Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Asassello »

semi miał lorda na orle na Mackach :) pewnie nawet był podobnie złożony.
szło mu różnie, systemu nie niszczył, ale nie można powiedzieć, że jest słaby.

co do 15 DP, IMO za drogie i za łatwe do wymanewrowania (jeśli DP nie zaszarżują to są nic nie warci)
Obrazek

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

el Victor pisze:
Relosu pisze:tak uzywajac ps'a mozna rzucac z 8 kosci, nie wl nie musza zdawac dt w lesie.
no a z kolei na innym forum odwołali mnie do podręcznika strona 32 i faktycznie stoi czarno na białym że może być max 6 kości, z kolei z army buildera możnaby tego Power Stone'a różnie intepretować... zatem pytam jeszcze raz - czy ktoś zna jakieś konkretne FRAGMENTY z erraty czy AB czy rulebooka gdzie jest jasno i wyraźnie napisane, że jednak wolno z 8 kości rzucić czar korzystając z opcji Power Stone

jak na razie trzeba się opierać o str 32 rulebook....
a ja ciebie odsylam do opisu PS'a. Wybierasz najpierw ilosc kosci do rzucenia czaru Tak max 6 kosci mozesz wybrac. I teraz dziala ps bo uzywasz go dopiero po ustaleniu iloma koscmi bd rzucal ale jeszcze przed rzutem. Ale to jest moja opinia. Zapytaj sie kogos z LS dla pewnosci. Ale mysle ze ps dziala tak samo jak dodatkowa kosc naszego dragon maga, najpierw usalamy ilosc kosci na 6 a potem dodajemy 1 gratis z zasady i mozemy rzucac 7.

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

Kumpel kupił sobie elfy z IoB i nie wie co dokupić. Jakiego 1 boxa może sobie dokupić?
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Eriks281 pisze:Kumpel kupił sobie elfy z IoB i nie wie co dokupić. Jakiego 1 boxa może sobie dokupić?
WL najlepiej 30

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

Dobra ogarnęliśmy. Sorki nie przejrzałem porządnie tematu. Ktoś się już o to pytał.
PS Thx Szymon
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Mam problem z Teclisem, gdyż nie zbyt rozumiem zasady z nieodpartą siłą... O co chodzi z parą dowolnych kostek i jak to wygląda w praktyce :?:
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Krzysiek_312
Oszukista

Post autor: Krzysiek_312 »

Każda para liczb, czyli każde dwie 1,2,3,4,5,6 powodują ifkę, a jedynie para 6 misscast.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Czy w tej edycji SW są grywalni ?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Są imo
Bo albo daja covera twoim oddziałą (np. SM :mrgreen: ) albo moga polowac na maszyny albo smiecie odgarniac :wink:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Moe i sa uzyteczni, ale kosztuja zdecydowanie za duzo. Wymiekaja w porownaniu z shadami. Gorzej sie bija, gorzej strzelaja i w dodatku sa drozsi.
Mimo to, nie sa kiepscy. Po prostu za te punkty lepiej wystawic cos innego (chocby fasta)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Post autor: Lucyfer »

Mam pytanie: Jak kupiłem podstawkę "The Island of Blood" to co najlepiej teraz dokupić? (zaopatrzyłem się jeszcze w repeater bolt thrower)
Obrazek

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

White lionów
I sold my soul for rock'n roll

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

i orly
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Niesłuchaj ich kup sobie jeszcze mnóstwo sea guardów jeszcze ze 3 balisty i specjale jakie chcesz oprocz własnie white lionów bo to plewa :wink: :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

ironhead
Chuck Norris

Post autor: ironhead »

Skąd teraz tanio orły kupić ?

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

Najtaniej wyjdzie ci kupic Warhawki WE. Szukaj na allegro albo przez ogłoszenia na forum

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

A polecacie high elf batalion :?: (z włóczników można robić sea guardów)
Ostatnio zmieniony 2 sty 2011, o 23:39 przez Lucyfer, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

A i zapomniałem się zapytać, co polecacie na bitwe na 1k pkt?
Obrazek

Araghas
Mudżahedin

Post autor: Araghas »

Witam

Trochę się z tym pogubiłem i proszę o naprostowanie, czy ASF występuje pomimo Great Weapon ? to znaczy czy mamy wtedy przerzuty na Hit ? czy ASF zostaje zniwelowany przez GW i bijemy się po inicjatywie wyłącznie BEZ przerzutów ?

a co do pytania dot. batalionu HE - moim zdaniem to zależy od tego jak chcesz grać, wg mnie w batalionie masz 1 bolec oraz 16 łuków, resztę raczej okazjonalnie byś użwał. Kawalerię sporadycznie [mówię o sobie] używam jeśli tak to z czystym sumieniem 5 Dragon Prince - 10 na większe punkty. ale to tylko moje zdanie [ponieważ sam jestem nowy w HE i mało jeszcze wiem jak widać :) ]. Sam mimo wszystko zastanawiałem się nad batalionem, ale skończyło się tak, że zamawiam 2 bolce i White lions osobno :)
Warhammer Fantasy Battle Blog
-----------------------------------------
http://www.araghasarts.blogspot.com
-----------------------------------------

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Wydaje mi się, że w nowym batalionie(2010) nie ma kawaleri tylko jest rydwan... Dalej ponawiam pytanko: kupować batalion, czy nie?
Obrazek

Zablokowany