatłukli je widłami ;-)
=D> +1

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

https://www.facebook.com/notes/gotham/f ... 3348846322 (wiem wiem taki sobie link)

ale ogólnie Fox zamówiło drugi sezon Gotham :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

A CW czwarty Arrow i drugi Flasha.

I więcej komiksowej teen-dramy od CW!
https://www.youtube.com/watch?v=bWCyqJv6q7g

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Ok to o lasce quazi zombi która rozwiązuje zagadki kryminalne, jest tak głupie że strach... Do tego pracuje w kostnicy i je mózgi pałeczkami....

Agent Carter natomiast bardzo fajny serial, mega duży plus scenografia, pokazanie pozycji kobiet w latach 40. Duże poczucie humoru polecam.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Znacie może jakieś ciekawe filmy o najemnikach z okresu XVI- XVIIw?
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Kapitan Alatriste.
bardzo dobrze pokazuje realia ,film długi ,scen batalistycznych mało ,ale wybitne
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

wybitne może nie ale warto rzucic okiem :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Matis pisze:Znacie może jakieś ciekawe filmy o najemnikach z okresu XVI- XVIIw?
"Flesh+Blood" powinien ci się spodobać...
Aha, jeszcze "The Last Valley" z M.Caine. Swoją drogą, zdecydowanie za mało jest filmów, w których pojawiają się lancknechci 8)
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

widziałem kilka filmów ostatnio i polecam:

The Judge i gone girl

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

A ja obejrzałem ostatnio True Detective. Zajebisty!
Woody to mój top 3 amrykańskich aktorów od Morderców (+Norton i Spacey), ale w tym serialu miażdży McConaughey.
Świetny nastrój, ponura, zgniła Luizjana, mroczny mord, świetna kamera, no i fabuła, fabuła...
W drugiej serii ma być podobno Farrel, ale jakoś nie zazdroszczę mu doskakiwania do tej poprzeczki.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Potwierdzam, "True Detective" bardzo dobry. :)

ODPOWIEDZ