rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
Zwykłe Dispel Scrolle miał. Jesteśmy początkujący w 8 edycji i po prostu nie doczytaliśmy zasad. Jako że wygrałem to się na niego nie obrażę 

"Ulthuan shall never fall!!!"
duzo się zmieniło.Tebryn pisze:Zwykłe Dispel Scrolle miał. Jesteśmy początkujący w 8 edycji i po prostu nie doczytaliśmy zasad. Jako że wygrałem to się na niego nie obrażę
Ja też dopiero od niedawna gram w 8ed. i zmian jest pełno z perspektywy 7ed. więc poczytajcie rulebooka i szybko załapiecie wiekszosć zmian

Przeważnie gram shadow na dużym i life albo fire na małym. Niestety moge wystawić tylko 30 WL.Slayer pisze:No lore jaki masz jak masz shadow +BoH i kloc włoczni to ujdzie ale jak masz inny lore to ja sie pytam po co te włocznie? Nie masz wiecej WL ? Jeden kloc w mgnieniu oka zejdzie i wykruszy sie od spelli i strzelania, a kawa da tobie cos jedynie na słabe scierwo ktorego jest malo.@Cichy pisze:Chciałem dowiedzieć się o rozpisce, więc 3majcie się tematu.
Czyli robię nobla z downstone i savem an +2.
Dziękuję
Proroctwa nie ziściły się pewnie też z tego powodu, że nie mieliśmy rozpisek dotartych tylko opierających się na posiadanych figurkach. Dobrze, że w ostatniej chwili pożyczyłem kilku WL i trochę łuczników bo miałbym 5 osobowy oddział PG, który by po prostu był 

"Ulthuan shall never fall!!!"
Dobra Cichy BoH na te pkt jest tak słabe że śmiech na sali w BB pokaże ci moją rozpę i porównasz sobie 
@Slayer a tym czym grasz ?

@Slayer a tym czym grasz ?
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Ja pierdziele, ale żałosne so HE na 2000 euro. Nic sensownego nie da się złożyć 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Andrzej no 3x20Wl nie wejda ale już 2x24Andrzej pisze:Ja pierdziele, ale żałosne so HE na 2000 euro. Nic sensownego nie da się złożyć

Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Rozkminiałem coś takiego:
1 Archmage @ 360.0 Pts
General; Magic Level 4
Book of Hoeth [100.0]
1 Noble @ 168.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard
Armour of Caledor [25.0]
Dawnstone [25.0]
25 First Archers @ 321.0 Pts
Longbow; Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Captain @ [10.0] Pts
16 Archers @ 181.0 Pts
Longbow; Musician
30 Phoenix Guard @ 456.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Musician
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Dochodzi do walki to wrzucamy na PG brzytwę, ewentualnie obniżanie T, działa podobnie. Zawsze wejdzie z ifki przynajmniej brzytwa, jest pitka na czołgi i inne paskudztwa, jest miasma...
1 Archmage @ 360.0 Pts
General; Magic Level 4
Book of Hoeth [100.0]
1 Noble @ 168.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard
Armour of Caledor [25.0]
Dawnstone [25.0]
25 First Archers @ 321.0 Pts
Longbow; Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Captain @ [10.0] Pts
16 Archers @ 181.0 Pts
Longbow; Musician
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Dochodzi do walki to wrzucamy na PG brzytwę, ewentualnie obniżanie T, działa podobnie. Zawsze wejdzie z ifki przynajmniej brzytwa, jest pitka na czołgi i inne paskudztwa, jest miasma...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
E tam, zawsze mam przynajmniej 6 PD na turę, więc to nie problem
Tylko skąd ja wezmę tylu PG? 

A potem na masterze 1,1 ; 1,2 ; 1,1 ; 1,3 i macha.Andrzej pisze:E tam, zawsze mam przynajmniej 6 PD na turę, więc to nie problem

GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
Nie to miałem na myśli xD ale ok
Widzę że bardzo podobna do mojej
Andrzej idź wytrzeźwiej
Widzę że bardzo podobna do mojej

Andrzej idź wytrzeźwiej

Andrzeju gralem na 2000 pkt z euro ograniczeniami na 30 PG i 20WL arcy z bohem(shadow) i malym magiem z SW(life) i puszka bsb i poszlo mi bardzo fajnie.
Mimo 3 czarow life barzo fajnie uzupelnia shadow dzieki czemu PG staja sie naprawde twardymi kozakami o ile bedziesz mial ten czar
Mam nadzieje ze w odslonie 8ed PG stana sie troche lepsza piechota np z dodatkowym atakiem lub o 1 pkt sily wiecej bo wtedy bedzie bardziej grywalna
Mimo 3 czarow life barzo fajnie uzupelnia shadow dzieki czemu PG staja sie naprawde twardymi kozakami o ile bedziesz mial ten czar

Mam nadzieje ze w odslonie 8ed PG stana sie troche lepsza piechota np z dodatkowym atakiem lub o 1 pkt sily wiecej bo wtedy bedzie bardziej grywalna
Warhammer to nie jest sport