tak samo jak chociazby ratling.W booku są jako upgrate do głównej jednostki (jako dodatkowa opcja do wykupienia)
Nie zmienia faktu, ze to 2 rozne oddzialy.
Moderator: swieta_barbara
tak samo jak chociazby ratling.W booku są jako upgrate do głównej jednostki (jako dodatkowa opcja do wykupienia)
the cost of a detachment and any upgrades it has taken counts towards the points total of the same unit category as the regimental unit they are purchased with
detachments cannot be taken without a regimental unit
jakis cyctat?Mogę ponieważ zasady detki mi na to pozwalają![]()
dokladnie tak samo jak za 2 bolce zajmujace jeden slot rare.Albo może inaczej - może i funkcjonują jako dwa oddziały ale jak chcesz liczyć pk za dwa oddziały z jednej puli pk (kosztu jednostki) ?
wg. booka nie ma wspolnych punktow za regminetal unit i support unit (detachment)Wg booka nie ma osobnych pk za detke i regimental unit
Musiał bym ci cytować cała stronę bo tak to rozumiemjakis cyctat?
Nie wiem skąd taki tok rozumowania przecież żadna cześć oddziału nie rusza się 2 razybo zkaladajac, ze masz racje i to jeden oddzial to nie mozesz ruszyc obydw oddzialow w 1 fazie![]()
No właśnie zajmują slot a nie są jednym unitem (z jednym kosztem pk )dokladnie tak samo jak za 2 bolce zajmujace jeden slot rare.
Tak ??wg. booka nie ma wspolnych punktow za regminetal unit i support unit (detachment)
nie musi. Wystaarvczy w uzpelnosci fakt, ze jeden oddzial sie rusyz a drugi pozniej nie moze, bo juz sie on ruszyl. Tak jak z characterem po wejsciu do oddzialu. Oddzial sie nie moze ruszyc nawet jesli sie wczesniej nie ruszal.Nie wiem skąd taki tok rozumowania przecież żadna cześć oddziału nie rusza się 2 razy
1) Znajdz mi fragment, ze to jeden unit. W zasadzie jest napisane, ze to dwa ale pokaz mi gdzie to widzisz. MOzesz nawet zacytowac calego booka jesli potrzebujesz wiecej fragmentow do referencji.No właśnie zajmują slot a nie są jednym unitem (z jednym kosztem pk )
To może inaczejnie musi. Wystaarvczy w uzpelnosci fakt, ze jeden oddzial sie rusyz a drugi pozniej nie moze, bo juz sie on ruszyl. Tak jak z characterem po wejsciu do oddzialu. Oddzial sie nie moze ruszyc nawet jesli sie wczesniej nie ruszal.
May take up two detachments.
2x tak1. Zabiję halabardy (przykładowe) ale nie detki - mam punkty za halabardy tak?
2. Zabije detki a nie halabardy - mam punkty za detki?
nie nasza sprawa3. Na limit euro nie sumuje detek z halabardami?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.