Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
semi miał lorda na orle na Mackach pewnie nawet był podobnie złożony.
szło mu różnie, systemu nie niszczył, ale nie można powiedzieć, że jest słaby.
co do 15 DP, IMO za drogie i za łatwe do wymanewrowania (jeśli DP nie zaszarżują to są nic nie warci)
szło mu różnie, systemu nie niszczył, ale nie można powiedzieć, że jest słaby.
co do 15 DP, IMO za drogie i za łatwe do wymanewrowania (jeśli DP nie zaszarżują to są nic nie warci)
a ja ciebie odsylam do opisu PS'a. Wybierasz najpierw ilosc kosci do rzucenia czaru Tak max 6 kosci mozesz wybrac. I teraz dziala ps bo uzywasz go dopiero po ustaleniu iloma koscmi bd rzucal ale jeszcze przed rzutem. Ale to jest moja opinia. Zapytaj sie kogos z LS dla pewnosci. Ale mysle ze ps dziala tak samo jak dodatkowa kosc naszego dragon maga, najpierw usalamy ilosc kosci na 6 a potem dodajemy 1 gratis z zasady i mozemy rzucac 7.el Victor pisze:no a z kolei na innym forum odwołali mnie do podręcznika strona 32 i faktycznie stoi czarno na białym że może być max 6 kości, z kolei z army buildera możnaby tego Power Stone'a różnie intepretować... zatem pytam jeszcze raz - czy ktoś zna jakieś konkretne FRAGMENTY z erraty czy AB czy rulebooka gdzie jest jasno i wyraźnie napisane, że jednak wolno z 8 kości rzucić czar korzystając z opcji Power StoneRelosu pisze:tak uzywajac ps'a mozna rzucac z 8 kosci, nie wl nie musza zdawac dt w lesie.
jak na razie trzeba się opierać o str 32 rulebook....
Kumpel kupił sobie elfy z IoB i nie wie co dokupić. Jakiego 1 boxa może sobie dokupić?
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
Dobra ogarnęliśmy. Sorki nie przejrzałem porządnie tematu. Ktoś się już o to pytał.
PS Thx Szymon
PS Thx Szymon
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
-
- Oszukista
Każda para liczb, czyli każde dwie 1,2,3,4,5,6 powodują ifkę, a jedynie para 6 misscast.
Moe i sa uzyteczni, ale kosztuja zdecydowanie za duzo. Wymiekaja w porownaniu z shadami. Gorzej sie bija, gorzej strzelaja i w dodatku sa drozsi.
Mimo to, nie sa kiepscy. Po prostu za te punkty lepiej wystawic cos innego (chocby fasta)
Mimo to, nie sa kiepscy. Po prostu za te punkty lepiej wystawic cos innego (chocby fasta)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Master of reality
- Oszukista
White lionów
I sold my soul for rock'n roll
Witam
Trochę się z tym pogubiłem i proszę o naprostowanie, czy ASF występuje pomimo Great Weapon ? to znaczy czy mamy wtedy przerzuty na Hit ? czy ASF zostaje zniwelowany przez GW i bijemy się po inicjatywie wyłącznie BEZ przerzutów ?
a co do pytania dot. batalionu HE - moim zdaniem to zależy od tego jak chcesz grać, wg mnie w batalionie masz 1 bolec oraz 16 łuków, resztę raczej okazjonalnie byś użwał. Kawalerię sporadycznie [mówię o sobie] używam jeśli tak to z czystym sumieniem 5 Dragon Prince - 10 na większe punkty. ale to tylko moje zdanie [ponieważ sam jestem nowy w HE i mało jeszcze wiem jak widać ]. Sam mimo wszystko zastanawiałem się nad batalionem, ale skończyło się tak, że zamawiam 2 bolce i White lions osobno
Trochę się z tym pogubiłem i proszę o naprostowanie, czy ASF występuje pomimo Great Weapon ? to znaczy czy mamy wtedy przerzuty na Hit ? czy ASF zostaje zniwelowany przez GW i bijemy się po inicjatywie wyłącznie BEZ przerzutów ?
a co do pytania dot. batalionu HE - moim zdaniem to zależy od tego jak chcesz grać, wg mnie w batalionie masz 1 bolec oraz 16 łuków, resztę raczej okazjonalnie byś użwał. Kawalerię sporadycznie [mówię o sobie] używam jeśli tak to z czystym sumieniem 5 Dragon Prince - 10 na większe punkty. ale to tylko moje zdanie [ponieważ sam jestem nowy w HE i mało jeszcze wiem jak widać ]. Sam mimo wszystko zastanawiałem się nad batalionem, ale skończyło się tak, że zamawiam 2 bolce i White lions osobno
Warhammer Fantasy Battle Blog
-----------------------------------------
http://www.araghasarts.blogspot.com
http://www.araghasarts.blogspot.com