Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
-
- Powergamer Rozpiskowy
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Czym zacząć w 8ed wysokimi elfami.
i dobrze. Nowi gracze zawsze są mile widziani... gorzej jak na HE rzuci się TOP ligi... wtedy ktoś zacznie kminić jakieś ograniczenia...Havelock pisze:wiedziałem że takie będą skutki promowania HE przez GW...superkacek pisze:Czym zacząć w 8ed wysokimi elfami.
Poza tym HE to nie samograj (nawet te andrzejowe dziwactwa)
HE w 8 edycji to BSB, magowie (x2 lub x3), łucznicy, orły i jakaś elitarna piechota (WL lub PG) - to jest trzon - do tego dochodzą jakieś dodatki jak smok, kawaleria, skauci, "masowa piechota"...
pozdrawiam
Zgoda. Tylko że czym więcej osób zaczyna grać tym coraz większe szanse na asiorów którzy są zbyt leniwi żeby przeczytać kilka tematów czy rozpisek, nie mówiąc już o używaniu znaków interpunkcyjnych.Asassello pisze:i dobrze. Nowi gracze zawsze są mile widziani...Havelock pisze:wiedziałem że takie będą skutki promowania HE przez GW...superkacek pisze:Czym zacząć w 8ed wysokimi elfami.
Także życzę nowemu koledze żeby zdecydował się na HE bo to naprawdę świetna armia, oraz żeby docenił możliwości jakie niesie za sobą czytanie tego forum i korzystanie z doświadczenia mądrzejszych graczy, niekoniecznie polegając tylko na tym że wszystko podsunie mu się pod nos.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
i tak Andrzej co chwila jakieś gotowce podsuwa...
tego uniknąć się po prostu nie da.
tego uniknąć się po prostu nie da.
Z IoB najlepszy jest mały podręcznik.
-
- Mudżahedin
Z tego co widzę nie gracie na Ellyrian reavers, ale jeżeli byście musieli to jakbyście ich wystawiali ? Z command groupem czy bez i po ilu ?
Mam ich 10 z islanda, jest tam już 2 championów. Mam też od archerów dodatkowe sztandary i rogi na ewentualnych sztandarowych i muzyków.
Mam ich 10 z islanda, jest tam już 2 championów. Mam też od archerów dodatkowe sztandary i rogi na ewentualnych sztandarowych i muzyków.
HE 2.5k
- Młody Pajak
- Kradziej
jak już to champion i muzyk. Gdy starczy punktów dajesz łuki. takie dwie piatki ewentualnie...
champion jest raczej bezsensu.. za drogi jak na to co można z nim zrobić..
chyba że chcesz nimi latać w kresce i jakieś dziwactwa wyprawiać ( choć w praktyce jest to b. trudne).
muzyk obowiązkowo.
Nad sztandarem można się zastanowić - może znajdziesz jakieś wykorzystanie dla niego - łatwiejsze łamanie lekkich wrogich oddziałów, więcej break pointów do B&G... a strata tego sztandaru to jedynie 25 pkt
pozdrawiam
chyba że chcesz nimi latać w kresce i jakieś dziwactwa wyprawiać ( choć w praktyce jest to b. trudne).
muzyk obowiązkowo.
Nad sztandarem można się zastanowić - może znajdziesz jakieś wykorzystanie dla niego - łatwiejsze łamanie lekkich wrogich oddziałów, więcej break pointów do B&G... a strata tego sztandaru to jedynie 25 pkt
pozdrawiam
-
- Mudżahedin
Dziękuje za odpowiedzi.
W każdym razie dwie 5 a nie 10 ? Myślałem, że właśnie taka 10 z command groupem, która mogłaby już coś ustrzelić i rozwalić coś z szarży.
Z vanguardem tzn ze strażą przednią ? Czy o coś innego chodzi ?
Jakie w ogóle zadanie powinno spełniać fast cavalry vide Ellyrianie na stole ? Do czego byście ich używali ? [oczywiście gdybyście musieli ich uzywać ] Tacy mobilni łucznicy czy może próby wyjścia na tyły czy boki przeciwnika czy co ?
W każdym razie dwie 5 a nie 10 ? Myślałem, że właśnie taka 10 z command groupem, która mogłaby już coś ustrzelić i rozwalić coś z szarży.
Z vanguardem tzn ze strażą przednią ? Czy o coś innego chodzi ?
Jakie w ogóle zadanie powinno spełniać fast cavalry vide Ellyrianie na stole ? Do czego byście ich używali ? [oczywiście gdybyście musieli ich uzywać ] Tacy mobilni łucznicy czy może próby wyjścia na tyły czy boki przeciwnika czy co ?
HE 2.5k