Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Temat filmowy

Post autor: QQrydza »

Argo?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Penny Dreadful powróciło, moi drodzy, szczerze polecam!!

ach jak ja kocham Eve Green...
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Podaj link jak mozesz
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Nareszcie Arrow weszło na właściwe tory! Super nowy strój :) Heir of the Deamon!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

No i skończył się 3 sezon wikingów. Było syto. Sceny batalistyczne lepsze niż w GoT, przy mniejszym budżecie.
Dla tych co jeszcze nie oglądali, polecam nie czytać wikipedi o głównym bohaterze, bo w tym przypadku historia jest dość dużym spojlerem co do całej fabuły serialu.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Ranndolf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ranndolf »

I znów rok czekania :( Straszne... Dla mnie obecnie Wikingowie, to zdecydowanie najlepszy serial, szkoda tylko, ze kolejne sezony uciekają tak szybko. Cieszy za to powrót Penny Dreadful, ach ta Eva Green :)

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Teraz doczytałem, że córka Polańskiego gra w Wikingach. (Księżniczkę Paryża) :D

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Mnie osobiście nowy sezon odrzuca. Klimat zgubiony na rzecz taniego efekciarstwa, przesadnego epatowania głównymi postaciami-faworytami mas, no i mnożymy w kosmos nieścisłości historyczne. Wogóle już się nawet nie kryją z tym, że to jakiś niby serial historyczy:
Atak na Lindisfarne - 793, oblężenie Paryża przez wikingów - 845 ja wiem że Ragnar jest bohaterem półlegendarnym, synem Odyna i tak dalej ale przy ataku na Paryż powinien już o lasce chodzić (wyłysienie bohatera moim zdaniem nie postarza go ani o dychę). Do tego mega kicz i wątek Flokkiego-inżyniera wkurza coraz bardziej.

Pierwszy sezon to było jakieś fantasy - ale miało fajny mroczny klimat, zachęcający do oglądania mimo kopletnego wymyślenia z czapy obyczajów skandynawii.
Drugi to mistrzostwo, po ostatnim odcinku naprawdę the Vikings stali dla mnie jako najlepszy serial mimo drobnych przekręcików.
Ale teraz to kicz mnie odrzucił. Równie złe jak nowy sezon Gry o Tron, może minimalnie lepsze bo dalej się jakoś broni scenami batalistycznymi i aktorstwem. Niestety realizmu i sensu coraz mniej. (punkowe fryzury Bjorna i Thorunn FTW) #-o

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

GrimgorIronhide pisze:Mnie osobiście nowy sezon odrzuca. Klimat zgubiony na rzecz taniego efekciarstwa, przesadnego epatowania głównymi postaciami-faworytami mas, no i mnożymy w kosmos nieścisłości historyczne. Wogóle już się nawet nie kryją z tym, że to jakiś niby serial historyczy:
Atak na Lindisfarne - 793, oblężenie Paryża przez wikingów - 845 ja wiem że Ragnar jest bohaterem półlegendarnym, synem Odyna i tak dalej ale przy ataku na Paryż powinien już o lasce chodzić (wyłysienie bohatera moim zdaniem nie postarza go ani o dychę). Do tego mega kicz i wątek Flokkiego-inżyniera wkurza coraz bardziej.

Pierwszy sezon to było jakieś fantasy - ale miało fajny mroczny klimat, zachęcający do oglądania mimo kopletnego wymyślenia z czapy obyczajów skandynawii.
Drugi to mistrzostwo, po ostatnim odcinku naprawdę the Vikings stali dla mnie jako najlepszy serial mimo drobnych przekręcików.
Ale teraz to kicz mnie odrzucił. Równie złe jak nowy sezon Gry o Tron, może minimalnie lepsze bo dalej się jakoś broni scenami batalistycznymi i aktorstwem. Niestety realizmu i sensu coraz mniej. (punkowe fryzury Bjorna i Thorunn FTW) #-o
Grimgor, jak Ci się nie podoba, to oddaj mi plakat z autografami aktorów :mrgreen:

Awatar użytkownika
Chomikozo
Chuck Norris

Post autor: Chomikozo »

Matis pisze:Grimgor, jak Ci się nie podoba, to oddaj mi plakat z autografami aktorów :mrgreen:
O kurde, masz taki ? :shock:
Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

glebogryzarka pisze:Powiedz Grimgor, jest jakiś temat w którym cię tyłek nie boli?
Akurat serialu jestem fanem i nawet na poziomie nowego sezonu obejrzałem cały. Jest to po prostu konstruktywna krytyka a nie butthurt, po prostu na huraentuzjazm nie przyjmuje się chyba wszystkiego ?
Nawiasem mówiąc być może faktycznie zbyt emocjonalnie tu podszedłem ale jestem świeżo po seansie zarówno the Vikings jak i Gry o Tron więc może to wpływać na ocenę. No i jestem jakby nie patrzeć w odtwórstwie historycznym wczesnego średniowiecza, więc to typowe dla reko czepiać się zawsze "koszerności" historycznej. :wink:
Chomikozo pisze:
Matis pisze:Grimgor, jak Ci się nie podoba, to oddaj mi plakat z autografami aktorów :mrgreen:
O kurde, masz taki ? :shock:
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Grimgor jeszcze nie wie, że pod jego domem będzie większe oblężenie niż pod Paryżem. Nawet święty sztandar OriFlamme nic nie da. Plakat w końcu będzie mój :twisted:

Obrazek

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Zapraszam. Już nie tacy próbowali zdobyć mój dom... całe moje EQ do rekonstrukcji to myślisz, że skąd się wzięło, że niby kupne ? Pozdzierałem z resztek wikingów próbujących wziąć mnie szturmem.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Matis pisze:No i skończył się 3 sezon wikingów. Było syto. Sceny batalistyczne lepsze niż w GoT, przy mniejszym budżecie.
Dla tych co jeszcze nie oglądali, polecam nie czytać wikipedi o głównym bohaterze, bo w tym przypadku historia jest dość dużym spojlerem co do całej fabuły serialu.
Fortel Ragnara FTW :) (uwaga spoiler - z ta smiercia cos mi nietak bylo skoro wiedzialem, ze podbil nieraz Paryz, no i koncowka, gdzie Rollo znow przeciw bratu wystapi, ten to ma kompleksy ze swoim ego)

Grimgor przeczytalem co napisales i idz Wiedzmina poogladaj, to pozniej pozachwycasz sie Wikingami.
Choc przyznam obiektywnie, ze 3eci sezon mi sie najmniej podobal przez za dlugi watek paryski, lubie sceny walki, ale co w Wikingach podobalo mi sie najbardziej to zlozonosc bohaterow, intrygi, kombinacje, zmieniajace sie co chwile miejsce akcji, tutaj juz zabojadami troche rzygalem. (pisze najmniej podobal, aczkolwiek oczywiscie sie bardzo podobal).
Jestem ciekawy mocno 4tego sezonu i tego czy ekipa przejedzie sie po Wessexie :)

Odnosnie Daredevila - skonczylem ogladac, sposrod ostatnich moich seriali DC/Marvel stawiam go wysoko na 2gim miejscu (1wszy Gotham, 3eci Arrow, 4ty Flash)

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Jeszcze odnośnie wikingów, to mam nadzieję, że wątek z kapłanem już nie będzie tak ciśnięty. Ta "miłość" Ragnara zaczynała powoli irytować.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Pandorum - swietny film, mnie podszedl, naszedl mnie smak na residenty znowu... :) niedlugo chyba 6tka? Podobne filmy w limacie?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Matis - mnie takze, z tej jego milosci nic dobrego nie wyniknelo do tej pory, wrecz odwrotnie.

Wczoraj widzialem Wiezien Labiryntu - calkiem fajny pomysl na fabule i postapokaliptyczny swiat. (film na podstawie ksiazki, trylogii bestsellera)

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Polecam od siebie serial Salem, właśnie wchodzi drugi sezon. Klimat żywcem wyjęty z warhammera, jest wszystko, fanatyczny acz zimnie bezwzględny łowca czarownic, zdeterminowany twardziel - kapitan straży, medyk walczący nauką z siłami nadprzyrodzonymi, wiedźmy walczące jednocześnie o przywództwo w kulcie i utrzymywanie tożsamości w tajemnicy przed purytanami... wszystko podlane sytą dawką mroku. Szkoda, że głównemu protagoniście skrócili epickie włosy, ale i tak dalej gra świetnie
ObrazekObrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Mnie się ten serial strasznie dłużył, nie dałem rady obejrzeć całego sezonu. W moim mniemaniu nudny, niby klimat jest ale jakoś olałem po kilku pierwszych odcinkach i nie planuję wracać.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Pierwszy sezon był bardzo fajny ale 2 to w sumie to oglądam tylko dla rudej panny hole (czy jakoś tak) :P
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

ODPOWIEDZ