Rozpiski
Re: Rozpiski
A nie lepiej na pegazie? Czy może He mogą go zestrzelić?
Na kucu masz lepszy AS. Możesz go wystawić na pegazie, ale jest prawdopodobieństwo, że zostanie ustrzelony.
Ja generalnie wystawiam lorda z HKB i ASF na pegazie, do tego paladyn na kucu do pojedynków.
Rób jak uważasz.
Ja generalnie wystawiam lorda z HKB i ASF na pegazie, do tego paladyn na kucu do pojedynków.
Rób jak uważasz.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Jeszcze jedno. Twoim priorytetem jest zabicie maga 3-4lvl z książką. Jeżeli on będzie żył, to Cię unicestwi samą magią.
WL, łucznicy, feniks, SM 50%, kawaleria, orły.
Orły ściągasz łucznikami. Generalnie Będą one polowały na treby (koniecznie musisz je obronić) Pegazy, łucznicy, lord na pegazie powinny wystarczyć. HKB zawsze jest potrzebne
Feniksa zjadasz za pomocą HKB albo strzałem z treba.
WL - White Lions
SM - Sword Masters
Feniksa zjadasz za pomocą HKB albo strzałem z treba.
WL - White Lions
SM - Sword Masters
- Duke of Mousillon
- "Nie jestem powergamerem"
Si.Clark pisze:Czyi jak się domyślam orły to mniej więcej moje pegazy? I pewnie na 1500 pkt nie ma sensu ładować sie w grali tylko kotr'y pegazy treby i łucznicy?
- wind_sower
- Masakrator
Bardzo może Ci zaboleć brak antymagii. Wywalił bym jednego kotra, command group z łuczników (mozesz zostawic łucznika) i pegazów 9zostawić muzyka i obcial oddział łuczników i wsadzil mala babeczkę z dispel scrollem na kuniu
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
Magie przeżyłem strzelanie w miarę generalnie lord spłacił sie: zabił elfiego lorda na gryfie i pogonił sporo innych jednostek A 2 trebusze wykonały 5 strzałów, jeden misfire i 6, raz nietrafił, a tak to zniszczona balista, 16 elfów z klocka i lord przyjął 2 woundy.wind_sower pisze:Bardzo może Ci zaboleć brak antymagii. Wywalił bym jednego kotra, command group z łuczników (mozesz zostawic łucznika) i pegazów 9zostawić muzyka i obcial oddział łuczników i wsadzil mala babeczkę z dispel scrollem na kuniu
Generalnie trudniej się teraz gra Bretonnia w porównaniu do tego co było z 5 lat temu
No i po turnieju Rozpa wisiała tutaj, lekko ja tylko zmodyfikowałem (wrzuciłem lusterko i zmniejszyłem errantów/kotr).
Graliśmy na 2600 PKS
I bitwa: WOCH - moi chłopi ustawili się na krawędzi i zaczeli robić w porty/modlić się gdy zobaczyli 27(sic!) modeli (ja miałem 178 z samym Archaonem na czele (Archi, 2lev mag shadow, bsb na mouncie [1+/3+], 5 kawy obstawy Archiego (swords of chaos) nurgla, 13 warriorów nurgla, 3 rydwany nurgla, helkę i chmerę). Od początku postawiłem sobie za cel rozwalenie chimki i helenki - na ich skrzydle postawiłem wabia - pedzie i yomanów oraz wagon z HKB. Wyszło nieco inaczej - Helka zjadła w I turze załogę, więc pedzie wpadły w rydwan i wpędziły go w obelisk HChimke rozstrzelali chłopi (w międzyczasie wagon zjadł samotną helenę i oberwał zionięcie (bez strat). W centrum w końcu warriorzy i archi (z samotnym po ostrzale 60 chłopów knechtem) doszli do chłopstwa i się zaczęli męczyć (Pieszy BSB + masa ze steadfastem to zło). Archi bardzo się męczył i w końcu odpalił miecz na łuczników (sic!) zadając sobie 2 rany W końcu ich zabił, ale wagon wpadł od tyłu w warriorów masakrując ich. Tego Archi nie zdzierżył i wpadł w wagon. Lord z HKB próbował - nie wyszło, ale w szale Archi zabił sam siebie Jego przydupas nie wytrzymał statica (Miałem jeszcze war banner ) i zwiał - zagoniony.
Straciłem: lorda, bsb (poległ od jego bsb), jednego treba z misfire, errantów, 3 x łuki, pedzie. On zaś wszystko. BYłem w ciężkim szoku.
II Bitwa - Meeting - vs Lizzie na duużym klocki TG ze slaanem (same sygnaturgi), chakaxem, kohorta z małym magiem beasta, 2 kowboje i jakieś śmieci. Wystawiłem się w rogu i czekam On zrobił mirror Omiotłem trochę śmieci pedziami i klopami, straciłem yomanów i wyszło 11:9.
III Bitwa z Dochem (Blood And Glory) - Jako, że byliśmy na szczycie tabelki wzięliśmy remis aby nie ryzykować (on miał mono nurgle - DP, muchy, 2x6 bestii, plagusów) Ja miałm jakies 12 punktów przełamania.
Rezultat - III miejsce. Spróbuję tę rozpę jeszcze dopieścić.
Graliśmy na 2600 PKS
I bitwa: WOCH - moi chłopi ustawili się na krawędzi i zaczeli robić w porty/modlić się gdy zobaczyli 27(sic!) modeli (ja miałem 178 z samym Archaonem na czele (Archi, 2lev mag shadow, bsb na mouncie [1+/3+], 5 kawy obstawy Archiego (swords of chaos) nurgla, 13 warriorów nurgla, 3 rydwany nurgla, helkę i chmerę). Od początku postawiłem sobie za cel rozwalenie chimki i helenki - na ich skrzydle postawiłem wabia - pedzie i yomanów oraz wagon z HKB. Wyszło nieco inaczej - Helka zjadła w I turze załogę, więc pedzie wpadły w rydwan i wpędziły go w obelisk HChimke rozstrzelali chłopi (w międzyczasie wagon zjadł samotną helenę i oberwał zionięcie (bez strat). W centrum w końcu warriorzy i archi (z samotnym po ostrzale 60 chłopów knechtem) doszli do chłopstwa i się zaczęli męczyć (Pieszy BSB + masa ze steadfastem to zło). Archi bardzo się męczył i w końcu odpalił miecz na łuczników (sic!) zadając sobie 2 rany W końcu ich zabił, ale wagon wpadł od tyłu w warriorów masakrując ich. Tego Archi nie zdzierżył i wpadł w wagon. Lord z HKB próbował - nie wyszło, ale w szale Archi zabił sam siebie Jego przydupas nie wytrzymał statica (Miałem jeszcze war banner ) i zwiał - zagoniony.
Straciłem: lorda, bsb (poległ od jego bsb), jednego treba z misfire, errantów, 3 x łuki, pedzie. On zaś wszystko. BYłem w ciężkim szoku.
II Bitwa - Meeting - vs Lizzie na duużym klocki TG ze slaanem (same sygnaturgi), chakaxem, kohorta z małym magiem beasta, 2 kowboje i jakieś śmieci. Wystawiłem się w rogu i czekam On zrobił mirror Omiotłem trochę śmieci pedziami i klopami, straciłem yomanów i wyszło 11:9.
III Bitwa z Dochem (Blood And Glory) - Jako, że byliśmy na szczycie tabelki wzięliśmy remis aby nie ryzykować (on miał mono nurgle - DP, muchy, 2x6 bestii, plagusów) Ja miałm jakies 12 punktów przełamania.
Rezultat - III miejsce. Spróbuję tę rozpę jeszcze dopieścić.
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4