Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
Na "Sędzia" byłem w kinie i film bardzo dobrze wspominam. Chociaż film niczym szczególnym się nie wyróżnił, to prędzej tutaj bym upatrywał oscara niż w boyhood. Dla mnie ten drugi film był po prostu nudny. Może po prostu nie umiem docenić, może nie chciałem docenić. Ale raczej odradzam.
Fanom Marvela mogę polecić Agent Carter. Jest trochę spokojniejszy niż inne seriale Marvela, osobiście urzeka mnie klimat przed i powojennej Ameryki, może dlatego tak mi się spodobał ten serial.
Fanom Marvela mogę polecić Agent Carter. Jest trochę spokojniejszy niż inne seriale Marvela, osobiście urzeka mnie klimat przed i powojennej Ameryki, może dlatego tak mi się spodobał ten serial.
Pierwszy odcinek czeka na swoja kolej;p
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
film był kręcony przez kilka lat! bogaterowie dorastali na planie - choćby dla tego warto go obejrzeć - jak ktoś będzie go oglądał niech zwróci uwagę na zamazany z czasem napis Toyota na pikupieStan pisze:film był po prostu nudny.

dziś zacznę go oglądaćStan pisze:Fanom Marvela mogę polecić Agent Carter

Jak już pisałem, może po prostu nie umiem tego docenić, jak dla mnie można było kręcić ten film przez tyle z ciekawszym scenariuszem.bogaterowie dorastali na planie - choćby dla tego warto go obejrzeć
Chociaż może to kwestia scenariusza z dawnych lat, gdyby film miał swoją premierę w roku w którym rozpoczęły się zdjęcia, zapewne zostałby lepiej przyjęty.
Boyhood - ten film zapadnie w pamięci.
1. Najciekawszy w nim jest pomysł na realizację. Film opisuje dorastanie 6 letniego chłopaka przez następne 12 lat. Dosłownie. Kręcony był przez 12 lat z tymi samymi aktorami. Bardzo fajnie można oglądać jak chłopak i jego rodzina się zmieniali przez ten czas. Czegoś takiego nigdy nie było. Fascynujące.
2. Scenariusz i gra aktorska, zdjęcia itd. Poprawne, ale bez rewelacji.
3. Ciekawy sposób pokazywania dorastania. Dokładnie tak jak się pamięta dzieciństwo: takie mniej lub bardziej znaczące momenty w życiu, które zapadły w pamięć. Przepychanki z siostrą w samochodzie, wydłubanie martwego ptaka za domem, moment kiedy ojciec nie dotrzymał obietnicy i takie tam. Fajna perspektywa.
Budapest Hotel - też bardzo dobre kino. Polecam.
Reszty praktycznie nie widziałem, zatem do torrentów
1. Najciekawszy w nim jest pomysł na realizację. Film opisuje dorastanie 6 letniego chłopaka przez następne 12 lat. Dosłownie. Kręcony był przez 12 lat z tymi samymi aktorami. Bardzo fajnie można oglądać jak chłopak i jego rodzina się zmieniali przez ten czas. Czegoś takiego nigdy nie było. Fascynujące.
2. Scenariusz i gra aktorska, zdjęcia itd. Poprawne, ale bez rewelacji.
3. Ciekawy sposób pokazywania dorastania. Dokładnie tak jak się pamięta dzieciństwo: takie mniej lub bardziej znaczące momenty w życiu, które zapadły w pamięć. Przepychanki z siostrą w samochodzie, wydłubanie martwego ptaka za domem, moment kiedy ojciec nie dotrzymał obietnicy i takie tam. Fajna perspektywa.
Budapest Hotel - też bardzo dobre kino. Polecam.
Reszty praktycznie nie widziałem, zatem do torrentów

Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
POwiem tak: w WP II towers było pokazane - przyjaźń, poświęcenie, straty w miarę sensownie pokazane, jakieś dowodzenie.
W Hobbicie, ma się wrażenie że akcja toczy się w ciagu dwóch dni i chyba wszyscy mają telefony, ale nikt nie ma zwiadu
W Hobbicie, ma się wrażenie że akcja toczy się w ciagu dwóch dni i chyba wszyscy mają telefony, ale nikt nie ma zwiadu

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Karli pisze:Hehe, gdyby WP był kręcony jak ostatni Hobbit to już na samym początku filmu gdy Nazgule panoszą się po Bree to wieśniacy i dzieci by wyszli i zatłukli je widłami

https://www.facebook.com/notes/gotham/f ... 3348846322 (wiem wiem taki sobie link)
ale ogólnie Fox zamówiło drugi sezon Gotham
ale ogólnie Fox zamówiło drugi sezon Gotham

LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
A CW czwarty Arrow i drugi Flasha.
I więcej komiksowej teen-dramy od CW!
https://www.youtube.com/watch?v=bWCyqJv6q7g
I więcej komiksowej teen-dramy od CW!
https://www.youtube.com/watch?v=bWCyqJv6q7g
Ok to o lasce quazi zombi która rozwiązuje zagadki kryminalne, jest tak głupie że strach... Do tego pracuje w kostnicy i je mózgi pałeczkami....
Agent Carter natomiast bardzo fajny serial, mega duży plus scenografia, pokazanie pozycji kobiet w latach 40. Duże poczucie humoru polecam.
Agent Carter natomiast bardzo fajny serial, mega duży plus scenografia, pokazanie pozycji kobiet w latach 40. Duże poczucie humoru polecam.
Znacie może jakieś ciekawe filmy o najemnikach z okresu XVI- XVIIw?
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
wybitne może nie ale warto rzucic okiem 

"Flesh+Blood" powinien ci się spodobać...Matis pisze:Znacie może jakieś ciekawe filmy o najemnikach z okresu XVI- XVIIw?
Aha, jeszcze "The Last Valley" z M.Caine. Swoją drogą, zdecydowanie za mało jest filmów, w których pojawiają się lancknechci

"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
- swieta_barbara
- habydysz
A ja obejrzałem ostatnio True Detective. Zajebisty!
Woody to mój top 3 amrykańskich aktorów od Morderców (+Norton i Spacey), ale w tym serialu miażdży McConaughey.
Świetny nastrój, ponura, zgniła Luizjana, mroczny mord, świetna kamera, no i fabuła, fabuła...
W drugiej serii ma być podobno Farrel, ale jakoś nie zazdroszczę mu doskakiwania do tej poprzeczki.
Woody to mój top 3 amrykańskich aktorów od Morderców (+Norton i Spacey), ale w tym serialu miażdży McConaughey.
Świetny nastrój, ponura, zgniła Luizjana, mroczny mord, świetna kamera, no i fabuła, fabuła...
W drugiej serii ma być podobno Farrel, ale jakoś nie zazdroszczę mu doskakiwania do tej poprzeczki.