Rozpiski

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Re: Rozpiski

Post autor: Clark »

A nie lepiej na pegazie? Czy może He mogą go zestrzelić?

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Na kucu masz lepszy AS. Możesz go wystawić na pegazie, ale jest prawdopodobieństwo, że zostanie ustrzelony.
Ja generalnie wystawiam lorda z HKB i ASF na pegazie, do tego paladyn na kucu do pojedynków.
Rób jak uważasz.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

No i pewnie tak zrobię.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Jeszcze jedno. Twoim priorytetem jest zabicie maga 3-4lvl z książką. Jeżeli on będzie żył, to Cię unicestwi samą magią.

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Gorzej jeżeli mag bedzie schowany gdzieś z tyłu to wtedy będzie potrzebny pegaz. A tak wgl jakich jednostek na bank można spodziewac sie po HE?

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

WL, łucznicy, feniks, SM 50%, kawaleria, orły.

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Yhm a czym są WL i SM bo nie znam skrótów? i pewnie skoro bedzie feniks albo orzeł to bedzie potrzebne hkb?

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Orły ściągasz łucznikami. Generalnie Będą one polowały na treby (koniecznie musisz je obronić) Pegazy, łucznicy, lord na pegazie powinny wystarczyć. HKB zawsze jest potrzebne :P
Feniksa zjadasz za pomocą HKB albo strzałem z treba.

WL - White Lions
SM - Sword Masters

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Czyi jak się domyślam orły to mniej więcej moje pegazy? I pewnie na 1500 pkt nie ma sensu ładować sie w grali tylko kotr'y pegazy treby i łucznicy?

Awatar użytkownika
Duke of Mousillon
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Duke of Mousillon »

Clark pisze:Czyi jak się domyślam orły to mniej więcej moje pegazy? I pewnie na 1500 pkt nie ma sensu ładować sie w grali tylko kotr'y pegazy treby i łucznicy?
Si.

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Oj no to widzę że będzie cięzka przeprawa i dużoo kombinowania

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

Oto moja ostateczna rozpiska na HE:
Generał na pegazie zrobiony na duże stwory (hkb i inne)
BSB pojedynkowiec
8 kotr8
8 kotr
6 kotr
3 pegazy
20 łuczników
2 Treby
Wszystkie jednostki mają full comand, co o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Jadę jutro na turniej chłopską rozpą :) Napiszę jak było...
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Bardzo może Ci zaboleć brak antymagii. Wywalił bym jednego kotra, command group z łuczników (mozesz zostawic łucznika) i pegazów 9zostawić muzyka i obcial oddział łuczników i wsadzil mala babeczkę z dispel scrollem na kuniu

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Ja pojutrze mam turniej i też jadę na chłopach, zresztą nie pierwszy raz. Ostatnio było trzecie miejsce na dwudziestu-kilku uczestników ;)
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Mam nadzieję, że 105 łuków się spisze :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

wind_sower pisze:Bardzo może Ci zaboleć brak antymagii. Wywalił bym jednego kotra, command group z łuczników (mozesz zostawic łucznika) i pegazów 9zostawić muzyka i obcial oddział łuczników i wsadzil mala babeczkę z dispel scrollem na kuniu
Magie przeżyłem strzelanie w miarę generalnie lord spłacił sie: zabił elfiego lorda na gryfie i pogonił sporo innych jednostek :) A 2 trebusze wykonały 5 strzałów, jeden misfire i 6, raz nietrafił, a tak to zniszczona balista, 16 elfów z klocka i lord przyjął 2 woundy.

Generalnie trudniej się teraz gra Bretonnia w porównaniu do tego co było z 5 lat temu :(

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

No i po turnieju :) Rozpa wisiała tutaj, lekko ja tylko zmodyfikowałem (wrzuciłem lusterko i zmniejszyłem errantów/kotr).

Graliśmy na 2600 PKS

I bitwa: WOCH - moi chłopi ustawili się na krawędzi i zaczeli robić w porty/modlić się gdy zobaczyli 27(sic!) modeli (ja miałem 178 ;) z samym Archaonem na czele (Archi, 2lev mag shadow, bsb na mouncie [1+/3+], 5 kawy obstawy Archiego (swords of chaos) nurgla, 13 warriorów nurgla, 3 rydwany nurgla, helkę i chmerę). Od początku postawiłem sobie za cel rozwalenie chimki i helenki - na ich skrzydle postawiłem wabia - pedzie i yomanów oraz wagon z HKB. Wyszło nieco inaczej - Helka zjadła w I turze załogę, więc pedzie wpadły w rydwan i wpędziły go w obelisk ;) HChimke rozstrzelali chłopi (w międzyczasie wagon zjadł samotną helenę i oberwał zionięcie (bez strat). W centrum w końcu warriorzy i archi (z samotnym po ostrzale 60 chłopów knechtem) doszli do chłopstwa i się zaczęli męczyć (Pieszy BSB + masa ze steadfastem to zło). Archi bardzo się męczył i w końcu odpalił miecz na łuczników (sic!) zadając sobie 2 rany ;) W końcu ich zabił, ale wagon wpadł od tyłu w warriorów masakrując ich. Tego Archi nie zdzierżył i wpadł w wagon. Lord z HKB próbował - nie wyszło, ale w szale Archi zabił sam siebie :) Jego przydupas nie wytrzymał statica (Miałem jeszcze war banner ) i zwiał - zagoniony.
Straciłem: lorda, bsb (poległ od jego bsb), jednego treba z misfire, errantów, 3 x łuki, pedzie. On zaś wszystko. BYłem w ciężkim szoku.

II Bitwa - Meeting - vs Lizzie na duużym klocki TG ze slaanem (same sygnaturgi), chakaxem, kohorta z małym magiem beasta, 2 kowboje i jakieś śmieci. Wystawiłem się w rogu i czekam :) On zrobił mirror :) Omiotłem trochę śmieci pedziami i klopami, straciłem yomanów i wyszło 11:9.

III Bitwa z Dochem (Blood And Glory) - Jako, że byliśmy na szczycie tabelki wzięliśmy remis aby nie ryzykować (on miał mono nurgle - DP, muchy, 2x6 bestii, plagusów) Ja miałm jakies 12 punktów przełamania.

Rezultat - III miejsce. Spróbuję tę rozpę jeszcze dopieścić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Clark
Mudżahedin

A mógłbys ją tu wstawić? ;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Gdzieś tu jest parę stron wstecz :)