Ostatnio też mega sprawdzało mi się combo, black guardzi + 6 czar z shadowa na dużej magiczce ze sztyletem. Taki oddział wypłacający 21 ataków z siłą 10 zamiatał wszystko ( np. w jedną turę 30 ghuli a potem 20 szkieletów z lordem wampirzym ;p )

Moderator: Yudokuno
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
I tu cie zmartwię nawet jak ubijesz 20 modeli z 40, tym wjazdem w bok to i tak ten pierwszy rząd odda.Marek15 pisze: może zdażyć się niesłychana rzecz w tej edycji - nikt nam nie odda
Skąd to wytrzasnąłeś? Były takie plotki, ale się nie sprawdziły.Remx pisze:I tu cie zmartwię nawet jak ubijesz 20 modeli z 40, tym wjazdem w bok to i tak ten pierwszy rząd odda.Marek15 pisze: może zdażyć się niesłychana rzecz w tej edycji - nikt nam nie odda
Teraz jest taka zasada że tak czy siak oddają, fajne no nie?
w jakim sensie losowa? moim zdaniem teraz to pewniak, wczesniej brales magiczki, puszczales jakies pociski 2d6 st 4 i zastanawiales sie czy to cos zabije, teraz puszczasz purple sun na krasnoludy i ogladasz ich masakręBardzo podoba mi się magia w VIII jest taka bardziej losowa
Chodziło mi o generację kostek mocy ;D - na VII było wiadomo ile się miało a teraz można mieć 12( z orkami tak miałem ;D)Pedros pisze:w jakim sensie losowa?