Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Ogrowe rozpiski
Ja bym się też namUwić nie dał
Ktos tu mysli że moze byc Grolshekiem, mam tylko jeden komentarz:kubencjusz pisze:Ja bym się też namUwić nie dał
http://www.youtube.com/watch?v=UHwegwXwwHs
[pozdro i no offence Kuben, ale imo Grammar Nazi moze byc tylko jeden ^^ najpierw przejdź szkołę GrammarJugend ^^]
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Zostaw mojego padawana. Ja tu wiecznie działał nie będę. Trzeba szkolić brunatne koszule ortografii i gramatyki. Nawiasem mówiąc macie tu piekielnie cierpliwego moda... Na mortalach pan Grześ już by pisał grzecznie i poprawnie lub wcale...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
To forum jest tak fajne ze zostałem na nim nawet po rozstaniu z armią ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Hello,
Tym razem kmina pod Bilaticon,
1 * Slaughtermaster @ 383.0 Pts
General; Lore of Death; Magic Level 4; Iron Fist
Greedy Fist [40.0]
Armour of Destiny [50.0]
Warrior Bane [5.0]
1 Bruiser @ 205.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Battle Standard
Rune Maw [60.0]
1 Butcher @ 140.0 Pts
Lore of Great Maw; Magic Level 1
Crown of Command [35.0]
Enchanted Shield [5.0]
9 Ironguts @ 437.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour;FCG
Standard of Discipline [15.0]
5 Ogres @ 160.0 Pts
Light Armour; Musician
3x3 Mournfang Cavalry @ 660.0 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Musician
3x1 Sabretusk Pack @ 63.0 Pts
2x1 Ironblaster @ 340.0 Pts
Models in Army: 31
Total Army Cost: 2388.0
Ciekaw jestem co wyjdzie z tych 3 trójek murfangów. I tak chciałem wystawić 9 murfangów, grałem na 5+4, ale może tym razem tak. Teoretycznie takimi trójakmi łatwiej się manewruje, trudniej je odgina, jest mnie więcej, można robić różne śmieszne wjazdy, no i kosztują śmieszne punkty a jak chce mieć 5 czy 6 murnfów w jakimś combacie to mogę zaszarżować dwoma odziałami.
Anyway, Co myślicie brzuchacze?
Tym razem kmina pod Bilaticon,
1 * Slaughtermaster @ 383.0 Pts
General; Lore of Death; Magic Level 4; Iron Fist
Greedy Fist [40.0]
Armour of Destiny [50.0]
Warrior Bane [5.0]
1 Bruiser @ 205.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Battle Standard
Rune Maw [60.0]
1 Butcher @ 140.0 Pts
Lore of Great Maw; Magic Level 1
Crown of Command [35.0]
Enchanted Shield [5.0]
9 Ironguts @ 437.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour;FCG
5 Ogres @ 160.0 Pts
Light Armour; Musician
3x3 Mournfang Cavalry @ 660.0 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Musician
3x1 Sabretusk Pack @ 63.0 Pts
2x1 Ironblaster @ 340.0 Pts
Models in Army: 31
Total Army Cost: 2388.0
Ciekaw jestem co wyjdzie z tych 3 trójek murfangów. I tak chciałem wystawić 9 murfangów, grałem na 5+4, ale może tym razem tak. Teoretycznie takimi trójakmi łatwiej się manewruje, trudniej je odgina, jest mnie więcej, można robić różne śmieszne wjazdy, no i kosztują śmieszne punkty a jak chce mieć 5 czy 6 murnfów w jakimś combacie to mogę zaszarżować dwoma odziałami.
Anyway, Co myślicie brzuchacze?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Poza 3x3 MC nie ma nic do komentowania bo było w stekach odsłon. Ja osobiście lubię poza hordą ironsów mieć raczej mniejsze klocki więc jak dla mnie fajnie. Z plusów masz większe możliwości taktyczne itp. Jednak boli Cię to, że 1 oddział niewiele sam zdziała, utrata jednego mourna to ważywienie już totalne, a i panikę łapiesz od razu. Wykrzesałbym pkt na drugi magiczny mieczyk, bo jak wleci w turbokloc większa zgraja duszków to postoisz. A i IMO jak się bawić to po całości więc podzieliłbym bulle na 2x3
2 murnów nadal mogą coś skroić np. miejsze kloce na spółe z Ironblasterem, a przynajmniej przytrzymać do przyjścia następnych. Nie zapominajmy o obszarmowym soulblight'cie który czyni cuda.
Wrzuciłbym te 2x3 bulle ale nie ma skąd wziąć na to tałatajstwo punktów, jakiś pomysł?
Pozdro Czciboro
Wrzuciłbym te 2x3 bulle ale nie ma skąd wziąć na to tałatajstwo punktów, jakiś pomysł?
Pozdro Czciboro
Ostatnio zmieniony 11 gru 2012, o 08:26 przez Czcibor, łącznie zmieniany 2 razy.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Grolshek będzie wiedział, kiedy na kiblu zastękasz przez "samo ha" Co do pkt to IMO wywal zbroje z generała i daj mu chamerd shielda, a na 2x3 bulle muzycy Ci się IMO nie przydadzą
@Grolshek
http://okayface.com/wp-content/uploads/ ... y-face.jpg
Już zmienione
@kubencjusz
Jest jakiś pomysł, tylko wtedy z gienia będzie cienka faja. W tej chwili ten gość jest świetnym blokerem w kombacie.
http://okayface.com/wp-content/uploads/ ... y-face.jpg
Już zmienione
@kubencjusz
Jest jakiś pomysł, tylko wtedy z gienia będzie cienka faja. W tej chwili ten gość jest świetnym blokerem w kombacie.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Jeśli generał umiera w CC to przeważnie i tak chujnia z oddziału zostaje, bo na 99% bije się po oddziale a nie po bohaterach.
Rozpiska na bitwę z kumplem. Coś polubiłem grać na tyranie
Unnamed1200 Pts - Ogre Kingdoms Army
1 Tyrant @ 260.0 Pts
General; Heavy Armour
Fencer's Blades [35.0]
Dragonhelm [10.0]
1 Bruiser @ 174.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Enchanted Shield [5.0]
Crown of Command [35.0]
1 Butcher @ 103.0 Pts
Magic Level 1; Lore of the Great Maw; Iron Fist
11 Gnoblars @ 27.5 Pts
10 Gnoblars @ 25.0 Pts
6 Ironguts @ 331.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
1 Gutlord @ [10.0] Pts
3 Ogres @ 96.0 Pts
Iron Fist; Light Armour
3 Ogres @ 93.0 Pts
2ndWeapon; Light Armour
1 Gorger @ 90.0 Pts
Frenzy
Models in Army: 38
Total Army Cost: 1199.5
Unnamed1200 Pts - Ogre Kingdoms Army
1 Tyrant @ 260.0 Pts
General; Heavy Armour
Fencer's Blades [35.0]
Dragonhelm [10.0]
1 Bruiser @ 174.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard
Enchanted Shield [5.0]
Crown of Command [35.0]
1 Butcher @ 103.0 Pts
Magic Level 1; Lore of the Great Maw; Iron Fist
11 Gnoblars @ 27.5 Pts
10 Gnoblars @ 25.0 Pts
6 Ironguts @ 331.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
1 Gutlord @ [10.0] Pts
3 Ogres @ 96.0 Pts
Iron Fist; Light Armour
3 Ogres @ 93.0 Pts
2ndWeapon; Light Armour
1 Gorger @ 90.0 Pts
Frenzy
Models in Army: 38
Total Army Cost: 1199.5
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Zbij te 2x3 ogry do 1x6. Na małe punkty przydadzą Ci się większe klocki bardziej niż śmieci
Ja też pochwalę się rozpiską ze strategikona. Jeden wniosek - leadbelcherzy ssą po same kule, ssą tak mocno, że mocniej się nie da!
O wyniku nie będę pisał, bo nie zagraliśmy drugiego dnia, a pierwszego był obsys plus ostatnia bitwa to blood and glory. Generalnie bulle na takie punkty są całkiem wporzo, brakuje trochę tego magicznego sztandaru. Teraz też dorzuciłbym jakąś magiczną broń, bo jak trafiliśmy na 2x10 hexów to mogliśmy się od razu spakować (kumpel grał OmG, też bez magicznych broni)
No i oczywiście leadsuckerów zamieniłbym na Maneatersów bez wahania.
O wyniku nie będę pisał, bo nie zagraliśmy drugiego dnia, a pierwszego był obsys plus ostatnia bitwa to blood and glory. Generalnie bulle na takie punkty są całkiem wporzo, brakuje trochę tego magicznego sztandaru. Teraz też dorzuciłbym jakąś magiczną broń, bo jak trafiliśmy na 2x10 hexów to mogliśmy się od razu spakować (kumpel grał OmG, też bez magicznych broni)
No i oczywiście leadsuckerów zamieniłbym na Maneatersów bez wahania.
Kod: Zaznacz cały
1 Firebelly @ 172.0 Pts
General; Magic Level 1; Lore of Fire; 2ndWeapon
Ruby Ring of Ruin [25.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Bruiser @ 153.0 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Battle Standard
10 Ogres @ 350.0 Pts
Light Armour; Iron Fist; FCG
1 Ironblaster @ 170.0 Pts
7 Leadbelchers @ 321.0 Pts
Musician, Champ
1 Gorger @ 90.0 Pts
1 Sabretusk Pack @ 21.0 Pts
1 Sabretusk Pack @ 21.0 Pts
Models in Army: 23
Total Army Cost: 1298.0
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Widzę, że się do nich mocno zraziłeśAfro pisze:leadsuckerów
no średnia ilość wystrzałów wychodziła mi w okolicach 27 (czyli ponad statystykę) z tej siódemki, ale to co się przebijało robiło 2-3 woundy na czymkolwiek. Generalnie bardziej mi się sprawdzili w omiataniu śmieciowych skinków niż ze swoim strzelaniem, a za takie punkty mogę mieć 10 bulli z ahw z większym wygarem
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"