Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Asassello »

Warkille pisze:W 7 ed były dwie jedynki teraz są dwie szóstki jako miscast... Więc ponawiam pytanie, co się stanie jak wyrzuce dwie 6 i dwie 4?
IF + Miscast.
Obrazek

Awatar użytkownika
HighElf
Pseudoklimaciarz

Post autor: HighElf »

mam jeszcze takie pytanie, czy armia helfow, zlozona tylko na samej piechocie, bez dragonow, herosi na piechote, ewentualnie bolce, ma sens bycia? zauwazylem ze kloce piechoty dostaly w nowej ed straszny bonus i chcialbym go w pelni wykorzystac, dlatego tez pytam, czy kawaleria jest grywalna tak jak kiedys? i czy sama piechotna armia da sobie rade? co o tym sadzicie?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

HighElf pisze:mam jeszcze takie pytanie, czy armia helfow, zlozona tylko na samej piechocie, bez dragonow, herosi na piechote, ewentualnie bolce, ma sens bycia? zauwazylem ze kloce piechoty dostaly w nowej ed straszny bonus i chcialbym go w pelni wykorzystac, dlatego tez pytam, czy kawaleria jest grywalna tak jak kiedys? i czy sama piechotna armia da sobie rade? co o tym sadzicie?

pozdrawiam
na luzie, zobacz jak wyglądają rozpiski, w niejednej nie znajdziesz kawalerii. Także sama piechota, do tego orzełki i jedziesz. Bolec to o tyle słaba opcja że już w pierwszej turze może Ci zejść od lekkiego strzelania, jako że teraz wszystko rani na 6stkach. A 100pkt to prawie 10 łuczników.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Post autor: Lucyfer »

A ja mam takie pytanie, którzy heroes i lords to bohaterzy specjalni?
Obrazek

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Warkille pisze:A ja mam takie pytanie, którzy heroes i lords to bohaterzy specjalni?
wszyscy Ci którzy mają imiona, z pamięci z obecnego booka są to Teclis, Tyrion, Korhil, Caradryan, Alith Anar i Eltharion.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

A gdzie można to sprawdzić?
Obrazek

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Warkille pisze:A gdzie można to sprawdzić?
no... w Army Book'u...

Awatar użytkownika
woolfik
Chuck Norris

Post autor: woolfik »

Z ilu szeregów atakują włócznicy? z 3?

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

woolfik pisze:Z ilu szeregów atakują włócznicy? z 3?
woolfik pisze:Z ilu szeregów atakują włócznicy? z 3?
to zależy ilu ich jest.
pierwszy szereg walczy bo walczy
drugi szereg walczy bo ma włócznie
trzeci szereg walczy bo ma supporty
czwarty przez zasadę specjalną HE
i ewentualnie piąty jeśli masz ich w formacji hordy
(jeśli hordę można nazwać "formacją"...)

Awatar użytkownika
HighElf
Pseudoklimaciarz

bija z 5-ciu szeregow? o.O
jak widze to chyba oplaca sie robic takie wielkie kloce piechoty wlocznikow, czy sie myle?

czyli, ciesze sie ,ze moge wystawic grywalna armie HE na samej piechocie :D

edit: a i jaka to specjalna zasada pozwalajaca bic czwartego szeregu jak powyzej wspomniales, pierwsze slysze
Ostatnio zmieniony 7 mar 2011, o 13:28 przez HighElf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Czy od Płomieni Feniksa jest "Uwaga, Panie!" ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

HighElf pisze:edit: a i jaka to specjalna zasada pozwalajaca bic czwartego szeregu jak powyzej wspomniales, pierwsze slysze

Zajrzyj do book'a. Tam wszystko jest.

@Warkille Jeśli chodzi Tobie o look out sir to nie, nie ma się od tego.

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

1. A od Słońca Xerusa jest "Uwaga, Panie!"?
2. O co chodzi z siłą jednostki?
Obrazek

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

HighElf pisze:bija z 5-ciu szeregow? o.O
jak widze to chyba oplaca sie robic takie wielkie kloce piechoty wlocznikow, czy sie myle?

edit: a i jaka to specjalna zasada pozwalajaca bic czwartego szeregu jak powyzej wspomniales, pierwsze slysze
naprawdę stary, zainwestuj w książkę :)
Warkille pisze:1. A od Słońca Xerusa jest "Uwaga, Panie!"?
2. O co chodzi z siłą jednostki?
1. Normalnie nie, ale chyba na zasadach euro tak.
2. Siła jednostki to termin używany jeszcze za siódmej edycji, liczyło się jaka jest siła jednostki na potrzeby niektórych zasad i sytuacji. W tej edycji siła jednostki nie obowiązuje.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

jak nie jak tak, toz to normalna templata.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Jaka templata? Ja jakoś nigdy na to nie rzucałem look outów, ani mój przeciwnik nie rzucał. Od 6ed to opis czaru się nie zmienił. ;]

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Mowa o Purple Sun. Tak, jest na nie Look Out Sir.
Queek.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

my bad, pomyliło mi się z inną przeginką :)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Havelock pisze:
HighElf pisze:bija z 5-ciu szeregow? o.O

naprawdę stary, zainwestuj w książkę :)
Dokładnie, książka jest zajebista, żwłaszcza jak gra się na hordzie spearmanów :D :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
HighElf
Pseudoklimaciarz

mam ksiazke i juz wiem co trzeba, niedlugo wrzuce pierwsza rozpiske, mysle wlasnie o 2 wieeeelkich klocach spearmenow, jakis klocek spec, 2x10 moze 3x10 luki, 2 orly ,moze bolce,arcy mag i bsb. O tych klockach wlocznikow to myslalem zeby bylo ich 60-70 w regimencie, 6-7 szeregow po 10 w formacji hordy, koszt czegos takiego to 565-655 z full command. Czy ktos gral juz na czyms takim? na 2,5k pkt moze uda mi sie wcisnac do tych 2 hordowych klockow, 2 kloce specjali(lioni, SM)

Zablokowany