WoCh Grześka - up 2014.06.24 chaos ogryns captain
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: WoCh Grześka - up 2012.10.28 kolejni maruderzy
Super malowanie.
Ilu będzie liczył ich oddział ??
Ilu będzie liczył ich oddział ??
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Podstawki to kora sosnowa, tak jest.Lechu pisze:Bardzo fajnie wyglądają. A podstawki z kory robiłeś?
Planowałem uzbierać 30 szt. I tylu chyba ich jest, tak na oko, bo maluję partiami, upycham po różnych miejscach i nie chce mi się teraz liczyćAro pisze:Super malowanie. Ilu będzie liczył ich oddział ??

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dla odmiany pomalowałem lorda nurglitę - bardzo mi się ten figs podoba, w przeciwieństwie do większości, a właściwie prawie wszystkich plastików... Wszyskie fotki robione jednym aparatem, w jednym czasie przy takim samym oświetleniu. Nie wiem, czemu pierwsza ma inne odcienie niż reszta... ostatnie zdjęcie pokazuje rzeczywiste barwy... Zapraszam do komentowania:

- The WariaX
- Falubaz
No daje radę, wygląda trochę jak wip, ale ujdzie

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Stal jest kapitalna
Nie podobają mi się tylko jelita, wyglądają jakby były ugotowane (jestem kucharzem więc wiem
), a powinny się świecić, być bardziej krwiste

Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
- rudobrody79
- Falubaz
jelita gnijące nie mogą być bardziej krwiste !Silvestro pisze:Stal jest kapitalnaNie podobają mi się tylko jelita, wyglądają jakby były ugotowane (jestem kucharzem więc wiem
), a powinny się świecić, być bardziej krwiste
one dają nowe życie innym organizmom

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Podoba mi się. Fajna skóra i rewelacyjna stal. 

- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dzięki za miłe słowa. Obecnie wrzucam jednego z moich ulubionych figsów. Starałem się go pomalować jakoś. Nie wiem, czy do końca to wyszło - zapraszam do komentowania:

Ostatnio zmieniony 8 gru 2012, o 18:19 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
Fajny model. Co o malowania: zarówno przy tym modelu, jak i nurglowym lordzie mam wrażenie, że metal - chodzi mi o broń, mega przypomina mi techinkę c'tana
oczywiście jest to na plus
Zdjęcia ostatniej figurki jakieś takie ciemne ;/ a samo malowanie bardzo fajne, chociaż rozjaśniłbym delikatnie palce.
oczywiście jest to na plus

Zdjęcia ostatniej figurki jakieś takie ciemne ;/ a samo malowanie bardzo fajne, chociaż rozjaśniłbym delikatnie palce.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Model to Primus Death firmy Enigma. Nie jest jakiś specjalnie superdrogi - chyba ciut powyżej 50 zł.
Jak sobie stawiam obok siebie ten model i lorda nurglitę (tego powyżej), wychodzi mi stale i wciąż, że bardziej podoba mi się na żywca malowanie Primusa... Nie wiem, może Primus jest niefotogeniczny
Do c'tana mi daleko, natomiast - faktycznie - starałem się , żeby figs miał trochę bardziej mroczny charakter, niż figsy malowane przeze mnie wczesniej. Po prostu sam figs jest taki, ze pomalować go w inny sposób bym nie mógł... A jeśli chodzi o mroczne figsy - c'tan jest dla mnie niedościgłym wzorem.
Jeszcze jedno. niektóre elementy tego figsa są dosyć delikatne. Więc imho lepiej nabyć go jako nówkę, niż później mozolnie czyścic z jakiegoś nieschodzącego paskudztwa...
Jak sobie stawiam obok siebie ten model i lorda nurglitę (tego powyżej), wychodzi mi stale i wciąż, że bardziej podoba mi się na żywca malowanie Primusa... Nie wiem, może Primus jest niefotogeniczny

Do c'tana mi daleko, natomiast - faktycznie - starałem się , żeby figs miał trochę bardziej mroczny charakter, niż figsy malowane przeze mnie wczesniej. Po prostu sam figs jest taki, ze pomalować go w inny sposób bym nie mógł... A jeśli chodzi o mroczne figsy - c'tan jest dla mnie niedościgłym wzorem.
Jeszcze jedno. niektóre elementy tego figsa są dosyć delikatne. Więc imho lepiej nabyć go jako nówkę, niż później mozolnie czyścic z jakiegoś nieschodzącego paskudztwa...
Zarówno Nurglita i Primus świetnie pomalowani
Jednak w Primusie, i tu moja subiektywna uwaga, nie podoba mi się ten niebieski blask - nie lubię takich efektów. Malowanie dlatego bardziej mi się podoba Nurglity ale figurka primusa bije swoim wyglądem grubasa zarazy na głowę 

Czy mi się wydaje czy znowu Ci skill poszedł w górę? 

- Brushlicker
- Falubaz
Fajnie machnales zroje na nurglicie. Sam sie tez przymierzam do kupna tego modelu.