Galeria Druchii
Moderator: Yudokuno
Smok z przesyłką z USA 97 USD -> po kursie -> 2,4 PLN = 232,8 PLN
+ cło i vat to jakieś 296 PLN + pocztowa opłata celna jakieś 15 PLN to już 310 PLN i wysyłka na terenie kraju chyba około 10 -> razem ~320 zeta
w kosztach jest jeszcze opłata dla agencji celnej (90-250 PLN w zależności od agencji i przesyłki) ale przy ściąganiu na własną rękę nie ma potrzeby wypełniania SAD itd.
vatowaniu i cleniu podlegają przesyłki o wartości powyżej 20 USD, w praktyce jest to trochę widzimisię celników - znam wiele przypadków kiedy bez clenia przeleciały dość drogie przesyłki ale przy wartości w pobliżu 100 USD i paczce wielkości smoka będziesz miał raczej szczęście jeśli paczka nie wpadnie na cło. Mimo to doradzam ryzyko, czyli ściąganie samodzielne - jakaś stówa różnicy...
+ cło i vat to jakieś 296 PLN + pocztowa opłata celna jakieś 15 PLN to już 310 PLN i wysyłka na terenie kraju chyba około 10 -> razem ~320 zeta
w kosztach jest jeszcze opłata dla agencji celnej (90-250 PLN w zależności od agencji i przesyłki) ale przy ściąganiu na własną rękę nie ma potrzeby wypełniania SAD itd.
vatowaniu i cleniu podlegają przesyłki o wartości powyżej 20 USD, w praktyce jest to trochę widzimisię celników - znam wiele przypadków kiedy bez clenia przeleciały dość drogie przesyłki ale przy wartości w pobliżu 100 USD i paczce wielkości smoka będziesz miał raczej szczęście jeśli paczka nie wpadnie na cło. Mimo to doradzam ryzyko, czyli ściąganie samodzielne - jakaś stówa różnicy...
Koncepcja zajebista tylko te skrzydła ;/
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Myślałem o czymś właśnie w stylu tamtych coldów czyli czarna z czerwonymi łuskami. Tylko nie wiem jak dokładnie rozplanować kolory bo ta nowa figurka ma łuski w zasadzie tylko na grzbiecie no i powiedzmy na głowie i wtedy może zrobić przejście od czerwieni na grzbiecie do czarnego na podbrzuszu albo odwrotnie...Ewentualnie fiolet zamiast czerwieni...Kombinuje jakby to miało wyglądać ale chyba jak nie spróbuje to się nie dowiem