Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Re: Temat filmowy

Post autor: Morsereg »

-Qc- pisze:Spider-Man w civil war bedzie słaby - łądnie opisuje to facet na tym blogu:

http://ihbd.arhn.eu/dlaczego-ekranizowa ... ly-pomysl/

generalnie chlop duzo i fajnie o komiksowych sprawach nawija :)
nie moge sie zgodzic.
jak by nie patrzec byly juz filmy o czlowieku pajaku. co z tego, ze nie pochodzily ze stajni disneya.

spider man to obok DD to superbohater ktory przez caly czas chronil swoja tozsamosc ze wzgledu na bliskich i o tym wie kazdy.
a w civil war - moment przejscia na druga strone i pokazanie swojej twarzy - jest dosc kluczowy.

nie moge sie tez zgodzic ze stwierdzeniem:
trudno wyobrazić sobie filmowego Parkera, który już na samym starcie swojej kariery pozbywa się anonimowości i wystawia na ostrzał. A odkręcić się tego już nie da, no bo co, któregoś dnia do Petera przyjdzie szatan i zaoferuje cofnięcie tego wszystkiego? To by było wyjątkowo głupie.
to sa filmy. nie ma zadnego problemu by pozniej nakrecic film ktory by przedstawial poczatki czlowieka pajaka - najzwyklejszy w swiecie prolog ktory wyszedl pozniej a opowiada o wczesniejszych wydarzeniach.
a tak swoja droga to czy kolejny fim o poczatkach spideya to nie za wiele? ile mozna odgrzewac smierc wuja bena.
kiedys gdzies czytalem, ze jesli ktos znowu zacznie krecic film o pajaku, to nie bedzie to historia jego powstania. ten temat juz sie przejadl.

wiadomo, ze nie bedzie to wierna ekranizacja komiksu tylko film na podstawie komiksu (zreszta tak jak wszystkie filmy czy to na podstawie ksiazek czy komiksow), bo tak jak gosciu pisal nie bedzie mozna wprowadzic mechanicznego thora ktory zabija goliatha. no chyba, ze w filmie ant-men zmieni swoj kostium pare razy a w 3 czesci thora ten zaginie.

w sumie to ma byc film o kapitanie ameryce. nie wiem wiec czy nie lepiej bylo zrobic secret war zamiast civil war.

ps. ciekaw jestem czy bedzie najlepsza scena z komiksu ;)
punisher dolaczajacy do druzyny ktorzy sa za nie ujawnianiem sie. najkrotsze wystapienie bohatera ;)
chociaz to by tez sie wizalo z tym, ze musial by pojawic sie spiderman.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

https://www.youtube.com/watch?t=78&v=qNq25SEUTPQ

TO chyba mam stację na sezon 2015/2016 :D bo Fox wiele fajnych rzeczy wyrzuci :D (Lucyfer i Raport Mniejszości :3)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Wiecie może czy będą kontynuować Constantine'a? Jakiś czas temu obejrzałem pierwszy sezon i z tego co pamiętam to kontynuacja miała być pod znakiem zapytania...
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Ranndolf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ranndolf »

Podobno został anulowany

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Lucyfer podejmie ten sam styl, jak gokish pisze ;)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Ranndolf pisze:Podobno został anulowany

dzięki Bogu bo to turbo słabe było
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ostatni odcinek flasha mega na plus - nie moge sie doczekac jutrzejszego zakonczenia arrowa.

Zakonczenie agentow na minus - za duzo wielkich pytajnikow za malo odpwoiedzi i moim zdaniem totalnie chamskie wyjasnienie ciagniecia watku pod film w 2019 - ergo bedziemy sie z inhumans meczyc jeszcze latami ; P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

-Qc- pisze:Ostatni odcinek flasha mega na plus - nie moge sie doczekac jutrzejszego zakonczenia arrowa.

nie na plus bo znów rey palmer cudowny filantrop psia jego mać :< samo wspomnienie o nim w odcinku mnie wkurza ;D
Brettonia 23/1/13

QQrydza
Prawie jak Ziemko

gdzie masz raya palmera w najnowszym flashu?

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

-Qc- pisze:gdzie masz raya palmera w najnowszym flashu?

Samo wspomnienie "Prezent od Raya Palmera" o tu :D mega nie lubię tej postaci lepiej by brzmiało "Prezent of Felicity"
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Final arrowa imo nie dal rady:/ smutek...

Boje sie co final flasha przyniesie. Ostatni odcinek - torpeda!

Co do Agentow to Adas ma racje ze pootwierali watki... ale z drugiej strony w koncu odcinek na miare najlepszych z 1 sezonu

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Durin pisze:Final arrowa imo nie dal rady:/ smutek...

Boje sie co final flasha przyniesie. Ostatni odcinek - torpeda!
Na gorąco.
Jak można było zjebać tak bardzo finał tego sezonu? Wiadomo będzie czwarty sezon a oni to skończyli tak jakby nic dalej miało nie być.

Red Arrow na minus
Felicity w stroju atoma minus

no przecież w tym odcinku nic dobrego nie było.

dramat a nie odcinek :<

oby HIVE i Darhk ostro rozkręcili 4 sezon.

A nie chyba coś dobrego jest Palmer kaput? :D szkoda, że go w Legendach ożywią tak jak kanarka. Jedyne o co proszę niech już Green Arrow będzie
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Nie sadze zeby kaput... ale tak czy siak bedzi spinoff i palmer za czesto nie bedzie goscic.

Walka z rasem bez sensu, pomoc flasha bez sensu, retrospekcje podobnie...

Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

Artein pisze:So much boner....

https://www.youtube.com/watch?v=4MubNoWQiSc
wypadalo by dodac, ze jest tam dosc spory spoiler do arrowa ;)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Durin pisze:Nie sadze zeby kaput... ale tak czy siak bedzi spinoff i palmer za czesto nie bedzie goscic.

Walka z rasem bez sensu, pomoc flasha bez sensu, retrospekcje podobnie...

No kaput niet ale w serialu Arrow fajnie jakby już kaput raz na zawsze :D
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Dla mnie Arrow niezmiennie na 2 msc po grze o tron- bardzo dobry. Dziwią mnie takie zdania ,że to słaby serial. Ale przyzwyczaiłem się już ,że nie rozumiem ludzi w internecie :)... ja w innej sprawie... oglądałem wczoraj na c+ Kamienie na szaniec !!! wtf?! Najlepszy polski film od lat jak dla mnie ... szkoda ,że tak cicho było wokół niego - polecam :)!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Imo debilny koniec Flasha, bez spoilerow sie nie da wiec tylko lojalnie uprzedzam :D

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Czy ja wiem.... lepiej niz paradox

ODPOWIEDZ