Rozpiski
Ja się nie czepiam, ot pytanko
O bohaterach to z kolei niewiele powiem. Ale myślę, że sam bym chyba wziął na lorda Luckstone zamiast Gem'a. W pojedynkach bardziej może się przydać, a ma rękawiczkę, więc pewnie gdzieś tam się będzie pojedynkował. Z tym że ja zbyt wielkiego doświadczenia nie mam

O bohaterach to z kolei niewiele powiem. Ale myślę, że sam bym chyba wziął na lorda Luckstone zamiast Gem'a. W pojedynkach bardziej może się przydać, a ma rękawiczkę, więc pewnie gdzieś tam się będzie pojedynkował. Z tym że ja zbyt wielkiego doświadczenia nie mam

Ja używam 25 łuczników z FCG za 175p. stojących w kosteczce. Szeregi po 5 dają wygodniejsze pole widzenia, a strzela 19 modeli. Ten champion bywa bardzo przydatny, na kowboi jak znalazł. Łucznicy nie muszą tylko stać mogą te z szarżować. Np na bok wałęsającego się keeperaNijlor pisze: 20 Peasant Bowmen @ 140.0 Pts
Longbow; Standard; Musician; Braizers

Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
@ Nijor, a co powiesz na taką rozpę:
Lord taki jak twój, ale na koniu. 241 - bo lepszy save i ma unit, w którym może sie schować.
Lord z dragonhelm, dawnstone, asf i HKB, tarcza na koniu. 234 - bo jak można grać bez takiego gościa.
Magiczka duża bez zmian. 295
Magiczka mała taka jak twoja, ale ze scrollem. 130
BsB z buta z dyscypliną i v. of penitent, tarczą 87 - bo i tak nie będzie walczył, a w ten sposób masz drugą 12 calową bańkę, rozdającą LD9
10 Kotrów fcg. 264.
2x treb bez tych championów. 180
50 chłopów fcg. 277
35 łuków fcg braziers. 260
11 łuków skirmisz - ostatnia instancja dla cofającej się pieszej kadry 77
10 łuków muzyk 65
10 łuków muzyk 65
10 łuków muzyk 65
Zrobiłem parę zmian. Ilość oddziałów łuczników zmniejszyła się tylko o 1, ale teraz masz oddziały do różnych zadań. Mobilny skirmisz, by uciec tam kadrą, duże klocki, które od bidy też na steadfaście trochę postoją, wreszcie tanie odginaczki, których nie żal poświęcić. Z rozpy wypadło w zasadzie 19 chłopków z łukami, a wszedł lord, który zmienia baaardzo dużo. Obaj lordowie są dość twardzi i obaj mają niezły wygar w walce.
Generalnie łucznicy w takich ilośćach słabo się sprawdzają. Mój rekord na masterze to 80 i było nieźle, gdyż miałem też inne oddziały o zupełnie innym profilu. Jak rozumiem koncepcja miała być taka, że wrzucamy tyle chłopstwa ile się da. Myślę, że całość będzie się fajnie prezentowała na stole.
Lord taki jak twój, ale na koniu. 241 - bo lepszy save i ma unit, w którym może sie schować.
Lord z dragonhelm, dawnstone, asf i HKB, tarcza na koniu. 234 - bo jak można grać bez takiego gościa.
BsB z buta z dyscypliną i v. of penitent, tarczą 87 - bo i tak nie będzie walczył, a w ten sposób masz drugą 12 calową bańkę, rozdającą LD9
10 Kotrów fcg. 264.
50 chłopów fcg. 277
10 łuków muzyk 65
10 łuków muzyk 65
10 łuków muzyk 65
Zrobiłem parę zmian. Ilość oddziałów łuczników zmniejszyła się tylko o 1, ale teraz masz oddziały do różnych zadań. Mobilny skirmisz, by uciec tam kadrą, duże klocki, które od bidy też na steadfaście trochę postoją, wreszcie tanie odginaczki, których nie żal poświęcić. Z rozpy wypadło w zasadzie 19 chłopków z łukami, a wszedł lord, który zmienia baaardzo dużo. Obaj lordowie są dość twardzi i obaj mają niezły wygar w walce.
Generalnie łucznicy w takich ilośćach słabo się sprawdzają. Mój rekord na masterze to 80 i było nieźle, gdyż miałem też inne oddziały o zupełnie innym profilu. Jak rozumiem koncepcja miała być taka, że wrzucamy tyle chłopstwa ile się da. Myślę, że całość będzie się fajnie prezentowała na stole.

Rozpa bardzo ciekawa - małe sprostowanie - pieszy bohater ma mieć virtue of Emphaty anie V. of Penitent. No i właśnie jak bsb jest pieszy lanca powinna mieć jednorazowy przerzut ld.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!

Jak zawsze dobra rada Wujku
Podoba mi się i jak się uda w święta potestuję vs. imperium
Planuję zagrać tym na turnieju.
Co do baneru to zawsze mam z tym problem - dyscyplina chyba powinna się sprawdzić.
Mi nawet nieźle na lokalach się grało tą moja rozpą (ciut inna bo z pegazami i z mniejsza liczbą łuków) i raz nawet byłem trzeci. Niestety gram teraz rzadko - w zasadzie tylko na turniejach i nie mam z kim testować innych rozp. A rzeczywiście brakowało mi czegoś mocnego do bicia.
Dębku tu fotka z włocławskiego lokala:
http://images65.fotosik.pl/1040/5dd4e13163c99743gen.jpg Wilki w tle to pegazy, łucznicy jakoś mi się skupili.

Podoba mi się i jak się uda w święta potestuję vs. imperium

Co do baneru to zawsze mam z tym problem - dyscyplina chyba powinna się sprawdzić.
Mi nawet nieźle na lokalach się grało tą moja rozpą (ciut inna bo z pegazami i z mniejsza liczbą łuków) i raz nawet byłem trzeci. Niestety gram teraz rzadko - w zasadzie tylko na turniejach i nie mam z kim testować innych rozp. A rzeczywiście brakowało mi czegoś mocnego do bicia.
Dębku tu fotka z włocławskiego lokala:
http://images65.fotosik.pl/1040/5dd4e13163c99743gen.jpg Wilki w tle to pegazy, łucznicy jakoś mi się skupili.

Chłopska Bretka

Ja się przy takich rozpach zawsze boję, że pieszy BSB dostanie snajperę i nagle połowa armii panikuje przy najmniejszych stratach.Dębek pisze:@ Nijor, a co powiesz na taką rozpę:
10 Kotrów fcg. 264.
50 chłopów fcg. 277
10 łuków muzyk 65
10 łuków muzyk 65
10 łuków muzyk 65