WoCh Grześka - up 2014.06.24 chaos ogryns captain

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Re: WoCh Grześka - up 2012.10.28 kolejni maruderzy

Post autor: Aro »

Super malowanie.
Ilu będzie liczył ich oddział ??
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Lechu pisze:Bardzo fajnie wyglądają. A podstawki z kory robiłeś?
Podstawki to kora sosnowa, tak jest.
Aro pisze:Super malowanie. Ilu będzie liczył ich oddział ??
Planowałem uzbierać 30 szt. I tylu chyba ich jest, tak na oko, bo maluję partiami, upycham po różnych miejscach i nie chce mi się teraz liczyć :wink: . Ale ich liczba nie jest ostateczna, ponieważ wszystko zależy od tego, co tam mi się uda nabyć nowego. Jeśli np. zakupię jeszcze za dobrą cenę dodatkowych kolesi, to powiększę wtedy regiment...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dla odmiany pomalowałem lorda nurglitę - bardzo mi się ten figs podoba, w przeciwieństwie do większości, a właściwie prawie wszystkich plastików... Wszyskie fotki robione jednym aparatem, w jednym czasie przy takim samym oświetleniu. Nie wiem, czemu pierwsza ma inne odcienie niż reszta... ostatnie zdjęcie pokazuje rzeczywiste barwy... Zapraszam do komentowania:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Najlepszym elementem jest stal =D> . Mozna przepis ?:]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

No daje radę, wygląda trochę jak wip, ale ujdzie :wink: :mrgreen: 8)

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Stal jest kapitalna :) Nie podobają mi się tylko jelita, wyglądają jakby były ugotowane (jestem kucharzem więc wiem :P ), a powinny się świecić, być bardziej krwiste
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

Silvestro pisze:Stal jest kapitalna :) Nie podobają mi się tylko jelita, wyglądają jakby były ugotowane (jestem kucharzem więc wiem :P ), a powinny się świecić, być bardziej krwiste
jelita gnijące nie mogą być bardziej krwiste !
one dają nowe życie innym organizmom :) :) :) dzięki nurglowi

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Podoba mi się. Fajna skóra i rewelacyjna stal. =D>

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Naprawdę rozwijasz się w malowaniu. Widać duży postęp z kolejnymi pracami.
Nurglita to bardzo udana praca =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dzięki za miłe słowa. Obecnie wrzucam jednego z moich ulubionych figsów. Starałem się go pomalować jakoś. Nie wiem, czy do końca to wyszło - zapraszam do komentowania:
Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 8 gru 2012, o 18:19 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Łoooo fajny figs :) Malowanie poprawne ale mam wrażenie, że poprzednie prace były jednak troszkę lepsze.

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Przyjemnie pomalowany :) Co to za model?
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ooo, masz ten model. To samo pytanie - co to za model, bo bardzo mi się podoba :D

A pomalowałeś go przyzwoicie. Za mało drewna w drewnie trochę, ale reszta ok.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Fajny model. Co o malowania: zarówno przy tym modelu, jak i nurglowym lordzie mam wrażenie, że metal - chodzi mi o broń, mega przypomina mi techinkę c'tana
oczywiście jest to na plus ;)
Zdjęcia ostatniej figurki jakieś takie ciemne ;/ a samo malowanie bardzo fajne, chociaż rozjaśniłbym delikatnie palce.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Model to Primus Death firmy Enigma. Nie jest jakiś specjalnie superdrogi - chyba ciut powyżej 50 zł.
Jak sobie stawiam obok siebie ten model i lorda nurglitę (tego powyżej), wychodzi mi stale i wciąż, że bardziej podoba mi się na żywca malowanie Primusa... Nie wiem, może Primus jest niefotogeniczny :mrgreen:
Do c'tana mi daleko, natomiast - faktycznie - starałem się , żeby figs miał trochę bardziej mroczny charakter, niż figsy malowane przeze mnie wczesniej. Po prostu sam figs jest taki, ze pomalować go w inny sposób bym nie mógł... A jeśli chodzi o mroczne figsy - c'tan jest dla mnie niedościgłym wzorem.
Jeszcze jedno. niektóre elementy tego figsa są dosyć delikatne. Więc imho lepiej nabyć go jako nówkę, niż później mozolnie czyścic z jakiegoś nieschodzącego paskudztwa...

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Zarówno Nurglita i Primus świetnie pomalowani :) Jednak w Primusie, i tu moja subiektywna uwaga, nie podoba mi się ten niebieski blask - nie lubię takich efektów. Malowanie dlatego bardziej mi się podoba Nurglity ale figurka primusa bije swoim wyglądem grubasa zarazy na głowę :)

Awatar użytkownika
Rothand
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Rothand »

Czy mi się wydaje czy znowu Ci skill poszedł w górę? ;)

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Rothand pisze:Czy mi się wydaje czy znowu Ci skill poszedł w górę? ;)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
+1
Obrazek

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Fajnie machnales zroje na nurglicie. Sam sie tez przymierzam do kupna tego modelu.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Zarwno nurglita jaki i primus pomalowane są rewelacyjnie. Bardzo podobają mi się metaliki, a zwłaszcza rdza (przepisik by się przydał) :).

ODPOWIEDZ