Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: Temat filmowy

Post autor: QQrydza »

Paradox był fantastyczny man! Poza tym fabuła była w oczywisty sposób pożyczona no ale ten finał jest ... jak z Avegersów tylko w srodku filmu :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

SPOILER!!!!!!!!!

Komiksów nie czytałem:( Jak masz podeślij na PW

Ten finał pozwolił utrzymać w miarę logiczną ciągłość... wolałbyś, żeby wyzerowali fabułe?
Flash zobaczył Flasha, który mu pokazał żeby nie interweniował bo jak był młodym Flashem widział jak Flash pokazuje to samo;D

Natomiast black hole troche z dupy
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Durin pisze:Komiksów nie czytałem:( Jak masz podeślij na PW
i to mówi 2 przyszłych prawników? :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Durin to znany kretacz inzynier :D uwazaj jak bedzie Ci budowal dom/most ^^

Komiksu nie mam - mam na mysli JL: Flashpoint Paradox ktore dla mnie było 10/10

Wolalbym to co się samo nasuwało, tzw oczywista opcja :P moze bez zaskoczenia ale jest finał + opcja na odskok do JL
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Ja mogę Wam stronke postawić albo coś zakodzić conajwyżej;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Mnie się też nie podobał finał Flasha. W ostatnich 5 odcinkach akcja cały czas się nakręcała i było super. A tu takie pierdut nudne na koniec bleh.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

-Qc- pisze:Komiksu nie mam - mam na mysli JL: Flashpoint Paradox ktore dla mnie było 10/10
Film jest ekranizacją (sporo okrojoną) crossoveru Flashpoint. Sama historia jest niezła ale wszystko co miało tam miejsce (czyli na dobrą sprawę doprowadzenie do końca świata i reset wprowadzający okropne New52) zaczęło się od tego, że Flash cofnął się w czasie i uratował matkę. Skoro tego teraz nie zrobił to nie rozpie.... całego uniwersum.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

nie jest ekranizacja.
jest na podstawie...

miedzy jednym a drugim masz bardzo duza roznice.
tak samo masz z GoTem, walking dead czy filmami marvela - sa na podstawie.

kiedy sie ludzie naucza ;P
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

"Szybcy i wściekli 7". Nudny, nijaki, bondowy i do przesady efekciarski. No i ciągnął mi się, jak flaki z olejem. Ponad 2 godziny, rety...

Ani samochodów ciekawych (poza muscle cars oczywiście :mrgreen:), ani dobrej sensacji, ani muzyki. Nielegalnych wyścigów to już w ogóle w tym filmie nie było, a od tego się chyba cała seria zaczynała... A już Statham w ogóle pasował tam, ja pięść do nosa. Może to przez wizerunek, jaki wykreował w innych filmach, grając główne role. Russell też byle jaki, tak samo Dwayne Johnson.

Obejrzałem dla zasady.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

-Qc- pisze:Paradox był fantastyczny man!
+10 :mrgreen:
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Misze nadrobic

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Chomikozo
Chuck Norris

Post autor: Chomikozo »

Byłem wczoraj na Mad Maxie. Dawno nie widziałem tak strasznie dobrego, klimatycznego i przegiętego (w pozytywnym sensie) filmu akcji. To praktycznie dwugodzinny pościg przez post-apokaliptyczną pustynię pełen obrzucania się wybuchowymi włóczniami, skakania z samochodu na samochód i ogólnie używania cudownie niedorzecznych broni (ZIEJĄCA OGNIEM GITARA ELEKTRYCZNA PODŁĄCZONA DO GIGANTYCZNEJ KOLCZASTEJ CIĘŻARÓWKI-WZMACNIACZA). Biorąc pod uwagę wszystko powyższe, jestem zszokowany faktem, że Georgowi Millerowi jakimś cudem udało się wykreować wiarygodne postacie z jasno określonymi motywacjami, wszystko ma tutaj sens, nikt nie obraża inteligencji widza kretynizmami rodem z nowych Avengersów czy wspomnianych Fast & Furious. Jest szybko, głośno i brutalnie, nie nudziłem się ani sekundy w kinie. Bardzo polecam !
Prawdziwy krasnolud gardzi słonecznikiem.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Super, dzięki za promocję. Pójdę zatem niebawem :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

sorry za post pod postem :)

https://www.youtube.com/watch?v=bS5P_LAqiVg
KUNG FURY :D
jest to cudo kinematografii i więcej takich filmów
Brettonia 23/1/13

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Mad MAx jest najlepsza nawalanka po tej stronie MIssisipi, bezkonkurencyjny. Ale nie ma sensu drugi raz isc do kina :D

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Mad Max może się schować. Premiera w moje urodziny, idealnie :D

KUNG FURY Official Movie [HD]
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

https://www.youtube.com/watch?v=ZTidn2dBYbY trudno, żeby film był słaby skoro ma teledysk z Davidem Hasslehoffem!

A co do Maxa, to film jest fenomenalny. Nie było w nim ani jednego elementu, który by mi się nie spodobał, a ja lubię się przyczepić ;)
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Chomikozo pisze:Byłem wczoraj na Mad Maxie. Dawno nie widziałem tak strasznie dobrego, klimatycznego i przegiętego (w pozytywnym sensie) filmu akcji. To praktycznie dwugodzinny pościg przez post-apokaliptyczną pustynię pełen obrzucania się wybuchowymi włóczniami, skakania z samochodu na samochód i ogólnie używania cudownie niedorzecznych broni (ZIEJĄCA OGNIEM GITARA ELEKTRYCZNA PODŁĄCZONA DO GIGANTYCZNEJ KOLCZASTEJ CIĘŻARÓWKI-WZMACNIACZA). Biorąc pod uwagę wszystko powyższe, jestem zszokowany faktem, że Georgowi Millerowi jakimś cudem udało się wykreować wiarygodne postacie z jasno określonymi motywacjami, wszystko ma tutaj sens, nikt nie obraża inteligencji widza kretynizmami rodem z nowych Avengersów czy wspomnianych Fast & Furious. Jest szybko, głośno i brutalnie, nie nudziłem się ani sekundy w kinie. Bardzo polecam !

Zgodzę sie z Tobą, ale film jak dla mnie ma jeden minus - zakończenie jest zrobione na siłę i uproszczone.

ODPOWIEDZ