TakMisza pisze:czy sisters of thorn i wild riders mają tego samego boxa? bo kupiłem przez internet z GW wildow a pudelko ktorego jeszcze nie otworzylem (bo na cholere mi te siostry) wyglada jak by bylo od sióstr
Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
jeszcze dwa małe pytania ;]
jak działa zasada the arrow of kurnous jezeli przeciwnik ma dwóch generałów, tak jak to jest w przypadku sojuszu, obaj generałowie dostają po strzale?
czy rany wbite podczas walki wręcz ale "wchłonięte" przez atrybut magii high są liczone do wyniku walki?
jak działa zasada the arrow of kurnous jezeli przeciwnik ma dwóch generałów, tak jak to jest w przypadku sojuszu, obaj generałowie dostają po strzale?
czy rany wbite podczas walki wręcz ale "wchłonięte" przez atrybut magii high są liczone do wyniku walki?
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Według mnie wybierasz sobie chłopka, który ma dostać strzałkę. Jest to jeden strzał, nawet jeśli masz kilku typa z tą zasadą, więc dlaczego miałoby być na odwrót, że mając jednego bohatera z zasadą arrow of kurnous strzelasz do dwóch przeciwników?:)
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Z tym swoim BS3 faktycznie...elfy się sporo nauczą ...... "trafiać w powietrze conajwyżej...."Okoń pisze:Nie posiadają quick to fire, ergo mają normalnie karę za strzał po ruchu - skinki mogą ich wiele nauczyć.X.Maciek pisze:Czy oszczepy sisterek mają quick to fire czy mają normalną karę do trafienia za ruch?
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Mag 2lv death z ruby ringiem
BSB z Hail of Doom Arrow
20 łuczników ze strzałkami Trueflight
10 łuczników ze strzałkami Starfire
10 wayów
7 Wildów z tarczami
Powinno wejść punktowo...jeśli coś to odejmij 1-2 wayów
Bestie bez problemu wystrzelasz a to co podejdzie ma dostać 7 popaprańców na jeleniach w twarz
Death daje Ci snajperki, doom & darkness, soulblight
Trzymasz się cały czas na dystans i prujesz ile wlezie
BSB z Hail of Doom Arrow
20 łuczników ze strzałkami Trueflight
10 łuczników ze strzałkami Starfire
10 wayów
7 Wildów z tarczami
Powinno wejść punktowo...jeśli coś to odejmij 1-2 wayów
Bestie bez problemu wystrzelasz a to co podejdzie ma dostać 7 popaprańców na jeleniach w twarz
Death daje Ci snajperki, doom & darkness, soulblight
Trzymasz się cały czas na dystans i prujesz ile wlezie
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
na bestie waye są zbędni a wildów więcej się przyda, no i hawki - one muszą być
1 Spellsinger @ 140.0 Pts
General; Lore of Death; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
1 * Glade Captain @ 154.0 Pts
Asrai Longbow; Great Weapon; Light Armour; Battle Standard
Hail of Doom Arrow [30.0]
Bow of Loren [20.0]
19 Glade Guard @ 330.0 Pts
Asrai Longbow; FCG; Arrows: Trueflight Arrows
Standard of Discipline [15.0]
2x6 Wild Riders @ 168.0 Pts
Frenzy; Asrai Spear; Light Armour; Shield
3 Warhawk Riders @ 135.0 Pts
2x1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 33
Total Army Cost: 1195.0
1 Spellsinger @ 140.0 Pts
General; Lore of Death; Magic Level 2
Dispel Scroll [25.0]
1 * Glade Captain @ 154.0 Pts
Asrai Longbow; Great Weapon; Light Armour; Battle Standard
Hail of Doom Arrow [30.0]
Bow of Loren [20.0]
19 Glade Guard @ 330.0 Pts
Asrai Longbow; FCG; Arrows: Trueflight Arrows
Standard of Discipline [15.0]
2x6 Wild Riders @ 168.0 Pts
Frenzy; Asrai Spear; Light Armour; Shield
3 Warhawk Riders @ 135.0 Pts
2x1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 33
Total Army Cost: 1195.0
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Obydwie rozpiski zrobiły rzeźnie. kumpel się śmiał sobie sam w twarz ze nie docenił elfów.
tym razem czeka mnie bitwa z tomb kingami i wojownikami chaosu. strasznie się boję chaosu. doradźcie coś by dumnie wyjść z armia a nie się przestraszyć chałosu :]
chaos ma mieć na pewno wariorow w podstawie I lorda pancernego mocno :p
zakres punktów to 1300 tym razem
może być coś co będzie turbo gięte jak te rozpiski ostatnie co mi podaliscie.
dopiero zaczynam także każda rada dobra.
tym razem czeka mnie bitwa z tomb kingami i wojownikami chaosu. strasznie się boję chaosu. doradźcie coś by dumnie wyjść z armia a nie się przestraszyć chałosu :]
chaos ma mieć na pewno wariorow w podstawie I lorda pancernego mocno :p
zakres punktów to 1300 tym razem
może być coś co będzie turbo gięte jak te rozpiski ostatnie co mi podaliscie.
dopiero zaczynam także każda rada dobra.
waywatcherzy w tym paringu są mocni. strzałki z trafianiem bez kar też. ale jak zacznie to i tak skończy się remisowo.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
oczywiście już zmiękczoną glade guardami.Dudu pisze:pierwszy raz grałem z przeciwnikiem który z lekceważyl wood elfy i był pewny swej wygranej . graliśmy na 1200 pkt. on grał emp. aa potem się dziwił jakim cudem przegrał . a ja byłem zdziwiony. chociaż 2x6 wildow fajne rzeczy robi z piechotą imperium.